Мангали AHOS. Якби я вибирав мангал собі – купив би лише такий

Більшу частину свого життя я провів в приватному будинку з усіма його привілеями. Звичайно ж, у мене є свій двір з газоном, маленький фруктовий сад і навіть кілька грядок з овочами. Але я вважаю, що головна перевага такого житла – це можливість готувати страви на мангалі. Цьому в першу чергу заздрять усі мої знайомі, які живуть у багатоповерхівках.

Готування на багатті приносить якесь особливе задоволення. А страви з димком завжди здаються смачніше, особливо якщо у тебе є хороший мангал. Мабуть, найбільш просунуті грилі на ринку робить Ahos. Що в них такого особливого – зараз розповім.

Що таке гриль мангал Ahos

Цей кулінарний інструмент з'явився не так давно, близько шести років тому. Але за цей час він встиг завоювати величезну популярність на ринку. Його називають "гриль мангал", "барбекю мангал" та іншими дивними термінами.



864х452_01.jpg

Головна його особливість від інших популярних в наших широтах мангалів полягає в тому, що він надає можливість готувати абсолютно різними способами – на решітці, шампурах або на спеціальній металевій поверхні. Крім цього, на Ahos можна ставити казани і каструлі, в загальному абсолютно що завгодно.

Він складається з наступних деталей:

  • Поверхня для смаження робиться з дуже міцної товстої сталі, яка не боїться довгого нагрівання високими температурами. Вона виконана у формі круга і дозволяє готувати на ній м'ясо, овочі та інші продукти. Поверхня має спеціальне антипригарне покриття. До того ж, вона розташована під кутом, щоб зайве масло стікало в вогонь.

  • Чаша топка створюється з сферичного шматка суцільнокатаного міцного заліза. У ній немає жодного шва від зварювання, тому вона не деформується від великого нагріву і може прослужити довгі роки. Саме в цьому компоненті горить вогонь.

  • Ніжки або тумба теж робляться з металу. Вони бувають різної висоти і форми, але в основному діляться на низькі і високі моделі. Перші розраховані на те, що грилем будуть користуватися сидячи. Другі – на те, що готувати будуть стоячи. Ще один варіант для використання низького мангала – поставити його на високу підставу у дворі, на зразок якоїсь платформи.
-5%
70 340 ₴
66 990 ₴
1 675 $
-5%
87 087 ₴
82 940 ₴
2 074 $

Як готувати на мангалі Ahos

Не дивлячись на всю складність з формами і деталями, сам процес готування на грилі від Ahos – це диво. Вогонь з топки розпалює той самий диск для смаження до 200-300 градусів, це можна контролювати самостійно. Така температура ідеально підходить для приготування соковитих стейків.

По центру можна поставити решітку і потомить м'ясо на ній, щоб надати побільше димку. Та сама поверхня для смаження досить велика за розмірами. На ній можна готувати відразу кілька різних страв. Наприклад, омлет, ребра, курку та овочі одночасно.

Доглядати за грилем Ahos неважко. Після готування досить прибрати залишки їжі шпателем, і змастити диск маслом. Решітка чиститься спеціальною щіткою, як і будь-яка інша.



864х452_03.jpg

Мангали від Ahos є унікальними, адже таких моделей дуже мало на ринку. Їх замовляють великі кафе і ресторани, щоб порадувати своїх відвідувачів якісною кухнею на вогні. Але, як на мене, Ahos найкраще підходить для приватного будинку.

Матеріали з яких виготовляється гриль можуть похвалитися високою якістю. Про такі речі говорять "купив на століття". Так що, тут важливо вибрати правильну модель, хоч помилитися буде складно. Я вибрав три найцікавіших на мій погляд.

Ahos Inspiration

Головною відмінністю цієї моделі є об'ємна топка. У ній поміститься більше вугілля і деревини, що дозволить не відволікатися на підкидання дров. Це зручно.



864х452_04.jpg

Ahos Inspiration стоїть на середньої висоти ніжках, приблизно на рівні кухонного столу. Так що на ньому буде зручно готувати сидячи на стільці або стоячи.

Ahos Box

Цей варіант виділяється дуже великою поверхнею диска для смаження. В його основі також є спеціальна ніша для дров. Такого обсягу дерева якраз вистачить на одне приготування.



864х452_05.jpg

Конструкція AHOS BOX дозволяє поставити на нього казан в різних положеннях, а також шампури.

Ahos Sphere

Модель відрізняється дуже стильним дизайном і зручною конструкцією. У Ahos Sphere є поліпшена система очищення від золи і все ті ж переваги інших варіантів.



864х452_06.jpg

На нього можна ставити казан, класти шампури і решітку, або ж готувати на жарочній поверхні.

Мангали грилі від Ahos кардинально відрізняються від того, чим ми звикли користуватися. Вони створені для максимальної зручності в готуванні на багатті. Купуючи такий інструмент ти можеш бути впевнений, що він прослужить надійно і довго. Ну а зовні вони і зовсім нагадують твір мистецтва.


Читати наш блог у Telegram
Вибирай мангали AHOS:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар