Як користуватися функцією SharePlay

Хей, власник бездротових навушників, ти вже юзав функцію SharePlay? Після виходу iOS 13, ти зможеш слухати улюблені треки і дивитися фільми на iPhone і iPad разом з другом. Або з коханою людиною.

Apple "навчила" свої гаджети відтворювати аудіо на кількох Bluetooth-навушниках одночасно. І фокус у тому, що це знову схоже на магію.


Що таке SharePlay

Функція SharePlay від Apple додає нову функціональність дзвінкам по FaceTime і дає змогу синхронізувати перегляд медіафайлів, фільмів, серіалів під час розмови з друзями, родичами та колегами. Ти можеш насолоджуватися переглядом разом із близькими, які перебувають далеко.

Рекомендуємо перед використанням функції оновити пристрої до останньої версії ПЗ.

Що таке SharePlay? На відміну від аналогічної функції AirPlay, яка передає контент з одного девайса Apple на інший. SharePlay - це передача мультимедіа в поточний дзвінок на FaceTime. За допомогою функції ти зможеш:

  • слухати музику з Apple Music;
  • дивитися фільми та передачі зі спільних додатків;
  • ділитися екраном свого смартфона або айпада.

Під час використання SharePlay для прослуховування музики або перегляду відео, контент синхронізується між усіма учасниками розмови і кожен отримує управління відтворенням. Тобто будь-хто з твоїх друзів під час трансляції може поставити на паузу контент, перемотати вперед або назад і багато іншого. Під час прослуховування музики - кожен може додати треки до списку відтворення. При цьому розмова триватиме.


Спільний перегляд відео

Як у фейстаймі дивитися фільм? Якщо ти маєш Apple TV із ПЗ не старішим за tvOS 15 або свіжішою версією, тоді можеш почати транслювати відео на великий екран, не перериваючи розмову. При цьому ти можеш бачити своїх друзів на смартфоні чи планшеті без необхідності розділяти екран на купу інших вікон.

Лови інструкцію, як це зробити:

  • запусти додаток SharePlay у додатку Apple TV;
  • розпочни виклик FacrTime на своєму айпаді або айфоні;
  • свайпни вікно FaceTime вгору, а потім відкрий програму для потокового відео, яка підтримує функцію SharePlay;
  • обери фільм або телешоу і натисни кнопку відтворення, коли з'явиться певний запит натисни SharePlay.

Також ти можеш почати виклик FaceTime у додатку Apple TV під час перегляду відеоконтенту та синхронно поділитися з іншими користувачами через SharePlay.


Спільне прослуховування музики

Щоб ділитися піснями з Apple Music через SharePlay, усі учасники повинні мати підписку на цей ресурс. Гайд налаштування:

  • після початку розмови по FaceTime відкрий Apple Music;
  • вибери альбом або пісню з бібліотеки або онлайн-добірки Apple і натисни "Відтворити";
  • у меню з'являться три функції: SharePlay, Start Only, Cancel;
  • натисни SharePlay щоб поділитися поточною піснею, вона відтворюватиметься на всіх пристроях учасників розмови.

Готово!

Групові заняття спортом

За допомогою SharePlay можна організувати спільне тренування в додатку "Фітнес" на iPhone. У цьому додатку можна додати до 32 користувачів. Ти можеш почати виклик по FaceTime на айфоні, а потім почати групове тренування в додатку Apple Fitness. Тренування синхронно відтворюється синхронно у всіх учасників виклику і кожен може вносити свої корективи. Також ви з друзями можете підтримувати один одного.


Спільні ігри

Ігри з підтримкою SharePlay регулярно з'являються в App Store. Більшість популярних ігор цю функцію не підтримують. У додатках зазвичай пишеться інформація про Share Play внизу.

Таке можна скористатися Game Center разом із друзями під час виклику по FaceTime. Для цього спочатку налаштовується Game Center у розділі Параметрах, потім додаємо друзів. Потрібно знайти і завантажити підтримувану групову гру для Game Center в App Store.

Під час виклику FaceTime відкрийте гру, і натисніть "Почати в SharePlay" та використовуйте інструкції на екрані.


Демонстрація екрана

Остання функція SharePlay – це обмін екранами, який дає змогу транслювати те, що відбувається на твоєму екрані, тим, хто підключений до дзвінка. Ця функція зручна для роботи та навчання.


Плюси та мінуси SharePlay в її поточному вигляді

Розглянемо плюси та мінуси. Почнемо з позитивних сторін:

  1. Спільний перегляд відео. Ти можеш дивитися відео, слухати музику, переглядати фотографій у реальному часі з друзями та родиною під час відеодзвінка.
  2. Зміцнення стосунків. Дозволяє зміцнювати зв'язки та ділитися враженнями про контент у режимі реального часу. Якщо хтось із близьких далеко, тобі для спілкування потрібен лише смартфон або планшет.
  3. Зручність роботи або навчання. Транслювання екрана під час відеозв'язку дає можливість обговорювати робочі проєкти онлайн.

Негативні сторони:

  1. Share Play доступна лише для пристроїв Apple, тому користувачі Android та інших платформ не можуть приєднатися.
  2. Обмежена підтримка контенту. Деякі додатки не підтримують цю функцію.
  3. Залежність від інтернет-з'єднання. Поганий зв'язок може призвести до обриву відеодзвінка.
  4. Приватність. Деякі користувачі не хочуть ділитися екраном, щоб випадково не показати щось особисте.
  5. Обмежені можливості управління. У поточній версії додатка користувачі обмежені в можливостях управління контентом і відтворенням.

Загалом функція SharePlay досить зручна для спільного перегляду контенту.

Як під'єднати дві пари AirPods до iPhone?

Поки після презентації Apple WWDC'19 минуло не так багато часу, а перші розробники тільки починають вивчати бета-версію iOS 13, ми вже виділили для себе кілька улюблених функцій, заради яких готові оновитися на нову прошивку просто зараз. І перша з них - шаринг відтворення музики.


EzhNewsSite-700x3680.jpg

Пам'ятаєш свої відчуття, коли вперше підключав AirPods до iPhone? Це спливаюче вікно, яке з'являється одразу ж, щойно ти відкриваєш зарядний кейс AirPods... Тепер такі ж відчуття можна буде відчувати частіше.

Якщо ти слухаєш улюблену пісню в навушниках і терміново хочеш дати дати послухати цей неймовірний приспів дорогій тобі людині, то все, що тобі тепер потрібно, це піднести свій iPhone з під'єднаними AirPods до iPhone цієї людини з під'єднаними AirPods.

На екрані спливе схоже повідомлення, але з інформацією про те, що ти можеш поділитися відтворенням. Тепер ви будете насолоджуватися приспівом разом!

* Підключити дві пари AirPods можна і вручну, зайшовши в пункт управління на iPhone.

Але не тільки з AirPods, але і з HomePod сталося диво.

Просто піднеси свій iPhone до HomePod

У тебе є розумна колонка Apple HomePod?

Тепер повертаючись додому з улюбленою музикою у вухах, просто піднеси свій iPhone до колонки і тапни по її сенсорній панелі. І пісня продовжить звучати з HomePod. Чи не магія це?

Чекаємо з нетерпінням реліз публічної версії iOS 18. Там стільки нового!

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті