Розумний будинок стає доступнішим і Apple в цьому бере участь. Неймовiрно!


Про концепцію розумного будинку знають практично всі сучасні користувачі. Деякі з них, можливо і ти, користуються розумними лампами, розетками та іншим наповненням житла майбутнього. Знайти і купити їх не складно, на сьогоднішній день багато виробників працюють над такими гаджетами.

Кожен з них показує своє бачення таких девайсів і прагне наповнити розумний будинок пристроями виключно свого виробництва, котрі дають можливості увійти в систему зв'язку гаджетам іншого виробника. І це є основною проблемою, яка гальмує розвиток цієї концепції. Але вже незабаром великі виробники виправлять це.


Командна робота Apple, Google, Amazon и Zigbee Alliance

Днями найбільші компанії Amazon, Apple, Google і організація Zigbee Alliance, включно з групою компаній, що в неї входить, оголосили про те, що вони спільно створили робочу групу, яка розробить новий стандарт підключення пристроїв для розумного будинку.


Ezh864х452-01.jpg

Програма розробки називається Connected Home over IP та її основною метою є створити для всіх розробників єдиний стандарт, за яким всі гаджети житла майбутнього будуть взаємодіяти між собою. Компанії зможуть користуватися розробками гігантів абсолютно безкоштовно, що полегшить і здешевить роботу.

Кожен з представників вже має деякі розробки в цій сфері. Спільна робота тільки доповнить вже існуючі технології і виправить деякі неточності в системі. Перш за все учасники мають намір таким чином забезпечити користувача захистом особистих даних, зробити гаджети зручними і надійними.

Той факт, що єдиний протокол зв'язку буде доступний абсолютно всім розробникам абсолютно безкоштовно, говорить про те, що робоча група на цьому абсолютно нічого не заробить. Тому з якого боку не подивитися, такий хід насамперед вигідний саме нам, звичайним власникам таких девайсів. І це дійсно одна з кращих новин кінця 2019 року.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар