Як створити розумний плейлист на Apple Music

Зміст

У перевазі власних плейлистів над рекомендованими Apple Music, безсумнівно, присутній елемент творчості. Але створення списку улюблених пісень пов'язане з їх додаванням вручну. Проблему вирішить функція динамічних підбірок, яка відбере найкращі пісні з твоєї медіатеки за певними критеріями. Про те, як створити розумний список відтворення на Mac, iPhone або iPad, а також про редагування, перейменування та видалення динамічних підбірок розповім у цій статті-інструкції. Поїхали!


Створення динамічної підбірки

Почну з комп'ютерів Mac. Там ця опція реалізована повною мірою. Перед тим, як перейти до процесу створення розумного плейлиста, упевнися, що на твоєму маку версія не старша за macOS Catalina 10.5.

-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
778 $
Спеціальна ціна-24%

Ну що ж, можна починати:

  1. Розгорни Launchpad і відкрий програму «Музика».
  2. Далі у верхньому рядку меню наведи на «Файл».
  3. У списку, що відкрився, натисни на «Нова».
  4. Серед запропонованого клікни на «Динамічна підбірка».

Готово! Можна приступати до призначення критеріїв вибору композицій. У гру вступає схема з кількох правил. Перше і головне стосується встановлення жанру, виконавця, року випуску пісні, рейтингу і багато чого іншого. Потрібно вибрати щось одне з величезного списку. Потім додати ключове слово пошуку, наприклад, «Punk». Далі можна задати обмеження за кількістю пісень у добірці, часом її звучання і розміром.

Щоб динамічна підбірка оновлювалася в автоматичному режимі, слід активувати опцію «Оновлення в реальному часі». Таким чином, треки, що заливаються тобою в медіатеку і відповідають критеріям, потраплятимуть у розумну добірку. Або, навпаки, будуть зникати в міру видалення з основного ресурсу.



ti 864x452.png

Правил може бути кілька, їх легко додати, натиснувши на «+» у правому верхньому куті. Якщо ти відчуваєш, що завершив налаштування, можна натиснути на «OK». Свій плейлист ти побачиш у розділі «Усі підбірки» зліва.

У випадку з iPhone і iPad все не так прозаїчно, адже функції «Динамічної підбірки» там просто немає. Нічого страшного, можна скористатися епловським застосунком Shortcuts.

Спеціальна ціна-14%
MTUW3
47 999 ₴
41 299 ₴
1 030 $
-5%
Z18R000T1/Z18S0005K/Z18R000PS
94 525 ₴
89 999 ₴
2 244 $

Для цього виконай низку кроків:

  1. Створи новий ярлик і дай йому ім'я.
  2. Потім натисни на «Додати дію».
  3. У пошуковому рядку введи «Музика».
  4. Прокрути список до «Знайти музику».
  5. Додай критерії сортування.
  6. Активуй повзунок ліміту пісень.
  7. Внизу екрана введи «Музика» в рядку пошуку.
  8. Вибери «Створити підбірку» і назви її.
  9. На панелі інструментів клавіатури знайди «Запитувати щоразу».
  10. Тисни на «Готово».

Можна зробити простіше й отримати вже створену швидку команду, таку як ця. Яку також можна оптимізувати під себе. А ще для щоденного оновлення активувати опцію «Автоматизація».


Редагування динамічних підбірок

Навіть не намагайся займатися додаванням або видаленням треків у самой динамічній підбірці. Це неможливо. Збільшення або зменшення добірки вирішується зміною критеріїв вибору. Для цього потрібно натиснути на «Редагувати правила» і потім на «OK».

-20%
MQ023
56 547 ₴
45 499 ₴
1 135 $

Позиції ж пісень у розумному плейлисті можна змінювати на свій розсуд. Досить пройти шляхом «Перегляд» – «Сортування» – «Порядок у підбірці».


Перейменування динамічних підбірок

Для того, щоб перейменувати свою розумну добірку на комп'ютері Mac, відкрий застосунок «Музика» і вибери динамічну підбірку збоку. Потім клікни на її назву лівою клавішею миші та відредагуй її. В iPhone зміни назву розумного плейлиста у застосунку Shortcuts.


Видалення динамічних підбірок

Видалити набридлу динамічну підбірку простіше простого. Виділи її в бічному меню і натисни на клавішу «delete» на клавіатурі. І так, переживати щодо пісень, які складали добірку, не варто. Усі вони продовжать «жити» у твоїй медіатеці.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар