Про все, що покажуть на WWDC 2020

До 22 червня залишається все менше часу, а разом з тим, все ближче стає головна технологічна подія літа. WWDC 2020 обіцяє бути одним з найцікавіших івентів для розробників Apple останніх років. І незвичайним він є за всіма параметрами.

По-перше, конференція пройде повністю в онлайн-режимі. І Apple вперше випробовує такий формат. А по-друге – крім очікуваних оновлень всіх операційних систем компанії, нам можуть показати ще й кілька нових гаджетів. Далі про все докладніше.

iOS 14, iPadOS 14, macOS 10.16, watchOS 7 та tvOS 14

Спочатку про головне – нові операційні системи компанії. Ми точно побачимо їх в кінці червня і будемо з нетерпінням чекати осені, поки пройде бета-тестування і можна буде нарешті оновитися.



ezh|864х452-1.png

Ми вже писали докладніше про те, що може з'явитися в iOS 14. Тому, зараз не будемо заглиблюватися в деталі, а лише коротко згадаємо про головні нововведення.

iOS 14 | iPadOs 14

У обох системах нас чекають: новий домашній екран з можливістю розміщувати на ньому віджети, новий екран дзвінка у вигляді повідомлення, демо-версії додатків можна буде запускати без установки, з'явиться новий спортивний додаток від Apple, iPhone можна буде використовувати в якості NFC-ключа для автомобіля і це далеко не все.

З тих нововведень, які, на нашу думку, варто виділити, відзначимо ще й новий додаток Gobi, який Apple додасть для роботи з QR-кодами власної доопрацювання.



ezh|864х452-2.png

До речі, додаток Локатор, можливо також буде доопрацьовано, що пов'язано з релізом довгоочікуваних NFC-міток Apple Tag. Але про них поговоримо трохи пізніше.

macOS 10.16

Тут великих видимих змін, на зразок тих, що ми побачили в минулому році в macOS Catalina, чекати не варто.

З чуток, компанія готується випустити в наступному році перший MacBook на базі ARM процесорів, що дозволить переосмислити MacBook 12'', який, на думку багатьох, вийшов занадто революційним для 1016 року. І macOS 10.16 стане певним містком для розробників, який повинен підготувати їх до нової ери ноутбуків.



ezh|864х452-3.png

Ну хіба що на Mac з'явиться нарешті повноцінний iMessage. До речі, на iPhone і iPad його теж допрацюють.

watchOS 7 | tvOS 14

Що стосується операційних систем для Apple TV і Apple Watch, то тут достовірних чуток на жаль поки немає. Але це не означає, що Apple нас не здивує. Хто знає – можливо ми нарешті побачимо адаптовану під наш регіон Siri на Apple TV, та можливість створювати власні циферблати розробникам для Apple Watch.

А ось те, що швидше за все буде реалізовано в годиннику – це додаток для контролю рівня кисню в крові. Правда не виключено, що нова можливість буде доступна тільки на Apple Watch 6, який вийде восени.



ezh|864х452-4.png

А тепер про найцікавіше! На WWDC 2020 ми можливо побачимо кілька нових гаджетів.

Гаджети WWDC 2020

Так, це в першу чергу, звичайно, конференція для розробників, де нас чекають програмні оновлення. Але що заважає Apple порадувати своїх шанувальників новими гаджетами?

Як ми вже згадували раніше, Apple може об'єднати кілька своїх сервісів в одну преміум підписку. З чуток, вона так і буде називатися Apple Premium. До неї увійдуть Apple Music і Apple TV+, а також, можливо Apple Arcade.



ezh|864х452-5.png

І тут доречно було б оновлення Apple TV і Apple HomePod. Хоча є звичайно ймовірність, що Apple відкладе їх реліз для осінньої презентації або проведе для продуктів окремий івент.

А ось Apple Tag, повинен нарешті явитись світу вже зараз. Його реліз відкладається вже кілька років і, як підказує нам наше чуття, WWDC 2020 року – ідеальний час і місце для релізу такого продукту.

Нагадаємо, Apple Tag – це NFC-мітки в різному виконанні, які можна буде причепити на ключі, вкласти в гаманець, причепити на велосипед і так далі, щоб в разі необхідності відслідковувати їхнє місце розташування. Це просто неймовірно зручна і корисна штука. Apple, досить затягувати з релізом, нам потрібен Apple Tag! :)


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар