WWDC 2020 сьогодні! Чим здивують і де дивитися?

Отже, день «ікс» настав. Літня конференція для розробників WWDC 2020 стартує сьогодні. І нам, як користувачам, в першу чергу цікавий перший день заходу.

Сьогодні, о 20:00 за Києвом, пройде відкрита онлайн-презентація Apple, де ми побачимо як будуть виглядати наступні операційні системи для iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV та Mac. Але не тільки. Сьогодні ж, компанія Apple може познайомити нас з деякими цікавими і несподіваними новинками.

Найнеймовірніші новинки, які можуть представити на WWDC 2020

Не дивлячись на те, що захід в першу чергу направлено на розробників і програмні оновлення, нам все одно можуть показати деякі гаджети.



ezh|864х452-1 2.png

Так Apple HomePod був представлений на WWDC 2017. І сьогодні, він може нарешті отримати оновлення. Особисто мені хотілося б, щоб Apple інтегрувала в колонку свою TV приставку, тим самим перетворивши пристрій в стильний і потужний Sub Bar. Але це навряд чи.

До речі, про це мало хто знає, але у Apple є ще одна публічна операційна система, розроблена спеціально під HomePod. Називається вона, як би це тривіально не звучало, audioOS.

Хто знає, можливо повнорозмірні Apple AirPods Studio так само будуть оснащені цією ж системою, коли вийдуть. Навушники, до слова, так само можуть показати сьогодні.



ezh|864х452-2 2.png

А ось операційна система для iPhone може отримати не тільки нові функції, а й стару-нову назву. Після відділення програмного забезпечення для iPad, цілком логічно було б повернути iOS свою колишню назву. iPhoneOS – саме так колись називалася прошивка для iPhone.

Що стосується назви iOS, то вона як і раніше залишиться в Apple, але перейде на інші продукти, програмне забезпечення яких заснована на мобільній операційній системі.

Насправді і tvOS, і wathOS, і audioOS, і iPadOS з'явилися на основі iOS. Але після відділення, стали повноцінними окремими продуктами. Та крім відомих прошивок, в Apple є десятки операційних систем не представлених широкій аудиторії. Саме для них Apple і залишить швидше за все назву iOS.



ezh|864х452-3 2.png

Одним з таких пристроїв може стати довгоочікуваний Apple Tag. Його теж можуть показати на WWDC 2020. Гео-мітка буде заряджатися від бездротових зарядок і, з точністю до метра, визначати положення речі, на якій вона буде закріплена. Дуже б хотілося побачити цей пристрій сьогодні.

А на цьому все. Інших новинок сьогодні очікувати, судячи з усього, не варто. Але якщо Apple покаже навіть те, що ми перерахували вище, це буде масштабне і феєричне шоу.

Де дивитися трансляцію WWDC 2020?

Уже за традицією, Apple буде транслювати захід на своєму офіційному YouTube каналі. Це самий зручний і простий спосіб доступний кожному користувачеві. Крім того, івент можна подивитися на офіційному сайті Apple. У розділі Events і на майданчику Apple Developer (однойменний сайт або додаток на iOS або macOS).

Що ж, запасемося попкорном, улюбленими напоями і зустрічаємося ввечері! А для тих, хто не зможе подивитися онлайн-трансляцію, ми підготуємо детальний огляд заходу.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар