У США запустили виробничу лінію Mac Pro 2019. Чи так це насправді?


Можливо, ти вже бачив пост Дональда Трампа в Твіттері про відкриття великого заводу Apple в Техасі. Президент США похвалився, що виробництво дасть багатьом громадянам високооплачувані робочі місця.

Але нам ця новина запам'яталася не так самим відкриттям, як засвіченим на ньому новеньким Mac Pro. Комп'ютер ще не надійшов у продаж, але вже відзначився в постах президента Америки і його дружини в соцмережах.


Mac Pro вже на конвеєрі?

Нова модель Mac Pro 2019 дійсно повинна надійти в продаж вже найближчим часом. Дату виходу в Купертіно поки не назвали, але ми розраховуємо на те, що вони це зроблять вже на початку грудня на своїй зимовій презентації. Тому цілком логічно припустити, що комп'ютер вже запущений у виробництво.


Ezh864х452-01.jpg

Та якби не одне «але». Твіт Трампа не відповідає дійсності. Фабрика запустилася ще 6 років тому, тому ні про який старт і мови йти не може. Можливо, таким чином президент хотів підкреслити той факт, що виробництво Mac Pro повернулося в США.

А це вже зовсім інша історія. Справа в тому, що в світі раніше всього дві країни збирали комп'ютери Apple, такими були США і Ірландія. Але в цьому році купертинівці вирішили перенести виробничу лінію в Китай, щоб здешевити вартість продукту.


Ezh864х452-02.jpg

Та Трампу це не сподобалося, і він наклав на корпорацію нові імпортні мита. Причиною цього стало виготовлення пристрою за кордоном. Але вже незабаром Apple повернулися в Техас, внаслідок чого керівництву корпорації вдалось уникнути додаткових виплат.

Мабуть, недавні події стали продовженням цієї гучної історії. Але у відвідуванні главою держави заводу в Техасі залишилося багато плутанини, в якій слідувало б розібратися. По-перше, завод зовсім не новий.

Ну а по-друге, на публіку купертинівці могли просто показати “ляльку” нового комп'ютера, простіше кажучи – якісь деталі. Тому стверджувати запуск конвеєра з Mac Pro 2019 поки не можна, хоча і дуже хочеться в це вірити.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар