Незвичайні продукти Apple. Келих для пива та навіть скутер – офіційно в Apple Store

Корпорація Apple сьогодні міцно асоціюється з iPhone, iPad та MacBook. Напевно, це найвідоміші продукти цієї компанії. Відразу після них на думку спадають Apple Watch, AirPods і інші популярні в усьому світі яблучні пристрої.

Але мало кому відомо, що на певному етапі розвитку найдорожча публічна компанія світу продавала також футболки, сумки, будильники і навіть мопед. Ні, ми не жартуємо! Все це колись пропонувала Apple в своєму каталозі "The Apple Collection". Нещодавно його оцифрували і злили в мережу. Скільки ж цікавих продуктів ми там знайшли.

Мерч від Apple – навіщо його робили і хто це купував

Сьогодні випускати незвичайні речі під своїм брендом – це дуже популярний маркетинговий хід. По-перше, таким чином можна збільшити впізнаваність компанії. По-друге, отримати фінансову підтримку від шанувальників. Заради цього в 1986 році купертинівці й випустили свій каталог.



6ezh|864х452.jpg

Цікаво, що це сталося після того, як Стіва Джобса звільнили з його ж фірми. Тоді крісло генерального директора зайняв Джон Скаллі. Створити і продавати мерч було саме його ідеєю. Але якщо говорити чесно, очікуваних результатів таке нововведення тоді не принесло.

Зате розглядати каталог з настільними яблучними годинниками і винними пляшками в 2021-му – це та ще розвага. Всі ці продукти в свій час купували фанати компанії. Варто визнати, що навіть в самому початку шляху Купертіно їх було дуже багато. Знайшлося близько 22 тисяч чоловік, які придбали собі футболки з Apple Collection. Хіба це не показник?

Чохол для мишки у вигляді мишки – оригінально!

Яблучники створили дуже забавну накидку на мишку до Macintosh у вигляді тварини. У неї навіть були окуляри. В описі до штучки написано, що чохол робить працю за комп'ютером ще простіше.


Цікаво, наскільки це було зручно, і чому такі аксесуари не роблять сьогодні? До речі, така милота коштувала 14 доларів.

Сумки для Macintosh, принтера і дискет - як користувачі виживали до MacBook

Перший MacBook був випущений 16 травня 2006 року. Як думаєш, що власники комп'ютерів робили до цього дня? А ми відповімо – вони носили Macintosh в фірмовій сумці MacBag.

Користувачі могли вибрати коричневу сумку з натуральної шкіри за 475 баксів, або ж темну з водонепроникної тканини за 212 доларів. Всередину "бега" можна було засунути не тільки настільний комп'ютер, але і клавіатуру, мишку і навіть дискети (то, що було до дисків).



12ezh|864х452.jpg

Чи не здивований? А як тобі ImageWriter Bag (124 долара)? У ньому можна було носити принтер від яблучників. Або шкатулка Walnut Disk за 57 баксів спеціально для зберігання дискет?

Віндсерф з надкушеним яблуком

Для любителів зловити хвилю Apple пропонувала власний віндсерф. Це така дошка, яка дозволяє кататися на воді за допомогою потоків вітру. На ній був зображений фірмовий логотип компанії. Хоча насправді прилад розробляла фірма F2 America. Таке диво коштувало 263 одиниці валюти США.

Apple Watch – дійсно перші годинники від Купертіно були не розумними!

Як виявилося, перша модель Apple Watch вийшла ще в 1986-му. Вони так і називалися, хоча були позбавлені розумних функцій. Звичайний кварцовий механізм, захист від води до 30 метрів, шикарний мінімалістичний дизайн і цінник 83$ – такими вони були.


Крім наручного варіанта компанія також випускала разом з Braun настільний годинник-будильник за 95$. Стіву Джобсу вони цілком могли сподобатися, адже він любив техніку від цього виробника.

Перший і єдиний домашній телефон з яблуком

У співпраці з італійським дизайнером Фаустом Кавації купертинівці навіть зробили провідний телефон для будинку. До речі, він теж виконаний в мінімалізмі, точно як сучасні iPhone. І ціна була майже така ж – 956$.

Кружка для пива і пляшка для вина

Як тобі таке? Кухоль для пінного напою для Яблучною компанії виготовляли звичайно ж в Німеччині. Логотип знаходився на дні келиху.



3ezh|864х452 .jpg

Що стосується кришталевого декантера, то його створили спільно з Tiffany & Co. Яблучко помістили на знімній кришці.

Мопед Honda&Apple

Насправді, скутер від купертинівців дивує найменше. Так, побачити його в каталозі було б несподівано. Але в реальності його від початку і до кінця робили японські фахівці з Honda. Яблучний слід відбився тільки в рамці для номерів. На ній був фірмовий логотип. Ціна мопеда - 5979$.

MacTable – не просто стіл

На що можна було б звернути увагу сьогодні, так це на робочий стіл MacTable. У ньому дійсно є якась магія Apple. Сам механізм дозволяє налаштувати місце таким чином, щоб власнику було максимально зручно.

Спеціальна ціна-21%
MGN93/Z12700068/Z1270008R
43 499 ₴
34 299 ₴
855 $

На столі є спеціально відведене місце під комп'ютер і клавіатуру. Внизу є полички для документів. Ідеально! Вартість – 954$.

Одяг та побутові речі

Крім незвичайних предметів, компанія з Купертіно також пропонувала зовсім буденні речі. Наприклад, рушник та парасольку. Або ж футболки, кофти і поло. На них було відображено райдужне яблуко і назва найбагатшої корпорації сучасності.

Якби Apple випустила такі продукти в наш час, то вони напевно б користувалися величезною популярністю. Дивно, як в голову маркетологів до сих пір не прийшла ідея відродити легендарну колекцію.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар