Зависає камера на iPhone? Ми знаємо, що з цим робити

Сучасні моделі смартфонів можуть похвалитися справді крутою якістю зйомки. При хорошому висвітленні навіть бюджетні версії роблять чудові знімки. Тоді як флагмани ринку здатні фотографувати та записувати відео дуже високого рівня навіть у складних умовах.

Важко посперечатися з тим, що найкраще з такою роботою справляються iPhone. Гаджети від Apple не приписують собі по 100 мегапікселів, а просто чудово виконують своє завдання. Саме тому вони так сподобалися блогерам та поціновувачам мобільної зйомки. Хоча навіть на яблучному смартфоні іноді трапляються збої системи. Як їх швидко виправити – розповідаємо нижче.

Не вмикається камера iPhone: що робити з чорним екраном

Деякі користувачі вже стикалися з хронічною "хворобою" пристроїв від Купертіно, коли після запуску програми "Камера" замість зображення на екрані з'являється чорна картинка. При цьому елементи керування та сітка експозиції найчастіше відображаються.

-5%
MLVH3
57 999 ₴
54 899 ₴
1 369 $
Спеціальна ціна-12%
MLPH3
26 999 ₴
23 649 ₴
590 $

У мене теж таке траплялося. А іноді й інші проблеми з камерою. Ось, як я вирішував ці питання.

Що робити, коли в “Камері” iPhone відображається чорний екран:

  • Перевір об'єктив: переконайся, що жодні предмети, начебто чохла, не перекривають лінзу;
  • Спробуй перезапустити програму "Камера", при цьому також закрий всі інші програми;
  • Перейди по шляху "Налаштування" - "Основні" - "Сховище iPhone" та очисти накопичувач від непотрібних файлів, сервісів та інших даних;
  • Ще один варіант – перейди на фронтальну камеру, а потім назад на основний модуль.

Відео записується без звуку: як виправити

Будь-яка техніка рано чи пізно може дати збій. Це може статися через недбале користування, засміченість системи та багатьох інших факторів. Практично кожен власник яблучного смартфона рано чи пізно стикається з тим, що його гаджет записав відео без звуку. Розбираємось, чому так трапляється.



1ezh|864х452.png

Закриття мікрофона пальцем. Це найпоширеніша причина. Перегляд запис: якщо звук у відео моментами з'являється, а потім раптово зникає або приглушався - це саме через це.

Неякісні аксесуари. Іноді китайські виробники забувають вирізати на кейсі отвір під мікрофон. Так, трапляється і таке) Переконайся, що з твоїм чохлом усе гаразд.

Засор. Не зайве перевірити отвір мікрофона. Якщо твоєму смартфону вже кілька років, то там може накопичитися пил та бруд. Її варто акуратно почистити за допомогою крапельки спирту та м'якої зубної щітки. Тільки акуратно. До речі, антисептик краще не використовувати через те, що до нього додають ароматичні масла, які можуть вивести деталь з ладу. Вода також може зашкодити механізму.


Фото на iPhone неправильно перевертається

Зазвичай це трапляється у тих випадках, коли користувач знімає щось через месенджери, такі як Telegram або Messenger FaceBook.



Як налаштувати правильну орієнтацію камери iPhone

  • Поверни смартфон різними сторонами, щоб акселерометр налаштував положення пристрою;
  • Перевір опцію "Блокування орієнтації" через пункт керування. Якщо фішка активована – вимкни її.

Не працює спалах: що робити

Перевірте режими спалаху. Можливо, вона за замовчуванням вимкнена або працює в режимі "Авто". У такому випадку слід натиснути “Увімк”;

Ліхтарик. Якщо ти перед використанням камери користувався ліхтариком, це стандартний баг. Активуй спалах у налаштуваннях всередині програми “Камера”, а після виходу заново увімкни ліхтарик;



2ezh|864х452.png

Пошкодження. Якщо все ще не працює, спробуй перезавантажити пристрій. Чи не допомогло і це? Можливо це механічна поломка. Простіше кажучи, деталь зашкодила після падіння смартфона або сильного удару.


Камера на iPhone не фокусується

У більшості випадків ця проблема пов'язана з попаданням порошин або рідини на модуль камери і навіть всередину. Рішення просте - добре протерти око м'якою тканиною. Якщо це не допомогло, зверніться до сервісного центру.


Дзеркальна зйомка на iPhone: як відключити

Фронтальна камера апарата від Купертіно може бути налаштована на дзеркальну орієнтацію. Простіше кажучи, вона відображає зображення у зворотному положенні. Це можна легко усунути шляхом “Налаштування” – “Камера” – “Композиція” – “Передня камера дзеркально” . Готово!

MHDM3
23 499 ₴
26 899 ₴
671 $

А якщо ж ти вже наробив цілий альбом "дзеркальних" фото і хочеш їх змінити, то перейди у "Фото" - вибери потрібний кадр - тапни на "Правити" - натисніть на правий нижній значок повороту знизу - вибери віддзеркалення у верхньому лівому кутку.

Ну ось і все! Тепер ти знаєш, як виправити найпоширеніші проблеми камери на iPhone. Сподіваємось, що баги ніколи не відіб'ють у тебе бажання до фотографії. Адже створювати маленькі мобільні шедеври можна навіть не закінчуючи спеціальні курси і з простим смартфоном.

Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Коментарі
Додати коментар