Вибираю собі iPad. Що важливо і що підійшло мені


Багато хто з користувачів вважає, що iPad – це кращий пристрій для споживання контенту. І це чиста правда, особисто для мене немає зручнішого пристрою для перегляду відео з YouTube і серіалів, чату з друзями або читання різноманітних форумів та статей.

До цього у мене вже був старенький яблучний планшет, і я знав, як приємно тягати його по дому або брати кудись з собою. Ніякий ноутбук або лептоп не зрівняється з ним в компактності. Тому нещодавно я вирішив оновитися та придбати собі новенький планшет.



ezh|864х452-1.png

Я відразу вирішив, що брати потрібно тільки одну з найновіших моделей iPad Pro 12.9’’, iPad mini 5 або iPad Air. Вони пропонують хороший запас потужності та ще кілька років точно будуть актуальні. А це те, що мені потрібно. На що я звертав увагу при покупці і що в результаті вибрав, зараз розповім.


Вибираємо iPad на початку 2020. Порівняння

Само собою, для початку я вирішив порівняти всі три девайса за характеристиками і фішках, які вони пропонують. Всі три пристрої – це самі топові планшети на ринку. Але створені вони для різних завдань.


Екран та процесор

Перш за все, вони відрізняються розмірами екрану. У iPad Pro використовується дисплей Liquid Retina на 12.9 або 11 дюймів. iPad Air має 10.5-дюймовий Retina екран, ну а малюк – 7,9-дюймовий. У Pro-версії я брав для порівняння 12.9-й екран, так як 11 дюймів iPad Pro і 10,5 дюймів iPad Air не сильно відрізняються по корисній площі дисплею.



ezh|864х452-2.png

Всі три планшета оснащені кращими процесорами на ринку. У «повітряної» моделі та «малюка» встановлено чіпсет A12 Bionic з системою самонавчання Neural Engine. У «здорованя» модуль ще потужніший. Планшет створювався для складних завдань і використовує A12X Bionic з тією ж додатковою системою навчання.

Для всього того, що робить середньостатистичний користувач підійде будь-який з цих девайсів. Відео, кіно, статті в інтернеті, вимогливі іграшки – легко потягне кожен з них. Але якщо ти збираєшся редагувати фотографії, збирати відео або створювати музику, краще зверни увагу на iPad Pro 12.9''. Запас потужності у нього куди більший за інших.


Підтримка

Дуже радує, що всі три гаджета підтримують перо-стилус Apple Pencil. При цьому, до Pro-версії можна підключити тільки друге покоління пера, а до решти iPad – лише перше. Зверни на це увагу при виборі.

Втім, це не так важливо. Головне, що при бажанні можна спробувати себе в мистецтві!



ezh|864х452-3.png

А ось клавіатуру підтримують тільки iPad Air та iPad Pro. Я припускаю, що це пов'язано з розмірами пристроїв – на 7,9-дюймовому екрані «малюка» працювати з текстом зовсім незручно, тому і клавіатура йому ні до чого.


Ціна

Тепер розповім про ціну, вона залежить від встановленої пам'яті, тому заради справедливості я брав в порівняння варіант з найменшим обсягом пам'яті. Крім того, iPad я підбирав природно в нашому магазині. До того ж, зараз знижки на всі моделі, тому я беру до уваги ще й їх.

Що ж, дешевше обійдеться iPad mini 5, його можна придбати від 13 450 гривень. Трохи більше доведеться викласти за iPad Air 10.5'' – від 14 550 гривень. А ось за iPad Pro 12.9'' потрібно віддати в два рази більше – від 32 450 гривень.


Який iPad я вибрав і чому

При підборі я вирішив відштовхуватися від того, що я збираюся робити на своєму планшеті. Тобі рекомендую задуматися про те ж. Мені він потрібен не тільки для того, щоб дивитися серіали та кіно, серфити в інтернеті, але і для роботи з текстом.

Розпродаж-24%

Тягати з собою лептоп мені вже давно набридло. Я вирішив віддати йому почесне місце на столі офісу, а свій майбутній iPad постійно носити з собою в рюкзаку. Найкраще для всіх цих завдань мені підійшов iPad Air 2019. І я зараз поясню чому.

Перш за все, тому що у нього найзручніший для мене екран з діагоналлю 10.5 дюймів. Такий відмінно поміститься в рюкзаку та не займе багато місця. Крім того, до нього можна підключити клавіатуру і зручно працювати в будь-якому місці.

У iPad mini 5 такої функції немає, до того ж він дуже маленький для моїх задач. Планшет відмінно підійде для того, щоб використовувати його вдома для дзвінків в Skype, месенджерів і звичайно ж споживання різноманітного контенту, але не зовсім зручний для серйозної роботи.



ezh|864х452-5.png

Особисто для себе я так само розглядав iPad Pro 12.9''. У нього все Pro – збільшений екран, набагато більше функцій та можливостей. Але багато що з цього мені просто не потрібно, та й коштує він на порядок більше «повітряної» моделі з майже таким же набором. Хоча Face ID і тонкі рамки виглядають звичайно дуже привабливо.

Чесно зізнаюся, дуже хотів його. Безперечно, це кращий пристрій в своєму класі на ринку. Якщо у тебе буде можливість взяти iPad Pro, то навіть не розмірковував довго. Тим більше, якщо будеш використовувати його для складних завдань.



ezh|864х452-6.png

Що стосується iPad 10.2'', він не потрапив в мій список порівняння з однієї простої причини. Планшет побудований на процесорі A10 Fusion, а це на порядок більш слабке серце пристрою, що мене відразу ж не влаштувало.

Хоча iPad 10.2'' без сумнівів підійде в якості домашнього сімейного пристрою для простих завдань або в якості додаткового монітора для MacBook. Але це вже зовсім інша тема для обговорення, яка заслуговує окремого матеріалу.

Сподіваюся, я зміг допомогти тобі з вибором планшета. Перш за все пам'ятай про те, для яких цілей ти його купуєш, тоді ти точно легко зможеш знайти варіант для себе.

Автор: Єгор Васюхно

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар