Все про HomePod mini. Чому я точно куплю?

У рамках жовтневої презентації Apple розробники корпорації крім чотирьох нових iPhone 12 представили ще й поповнення в сімействі смарт-колонок – HomePod mini. Зовні пристрій схожий на маленький горщик для квітів, або на великий клубок ниток.

Але всередині цей гаджет для програвання музики ховає безліч крутих фішок. Перш за все, це гідний звук і підтримка моїх улюблених сервісів. Ще після презентації я вирішив, що обов'язково куплю цього малюка собі. І зараз поясню чому.


Звук

Говорити про якість звуку до виходу колонки зарано. Але навіть озвучені на презентації характеристики дали мені зрозуміти, що в цьому плані у гаджета все ОК. У HomePod mini використовується динамік з двома пасивними буферами. Вони зроблять шикарними баси і високі частоти.



ezh|864х452-1.jpg

Акустичний хвилевід поширює звук на 360 градусів по всій кімнаті. А значить, що в будь-якій точці приміщення звук буде однаково гучний і чіткий. І не потрібно постійно рухати корпус слідом за собою.

Крім цього, в HomePod mini є функція обчислювального аудіо. Що вона робить? Напевно у тебе була ситуація, коли один трек з колонки звучав тихо. А наступний після нього почав програватися набагато голосніше, та так, що ти аж підстрибнув.

Обчислювальний аудіо аналізує кожну аудіодоріжку і автоматично підлаштовує гучність, щоб тобі не доводилося щоразу її змінювати.


Підтримка сервісів

На жаль, на ринку розумних колонок дуже складно знайти пристрій з підтримкою Apple Music. Існують лише два гаджета HomePod і Amazon Echo, які підтримують яблучний музичний сервіс.



ezh|864х452-2.jpg

Крім рідного аудіосервіса, малюк буде підтримувати Pandora, Amazon Music, iHeartRadio і мій улюблений TuneIN Radio. Не знаю як ти, але я люблю слухати одним вухом британське або німецьке радіо в робочий час.

Нове малятко, як і раніше, буде основним пристроєм у твоєму розумному будинку. За допомогою голосового управління можна створити нагадування або зателефонувати комусь. Насамперед я створю Команди зі своїми сценаріями. Наприклад, "Я повернувся". Після цих слів загориться світло в кімнаті, і включиться музика.



ezh|864х452-3.jpg

Відразу кілька HomePod mini можна об'єднати разом, щоб вони грали синхронно. Я не збираюся купувати одразу два пристрої. Але тим, хто любить дивитися серіали з сервісу Apple TV, рекомендую створити собі маленький домашній кінотеатр за допомогою двох колонок.

На жаль, ця функція працює тільки з новим поколінням гаджета. Тому синхронізуватися з попередником HomePod не вийде.


Інші маленькі, але класні фішки

Новий чіп U1 дозволяє малюку розпізнавати голоси різних членів сім'ї.

HomePod mini буде центральним пристроєм серед всіх розумних гаджетів для розумного будинку HomeKit. До неї будуть підключатися розумні світильники, розетки і навіть лампочки.

Нова функція Intercom дозволяє встановлювати зв'язок між HomePod та iPhone. Виглядає це так, ніби ти говориш з кимось по рації. Дуже корисно, якщо хочеш покликати когось з кімнати на кухню, кричати на все горло більше не доведеться)



ezh|864х452-4.jpg

Скільки коштує?

Але найбільше мене потішила ціна на новий гаджет. HomePod mini буде коштувати 99 доларів на американському ринку. У нас це буде трошки дорожче, але не критично. З огляду на те, що минула модель коштувала 299 доларів, ціна малятка дуже доступна.

При першій же можливості, я куплю собі розумну колонку. Спочатку поставлю її у себе в кімнаті, спробую всі її фішки. А трохи пізніше, можливо, куплю собі ще одну для офісу або, щоб створити пару між ними для більш глибокого звуку.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар