Інсайдер Техно Їжака: Вихід нового MacBook Pro M4 очікується наприкінці 2024 року

Інсайдери повідомляють – Apple планує випустити нову модель макбука з чипом М4 та покращеним ШІ.

Лише через пів року після презентації лептопів М3 та перед ймовірним запуском процесора М3 Ultra на WWDС, зʼявились чутки про наступне покоління. Окрім цього, є інформація, що особливу увагу Apple планує приділити штучному інтелекту.

Першими про це заявив Марк Гурман в інтервʼю для Bloomberg. В статті повідомляється, що буде випущено 3 процесори з кодовими назвами: Dovan, Brava та Hidra. Можна припустити – це будуть чіпи М4, М4 Pro, M4 Max.

Наразі Марк Гурман не уточнює, які саме зміни варто очікувати, окрім збільшення мінімального обсягу памʼяті на Hidra до 500 ГБ. Найбільш ймовірний спосіб внести зміни в процесор та зробити їх орієнтованими на ШІ – це збільшити кількість ядер в Neural Engine. Нейронний чип – елемент, який призначений для допомоги у виконанні складних завдань завдяки машинному навчанню.



MacBookM4.jpg

Ще у лютому 24-го року зʼявилась інформація про збільшену кількість обчислювальних ядер для штучного інтелекту в чипах М4 та А18. Можливо, це говорить саме про модернізацію Neural Engine.

Ми вважаємо звіту Гурмана можна довіряти. Але є питання щодо кодових назв. Apple працюватиме над розробкою чипа М4, але чи варто очікувати таких претензійних назв дізнаємось пізніше. Поки що здогадки залишаються здогадками.

Якщо справді Apple випустить М4 в трьох варіаціях – це стане відходом від встановленого діапазону з чотирьох рівнів чіпів.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар