Apple додасть контролер Xbox Series X для iOS, macOS та tvOS

У минулому році компанія Apple додала в iOS 14 підтримку джойстиків від Xbox One та PlayStation 4. Цього року, з виходом нового покоління консолей, Apple разом з компанією Microsoft хоче додати підтримку Xbox Series X для iPhone, iPad, комп'ютерів Mac та навіть для Apple TV.

Підтримка геймпадів минулого покоління вшита безпосередньо в операційну систему iOS 14. Щоб підключити джойстик не потрібні сторонні додатки або драйвери. Швидше за все, новий Xbox Elite Controller буде конектитися за тим же принципом. Тільки ось його будуть підтримувати не лише яблучні смартфони та планшети, а й комп'ютери Мас, і навіть Apple TV.

Apple буде підтримувати Xbox Elite Controller

Ймовірно, розробники з Купертіно додають підтримку геймпадов від топових консолей для того, щоб розвивати власний ігровий сервіс Apple Arcade для iOS, macOS та tvOS. Його запустили ще у минулому році. І за цей час в бібліотеці сервісу з'явилося достатньо відмінних іграшок на будь-який смак.



ezh|864х452.jpg

Крім того, нові MacBook 2020 на революційному процесорі М1 отримали високу потужність. Вони легко запустять будь-яку яблучну аркаду, а грати на геймпаді буде набагато зручніше, ніж на клавіатурі.

Чи будуть гаджети підтримувати геймпад DualSence від PlayStation 5 поки невідомо. Але програмісти з порталу Reddit діляться, що в коді бета-версії iOS 14.3 є згадка про DualSence. А значить є поки невелика ймовірність, що й цей контролер теж можна буде підключити.

Ось така хороша новина для любителів комп'ютерних ігор. Особисто мені вже не терпиться пограти разом з друзями в якусь аркаду з новим Xbox Elite Controller на MacBook. Головне не забути, що у мене є консоль :)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар