Mac & Windows: чи правда, що Мак краще?

Про протистояння цих двох платформ можна говорити вічно. Користувачі macOS і Windows ніколи не перестануть сперечатися - яка з них краща. Ми не хочемо в цьому матеріалі піддати безжальній критиці жодну з цих двох операционок, але ми поділимося своїми враженнями про роботу двох сьогоднішніх героїв.


Ціна Mac і Windows

Ціна на ноутбуки Mac і пристрої з операційкою Windows можуть істотно відрізнятися залежно від моделі та характеристик. Лептопи Apple, як і загалом усі їхні продукти, мають досить високу вартість. Виходячи з цього фактора, більшість користувачів обирають Windows.

Ціна на Apple зумовлена високоякісним дизайном, використанням ексклюзивних компонентів і міцних матеріалів, а також інтеграцію з екосистемою Apple.

Незважаючи на те, що зазвичай Windows більш доступні за вартістю, деякі бренди випускають досить дорогі моделі з цією операційною системою. Особливо це стосується лептопів, призначених для високопродуктивних завдань, геймінгу.

От этого, цена на её устройства выходит немного больше. В случае сравнения с бюджетными ноутбуками и сборками, разница в стоимости может поражать. Але на таких девайсах ти отримаєш набагато менше можливостей.


Програмне наповнення macOS і Windows

Раніше в рукаві у шанувальників Windows операційної системи був сильний козир: софту під macOS істотно менше. Хтось користується цим аргументом і досі, але у 2019 цей аргумент помилковий.

Нині всі необхідні програми розробляються переважно під обидві операційні системи. А якщо якийсь застосунок є тільки під одну платформу, то під другу неодмінно випущено гідний аналог, який нічим не поступається популярній програмі.

До того ж купертинівці спочатку встановлюють свої сервіси на кожен MacBook або інший свій комп'ютер. При цьому часто буває, коли ці сервіси виходять кращими. Таким прикладом може слугувати й офісний пакет від Apple замість Microsoft Office.


Відеоігри на Mac і на Windows

Це те, у чому лідирує ноутбук під управлінням Windows. Лептопи мають широкі можливості кастомізації. Ти можеш поставити будь-яку відеокарту, розширити пам'ять або змінити інші комплектуючі. З iMac так не вийде.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Але не можна стверджувати, що він слабший за продуктивністю. Вспомнить только iMac Pro с его космическими характеристиками. Але навряд чи хтось купить цю модель тільки з метою геймінгу.


Повсякденна робота на macOS і Windows

Тут редакція Техно Їжака віддає перевагу продуктам Apple. Саме на них працюють більшість співробітників компанії. Більшість дизайнерів, мультиплікаторів, фотографів і музикантів купують собі Mac для роботи, віддаючи перевагу стабільності роботи системи і заліза.


Вразливості систем Windows і macOS

Це один з основних мінусів у бік операційної системи Windows. На яблучних продуктах вірусів просто немає. Відвідуючи небезпечні сайти, варто хвилюватися за свій комп'ютер. Але відкриваючи незнайомий e-mail на макбуці, ти можеш бути впевненим, що нічого поганого не станеться. Усі нові вразливості закриваються в наступному оновленні програмного забезпечення, тому у звичайного користувача з ними зіткнутися шансів практично немає.


7 неочевидних плюсів MacBook

MacBook vs Windows - дві різні екосистеми, кожна з яких зі своїми особливостями та перевагами. Мак відрізняється не тільки зовні, а й функціональними можливостями, продуктивністю та зручністю використання. Одна з ключових переваг Макбук - це операційна система macOS. Вона відома своєю надійністю, безпекою та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Програмне забезпечення забезпечує більш плавну і стабільну роботу та інтеграцію з іншими пристроями Apple.

Mac проти Windows має більш високу якість збірки і мінімалістичний стильний дизайн. Це також впливає на вибір користувачів.

Windows также имеет свои преимущества: большой выбор программного обеспечения и аппаратных конфигураций, более гибкую настройку системы под индивидуальные потребности пользователя. Поэтому выбор Windows vs Mac зависит от потребностей каждого отдельного. А ми поки що розберемо 7 переваг, неочевидних для користувача, але важливих.


Потужність із запасом на кілька років уперед

Термін придатності макбуків дуже великий. А технології та потужність випереджають час. Якщо в середньому ноутбук потрібно оновлювати кожні 2 роки, то Макбук можна оновлювати набагато рідше. Лептопи від Apple служать понад 4 роки.

Завдяки своїй продуктивності MacBook належить до універсальних ноутбуків. Чіп М1 в старих версіях залишається досі унікальним і відмінно підійде для знайомства з MacBook. Особливо для тих, кому дорогувато купувати залізо з М2 або М3.

Макбук забезпечує високу продуктивність і багатозадачність.


Вражаюча автономність

Apple приділяє велику увагу збільшенню автономної роботи всіх своїх продуктів. У той час, коли інші ПК втрачають заряд через кілька годин інтенсивної роботи, макбук витримує більше навантаження.

Зарядка MagSafe захищає від випадкового висмикування кабелю, що може пошкодити шнур, роз'єм і сам ноутбук.


Надійна та стабільна система

Програмне забезпечення має macOS потужний механізм захисту даних. Операційні системи постійно піддаються хакерським атакам, тому безпека є головною проблемою для багатьох клієнтів. Купуючи макбук тобі не потрібно піклуватися про додаткове встановлення антивіруса. Техніка Apple знижує ризик кібератак практично до 0. Але це не означає, що запобіжними заходами в інтернеті можна нехтувати.

Ще одна перевага макбуків - автоматичне перенесення даних зі старого ПК. Зазвичай система сама пропонує тобі це зробити або можеш зайти в налаштування і виконати завантаження за пару кліків.


Тривала підтримка Apple

Оновлювати програмне забезпечення набагато простіше. Кожен лептоп вимагає оновлення ПЗ. Найкраще з цим завданням справляються MacBook. Apple забезпечує підтримку своїх комп'ютерів протягом 5-7 років після випуску. За цей час ти отримуєш оновлення macOS, забезпечуючи стабільність і безпеку системи, а також додавання нових функцій.


Просунута екосистема

Функціонування інтегрованої екосистеми ще один привід придбати макбук. Ключова особливість продуктів Apple - це динамічна екосистема і безшовна сумісність. Усі пристрої підключаються через Airplay, Airdrop та iCloud. Деякі виробники також почали створювати свою екосистему, але поки що до рівня Apple не вдалося нікому прийти.


MacBook готовий до роботи просто з коробки

Варто відзначити бездоганну конструкцію і дизайн макбуків. Лептопи естетичні та готові прямо з коробки до роботи.

На MacBook вже встановлені програми для роботи: текстові редактори, софт для презентацій і таблиць. Базові утиліти не вимагають додаткових оплат при використанні. Програми мають інтуїтивно зрозумілий функціонал, з яким впорається будь-хто. Просто діставай Мак з коробки і починай працювати.

Ще один важливий фактор успіху Apple є те, що її пристрої прості у використанні незалежно від рівня користувача.

Компонування MacBook доволі зручне, і перемикатися між різними додатками дуже просто. І хоча клавіатура іноді потребує звикання, щойно ти подолаєш перші труднощі, користуватися нею стане простіше простого.


Висока залишкова вартість

Один із привабливих аспектів під час розгляду купівлі Макбука є його залишкова вартість. Це означає, що навіть після використання протягом декількох років лептоп зберігає значну частину своєї первісної вартості в порівнянні з іншими брендами.

Існує кілька факторів, що забезпечують високу залишкову вартість Мака:

  • Продукція Apple має високу якість збірки, міцні матеріали та стильний дизайн. Це створює враження престижності та довговічності, що сприяє збереженню вартості пристрою.
  • Підтримка і регулярне оновлення ПЗ робить пристрій актуальним і затребуваним навіть через кілька років після купівлі.
  • Більшість користувачів вважають за краще використовувати Макбуки через їхню надійність і зручність використання. Тому лептопи Apple залишаються затребуваними навіть через кілька років після покупки.

Загалом висока залишкова вартість MacBook робить його привабливим варіантом, як для довгострокового використання, так і подальшого перепродажу.


Який MacBook купити у 2024 році

На поточний момент макбуки серії Pro на процесорі М3. Чип створений з використанням 3-нанометрового техпроцесу і вирізняється надпотужною продуктивністю та енергоефективністю.

Особливо залізо порадує поціновувачів графіки, оскільки в процесорі М3 є підтримка трасування променів і Mesh Shading. Комплектація передбачає до 128 ГБ оперативної пам'яті і до 8 ТБ постійної. Час автономної роботи - до 22 годин.

У Техно Еже доступні моделі з діагоналями дисплея: 14,2 і 16,2 дюйма. Лептоп підійде для ресурсовитратних завдань.

Крім цього, ти можеш придивитися до MacBook на базі чипів М1 і М2, які також мають достатню потужність для роботи, але вартість їх нижча. Також на сайті Техно Їжака є великий вибір Б/У техніки Apple.

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Популярні ноутбуки MacBook
Коментарі
Додати коментар