Apple Watch 8. Що відомо про годинник 2022 року вже сьогодні

Восьме покоління смарт-годинників від Apple вийде тільки у вересні 2022, але вже зараз можна трохи відкрити завісу таємниці і уявити собі, яким воно буде. У мережі є дуже багато витоків і чуток, всі вони допомагають сформувати не зовсім повне уявлення про Apple Watch 8.

Цей матеріал побудований на пророцтвах експертів, патентах і приправлений нашою уявою. Цілком можливо, яблучні годинники будуть зовсім іншими. А раптом ми вгадаємо?

Дизайн Apple Watch 8

Найімовірніше Watch Series 8 запозичать зовнішній вигляд свого попередника Apple Watch 7. Годинники будуть виконані в стилі iPhone 12, або скоріше легендарної "четвірки". Варто очікувати прямих граней і майже квадратної форми. Судячи з рендерів (картинки від дизайнерів), має виглядати дуже ефектно.



1ezh|864х452 копия.jpg

Що стосується змін, може зникнути коліщатко управління Digital Crown. Його, ймовірно, замінить сенсорна панель. І це здається дуже навіть вдалим нововведенням. Перш за все, панель набагато важче зламати, ніж механічну деталь. Крім того, з'явиться більше вільного місця під батарею.

Багато власників розумного наручного гаджета скаржаться, що коліщатко часто чіпляється за рукава одягу, через що включається Siri або змінюється гучність музики. З сенсорною панеллю помилкових торкань буде значно менше. Але з іншого боку, фізичне управління коліщатком приносило якесь задоволення. Сенсорна панель замінити цього не зможе.

Характеристики Apple Watch 8

У першу чергу ми чекаємо збільшення тривалості роботи від акумулятора. Багато власників годинників вже звикли ставити їх на зарядку перед сном. Так, ще недавно це було цілком зручно. Але з тих пір, як розробники додали в watchOS можливість аналізувати якість сну, хочеться тримати їх на зап'ясті навіть під час нічного відпочинку.


У Apple це прекрасно розуміють і шукають рішення проблеми. В одному зі своїх патентів яблучні інженери запропонували значно збільшити батарею, помістивши її в ремінець. По всій довжині аксесуара можуть розмістити дуже маленькі акумулятори, пов'язані між собою. Таким чином ми нарешті зможемо дочекатися декількох діб роботи без підзарядки.

Сподіваємося, що в Apple Watch Series 8 відмовляться від Taptic Engine. Ми вважаємо, що це дуже крута тактильна фішка, але вона займає аж надто багато "золотого" простору. Сам девайс за своїми розмірами дуже невеликий, так що місце всередині корпусу було б краще зберегти для більш важливих деталей. Наприклад, під датчики здоров'я.

До речі, в Купертіно планують оснастити Watch Series 8 цілим медичним набором. Це вигадали не ми, про це пише дуже авторитетний The Wall Street Journal. Джерела журналу злили інформацію про те, що гаджет отримає датчик для вимірювання температури тіла. Крім функції градусника, він також здатний визначати цикли овуляції у жінок.



2ezh|864х452 копия.jpg

Можливо, яблучники також зможуть впровадити в розумний пристрій датчик для моніторингу артеріального тиску та сенсор на рівень цукру в крові. Але ця парочка поки під сумнівом, точно як і фішка по визначенню апное.

Чув що-небудь про останнє? Апное - це раптова і неконтрольована зупинка дихання під час сну. Як підказали нам експерти на медичних форумах, це трапляється дуже часто і губить багато здорових людей. Купертинівці дуже хочуть додати її в майбутній смарт-годинник, але поки не можуть досягти стабільної роботи.

Цікаво, що недавно Apple почала співпрацювати з британським стартапом Rockley Photonics. Цей проект займається розробкою інноваційних медичних датчиків. Судячи зі звітів, яблучна компанія є найбільшим партнером фірми. Швидше за все, всі перераховані вище деталі виготовляє саме Rockley Photonics.



Ціна Apple Watch 8

Вона не зміниться. Розумні годинники як і раніше обійдуться в 399 доларів США без урахування податків в рідній країні. А ось у нас, з урахуванням податку і транспортування, будуть трохи дорожче. Але не критично. Хоча криза мікрочіпів може все зіпсувати.

Apple Watch поступово стають таким же важливим і прибутковим гаджетом для Купертіно, як iPhone і iPad. Розумний наручний аксесуар поступово обростає дуже крутими фішками для моніторингу твого здоров'я. Якщо у восьмому поколінні дійсно з'явиться стільки медичних датчиків, то майбутні смарт-годинники будуть просто бомбою.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар