iOS 18: оновлення карт, режим слухового апарату та знову про ШІ

В першій третині квітня вийшов звіт, що підтверджує чутки про покращення конфіденційності. Обробка даних буде здійснюватись на iPhone без підключення до хмарних сервісів.

Оновлення чутків:

  • покращення ШІ та параметрів конфіденційності;
  • нові функції повідомлень;
  • оновлення Apple Maps;
  • оновлення Siri;
  • підтримка RCS.

Apple планує додати в iOS 18 штучний інтелект, що буде працювати повністю на пристрої без підключення до інтернету або обробки даних з хмари. Компанія працює над створенням власної великої мовної моделі, відомої всередині як “Ajax”.

Також очікуємо побачити покращення в наступних додатках: Messages, Safari, Spotlight Search та функцій Siri. Apple вже тестує генерацію відповідей на основі тексту на пристрої. Це означає, що ця функція буде однією з перших оновлень.

Більшість функцій ШІ все ще потребують підключення до Інтернету. Усюди поширились чутки про можливість ліцензування Gemini від Google та Chat GPT від Open AI для використання в iOS 18.

Інструменти на базі штучного інтелекту стали доступними для пересічних споживачів. Тому не дивно, що ця галузь зацікавила компанію Apple. Компанія хоче зробити конкурентний інструмент та виключити момент “галюцінування” ШІ.


Карти Apple

Оновлення торкнеться користувацьких маршрутів в Apple Maps. Після презентації та завантаження iOS 18 ти отримаєш можливість самостійно вводити маршрут, а не тільки користуватись обмеженими варіантами, які автоматично прийняті системою.



Maps

Хочеш подорожувати та бачити мальовничі пейзажі? В тебе зʼявиться така можливість після оновлення. Також будуть додані топографічні карти.


Режим слухового апарату

З виходом iOS 18 очікується, що AirPods Pro отримає новий режим – слухового апарату. Спочатку інсайдери повідомляли – функція з'явиться в наступному поколінні навушників AirPods Pro 2. У останніх витоках йдеться про впровадження функції через оновлення ПО.

Apple вже має функцію для збільшення гучності та чіткості розмови – Conversation Boost. Тепер стає цікаво як буде працювати оновлення і чим воно відрізняється від цього параметру.



Режим слухового апарата в AirPods Pro 2

Очікується, що з виходом iOS 18 AirPods Pro отримають новий «режим слухового апарату». Хоча спочатку ходили чутки, що ця функція з'явиться в наступному поколінні AirPods Pro, тепер, як кажуть, Apple планує впровадити її підтримку через оновлення програмного забезпечення. Apple вже має функцію Conversation Boost для збільшення гучності та чіткості розмови людей безпосередньо перед користувачем, тому не зрозуміло, чим режим слухового апарату відрізнятиметься від інших.

Також серед функцій варто очікувати:

  • В браузері Safari може зʼявитись новий асистент. Що він робитиме, поки що залишається загадкою.
  • Notes отримають підтримку запису голосових нотаток в самому додатку. Ще Apple додасть в застосунок підтримку відображення математичних позначень.
  • Для кращого обміну повідомленнями з користувачами Android компанія прийме стандарт RCS. Це дозволить уникнути багатьох помилок та працювати чатам краще. Твої друзі з андроїдом нарешті коректно побачать емоджі, що ти відправляєш.
  • Додаток FreeForm отримає нову функцію – «Сцени». Це покращить навігацію в застосунку. Функція буде доступною через новий інтерфейс Scenes UI.

Також статті про оновлення компанії Apple:

iPhone 16: нові відтінки Pro, тонкі рамки дисплея і iOS 18

Інсайдер Техно Їжака: Вихід нового MacBook Pro M4 очікується наприкінці 2024 року


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Попілярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар