Як підключити esim на Apple Watch

Зміст

Відносно молода технологія під назвою «eSIM» застосовується багатьма великими виробниками гаджетів. Причому як у топових пристроях, так і цілком собі рядових. Чи варто говорити, що Apple і тут опинилася на вістрі прогресу, впровадивши чіп з віртуальною «сімкою» спочатку в iPhone XS в 2018 році, а потім того ж року в Apple Watch 3.

Однак, «яблучний» годинник із вбудованою сім карткою доступний не в усіх країнах світу. Про перспективи впровадження технології eSIM в Україні, про те, які Apple Watch підтримують інтегровану «сімку», а також про принцип роботи та тонкощі налаштування eSIM розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


eSIM для Apple Watch в Україні?

Відповідь на це питання однозначна: ні. Станом на серпень 2023 року технологія єсім для Apple Watch в Україні не підтримується. На відміну від iPhone, які успішно пройшли сертифікацію, з «яблучним» годинником ситуація інша. Вони й досі не сертифіковані.


Так, розмови про можливість телефонувати з Apple Watch у нашій країні ходять ще з 2021 року. І у багатьох (особливо найбільших операторів зв'язку) були надії, що послугу все ж таки запустять у 2022 році. Але війна внесла свої сумні корективи. Тому нам залишається лише сподіватися, що підтримка eSIM запрацює на Apple Watch після перемоги України.


Які Apple Watch підтримують eSIM?

Якщо ти часто їздиш за кордон як той самий волонтер, наприклад. Або там тимчасово живуть твої родичі, які виїхали через війну. Технологія eSIM буде корисною і тобі, і їм.

Але спочатку потрібно зрозуміти, чи підтримують твої Apple Watch або ті, які ти думаєш придбати, віртуальну сімку. Ось, власне, список сумісних із eSIM пристроїв:

  • Apple Watch 3;
  • Apple Watch 4;
  • Apple Watch 5;
  • Apple Watch SE;
  • Apple Watch 6;
  • Apple Watch 7;
  • Apple Watch SE 2;
  • Apple Watch 8;
  • Apple Watch Ultra.

Як бачиш, всі актуальні і не дуже «яблучні» годинники підтримують єсім. З вибором точно проблем виникнути не повинно. Єдиний момент, переконайся, що в назві моделі, що тебе цікавить, є абревіатура «LTE». Вона означає, що в гаджет вбудований модем стільникового зв'язку і ним можна користуватися для здійснення дзвінків незалежно від смартфона.



ti 864x452.png

До речі, є ще й візуальна відмінність від звичайних Apple Watch – поверхня регулювального коліщатка в годиннику з LTE або повністю, або частково червоного кольору.


Як працює eSIM у Apple Watch?

Принцип роботи віртуальної «сімки» в смарт-годиннику мало чим відрізняється від iPhone. Ти також можеш дзвонити або відповідати на дзвінки, надсилати повідомлення або отримувати їх. І все це за допомогою мобільного зв'язку.

Це дуже зручно, якщо, наприклад, забув смартфон вдома. А під час пробіжки можна взагалі обійтися без айфона і не пропустити важливий дзвінок. Але є нюанс. Акумулятор Apple Watch при активації буде розряджатися швидше, тому доведеться стежити за рівнем заряду.


Як налаштувати eSIM на Apple Watch?

У налаштуванні eSIM на Apple Watch не обійтися без парного пристрою – твого iPhone. Тепер можна приступити до самого процесу перетворення «яблучного» годинника на повноцінний комунікатор.


Ось основний порядок дій:

  1. Зайди у застосунок «Apple Watch» на айфоні.
  2. У вкладці «Мій годинник» перейди на «Стільниковий зв'язок».
  3. Натисни «Налаштування стільникового зв'язку».
  4. Дотримуйся підказок на екрані.

Якщо ти все зробив правильно, тариф eSIM з'явиться у списку доступних. І так, по суті, він буде клоном такого ж на смартфоні. Тобто, у Apple Watch та iPhone буде один і той самий номер.


Висновок

Технологія eSIM в Apple Watch відкриває багато можливостей для і без того функціонального гаджета, перетворюючи його на такий собі наручний телефон. Жаль тільки, що не в нас. І все-таки я думаю, що сертифікація в Україні наздожене і розумний годинник від Apple. Але, швидше за все, лише після закінчення війни.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні Apple Watch з LTE:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар