У 2020 вийде 4 iPhone, а iPhone 12 Pro стане компактніше. Докладніше


Один рік в світі технологій це зовсім не такий тривалий строк, як в нашому житті. Ймовірно, зараз ти навіть собі уявити не можеш що буде з тобою через рік. Розвиток технологій передбачити набагато легше. Особливо легко передбачити якими будуть гаджети, адже всі вони розробляються вже сьогодні.

Тому вже сьогодні інсайдери щось розповідають нам про тих смартфонах і інших пристроях, які з'являться тільки через рік. Чи не обходять стороною і iPhone 12. У цьому матеріалі ми зібрали всю доступну інформацію з авторитетних джерел про смартфонах Apple 2020 року.


iPhone 12. Скільки пристроїв нам чекати?

Як заявив наш улюблений аналітик Мін-Чі Куо, в наступному році восени вийдуть три нові моделі, рівно також, як і в цьому році отримає прямі кути. Вперше за досить довгий час Apple відмовиться від округлих торців.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Це буде 6,1-дюймовий iPhone 12, 5,4-дюймовий iPhone Pro і 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max.


Дизайн iPhone 12

За інформацією все того ж інсайдера, нові смартфони вперше за три роки отримають серйозні зміни в зовнішньому вигляді. Головне з них торкнеться форми корпусу. Рамка навколо гаджета отримає прямі кути. Вперше за досить довгий час Apple відмовиться від округлих торців.

Варто зауважити, що інші популярні виробники ще не наважувалися на такий дизайн. Чому ця ідея прийшла в голову купертіновцам пояснити дуже легко. Швидше за все ти пам'ятаєш зовнішній вигляд культового iPhone 4. Його дизайн і сьогодні подобається мільйонам користувачів по всьому світу і нам, в тому числі.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Ці межі можна порівняти ще з торцями iPad Pro останнього покоління. Після його виходу вперше заговорили про те, що розробники можуть повернути прямі кути в свої смартфони. Як ми тепер розуміємо, це було небезпідставно.

Крім цього, зміняться і матеріали корпусу. Рамка буде металевою і з'єднає захисні скла. Через це збільшиться вартість виробництва. З екрану зникне така скандальна «чубчик», яку хтось недолюблює, а хтось обожнює.

Схоже якимось чином купертіновцам вийде акуратно заховати всі датчики і камеру вище, в тонку рамку навколо дисплея.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Очікується, що повний редизайн призведе до того, що новинка поб'є рівень продажів цього року. Аналітики прогнозують близько 85 мільйонів проданих гаджетів. І це дійсно багато. Наприклад, в цьому році, згідно з підрахунками, показник буде на 10 мільйонів менше.


Екран iPhone 12

Як уже згадувалося раніше, нові пристрої отримають дисплеї з діагоналлю 5,4, 6,1 і 6,7 дюймів. При цьому, всі вони будуть виготовлені за технологією OLED. Ймовірно, в наступному році Купертіно назавжди відмовиться від рідкокристалічних екранів.

Є чутки, що компанія вже домовилася про постачання з LG і BOE. Раніше вони співпрацювали з Samsung, але корейський гігант не зможе задовольнити такий великий запит яблучної корпорації.


EzhNewsSite-700x3686.jpg

Цікаво, що 5,4-дюймовий iPhone 12 Pro стане першим в історії компанії смартфоном, в якому екран стане менше. Разом з ним зменшиться і розмір бічних граней, тому візуально це буде малопомітно. На тлі своїх великих братів він буде виглядати набагато акуратніше і менше.

Все дисплеї будуть підтримувати частоту оновлення кадрів 120 Гц. При цьому, в настройках цей показник можна буде зменшити до 60 Гц, щоб зберегти час роботи батареї.


Продуктивність iPhone 12

Традиційно, нові iPhone 2020 року мають оснастити новим процесором А14. Але, на жаль, ньому поки нічого про нього не відомо. Перші здогадки можуть з'явитися після виходу нового iPad Pro, в який вмонтують поліпшену версію A13X Bionic. На його основі, ймовірно, створять і чотирнадцятий чіпсет.


EzhNewsSite-700x3685.jpg

А ось кількість оперативної пам'яті повинно помітно збільшиться. В цьому році ми цього так і не дочекалися, вона залишилася колишньою на рівні 4 ГБ. Але вже через рік її повинні підняти до 6 ГБ.

Крім того, за словами інсайдерів зросте мінімальний обсяг пам'яті до 128 ГБ, середній до 512 ГБ, а максимальний до 1 ТБ. У такій апгрейд дуже б хотілося повірити, але Apple раніше ніколи не брала участь в гонці гігабайтів, тому і цього разу може залишити все як було.


Камера iPhone 12

Цікаво, які меми ми побачимо про модуль з чотирьох камер. З чуток, саме такий з'явиться в двох гаджетах лінійки «Pro». До вже наявних 12-мегапіксельним ширококутної, телефото і надширококутної камері додасться 3D-об'єктив Time of Flight. Або як його ще називають - Tof.


EzhNewsSite-700x3688.jpg

Це буде одне з основних нововведень. А головна її функція полягає в тому, щоб визначати точну відстань до об'єктів в кадрі. Це дозволить фахівцям розвивати технології доповненої реальності і збільшити точність датчика Face ID.


Мобільні мережі нового покоління 5G

У 2020 році очікується повноцінний запуск мобільних мереж п'ятого покоління. Минулий президент нашої країни також підписав указ про розвиток і перехід на 5G з моменту його запуску.


EzhNewsSite-700x3689.jpg

Купертіновци завжди брали активну участь в підтримці нових мобільних швидкостей, тому і в наступному році вони цілком можливо перейдуть на «п'ятірочку».

Цьому свідчать перші iPhone 2G і iPhone 3G, назва яких залежало від підтримуваних частот. Саме другого пристрою приписують революцію, яка привела до повного переходу на 3G.


Безпека iPhone 12

Ще на початку цього року авторитетні видання заговорили про те, що iPhone 12 буде оснащений сканером відбитка пальця прямо в дисплеї. При цьому, Face ID нікуди не зникне і буде доповнювати систему захисту.


EzhNewsSite-700x3687.jpg

Підтверджень цьому поки немає, проте деякі компанія вже досить успішно впроваджують подібні сканери в свої гаджети.


Дата виходу iPhone 12 і ціна

З високою часткою ймовірності, нові моделі стануть дорожчими за попередні. Це пов'язано з повним редизайном, через якого доведеться задіяти нові технології в збірці і створенні корпусів. Цього року вартість не піднялася, що дуже здивувало багатьох аналітиків. Але вже в 2020 ціна підніметься мінімум на 50 доларів США.

Презентація та реліз пристроїв відбудеться, традиційно, у вересні. Очікується, що івент проведуть в першій половині місяця, а в продаж смартфони надійдуть уже в другій половині. Всі три моделі мають надійти на прилавки одночасно, як і в цьому році.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Такі прогнози виглядають дуже переконливими і показують цілком реальний хід розробки нових смартфонів. Проте, не варто забувати про те, що у фахівців ще цілий рік попереду. А як ми знаємо, технології не стоять на місці і постійно розвиваються. Тому в будь-який момент в компанії можуть змінити плани.

Що стосується четвертого смартфона лінійки iPhone 2020 року, то їм повинен стати iPhone SE 2, який за попередніми даними буде виглядати майже як iPhone 8 і буде презентовано компанією навесні наступного року. Ми вже готуємо матеріал по бюджетному iPhone 2020 і вже на початку наступного тижня будемо готові їм з тобою поділитися.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар