iOS 14. Нас чекають Apple Tag, віджети на робочому столі та новий QR-додаток

До літньої конференції для розробників WWDC залишаються менше місяця, а значить, зовсім скоро ми побачимо, що нас чекає в наступній операційній системі компанії.

До речі, WWDC 2020 року – перший захід Apple подібного масштабу, який пройде повністю онлайн. Подивитися трансляцію можна буде на офіційному сайті компанії 22 червня о 20:00 за київським часом.



ezh|864х452-1 2.png

А поки у нас ще є час, давай розберемо, що вже відомо про майбутній реліз.

iOS 14. Новий дзвінок і віджети

Безперечно, те що найбільше дратувало у всіх попередній iOS – це екран вхідного дзвінка, що спливає на весь дисплей. І не має значення, ти знімаєш в цей момент важливе відео або відправляєш термінове повідомлення – все це перекривав дзвінок.

У iOS 14 це питання нарешті пофіксили і переробили екран вхідного дзвінка під банер що спливає. Принаймні у нас вже є така інформація. Але незручності попередніх операційних систем були пов'язані не тільки з дзвінком.

Навіть в iOS 13 Apple нічого не зробила з віджетами, які вперше з'явилися в далекій iOS 8.



ezh|864х452-2 2.png

Так, ідея вивести важливу інформацію з найбільш затребуваних додатків на окремий екран була непогана, але давайте чесно: хто з користувачів дійсно використовує цей екран? Ну хіба що подивитися заряд акумулятора на AirPods або Apple Watch.

Але тепер, в iOS 14, віджети можна буде розміщувати на робочому столі серед іконок. І таке рішення стане дійсно зручним і функціональним.

iOS 14. Apple Tag та інші нововведення

Крім того, є ще ряд функцій, які з'являться в наступній мобільній операційній системі: iPhone можна буде використовувати в якості NFC-ключа для машини, у Siri з'являться нові голоси, а демо-версії додатків можна буде запускати без установки.

-5%
MLVU3
57 999 ₴
55 299 ₴
1 379 $
Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 499 ₴
761 $

До речі, довгоочікувані гео-фішки Apple Tag теж можуть презентувати на WWDC 2020. Можливо саме з цим пов'язані майбутні зміни в додатку Локатор, який зараз використовується для пошуку втрачених/викрадених пристроїв Apple.

У Локатор інтегрують набір додаткових звуків і спецефектів, які допоможуть нам точніше визначати положення наших гаджетів або гео-міток.

iOS 14. Додаток Gobi для QR-кодів Apple

Але найцікавішим нововведенням стане новий додаток Gobi, який буде відповідати за зчитування QR-кодів. І Apple не була б Apple, якби не «перевинайшла» навіть, здавалося б, таку просту річ, як QR-коди.



ezh|864х452-4 2.png

Додаток Gobi відповідатиме за те щоб зчитувати ці спеціальні QR-коди і відтворювати тривимірні моделі різних об'єктів. Швидше за все, на самому початку технологія буде більше спрямована на просування товарів і послуг, але в майбутньому, це може бути що завгодно.

Є думка, що саме завдяки поширенню таких QR-кодів Apple в 2020, нові Apple Glass, реліз яких заплановано на початок 2021 року, отримають широку популярність серед споживачів.

На це є дві причини. По-перше, за наявною інформацією, всі обчислювальні процеси розумних окулярів від Apple будуть відбуватися на iPhone, а значить потрібна проста технологія, щоб не перевантажувати мобільний процесор.



ezh|864х452.-51psd 2.png

А по-друге, такий варіант AR (доповнена реальність) буде працювати без збоїв, що дозволить технології нарешті стати по справжньому масовою. І тут хочеться додати лише одне: Apple, ти геній!

Ми з нетерпінням чекаємо літню презентацію WWDC 2020 з її iOS 14 і іншими операційними системами компанії. Схоже Apple буде чим нас здивувати.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар