Все, що тобі потрібно знати про нові iPad Air 2024

Через два роки після останнього оновлення Apple презентувала шосте покоління планшетів iPad Air з процесором М2 і новим розміром. Презентація девайсів відбулась 7 травня 2024 року.

Планшет доступний став доступний у двух діагоналях: 11 та 13 дюймів. Попередні замовлення в Америці будуть доступні одразу після заходу. Доставлення новинок розпочнеться з 15-го травня. В Україні айпади очікуємо пізніше (UPD: інформація доповнюється).

Що нового в iPad Air 2024?

  • Редизайн та кольори, що закохують з першого погляду.
  • Два портативних розміри.
  • Пейзажна фронтальна камера.
  • Чип М2.

А тепер розглянемо ці характеристики детальніше. Але спочатку поговоримо про вартість нових айпадів.


Ціна на iPad Air M2

iPad Air 2024 року випуску з діагоналлю 11 дюймів стартує від 599$, а з діагоналлю 13 дюймів – 799$.

Планшети будуть доступні з обʼємом памʼяті від 128 ГБ.


Дизайн iPad Air M2

Це перший раз в історії розвитку айпадів Air, коли зʼявився додатковий розмір. Діагональ 13 дюймів на 30% більше 11-дюймової моделі. Варто зазначити, що товщина айпада стала меншою. В концепції дизайну Apple дотримується обраного напрямку та не вносить значних змін. Айпади виглядають преміально завдяки мінімалістичному стилю та якісним матеріалам.

Серед нових кольорів – синій та фіолетовий. Також в лінійку увійшли відтінки попереднього покоління: Starlight та Space Grey. В усьому іншому дизайн схожий на 5-ту серію.


Дисплей

Обидві моделі матимуть однакову технологію екрана – Liquid Retind з наступними характеристиками:

  • антиблікове покриття екрана;
  • технологія True Tone;
  • висока яскравість;
  • підтримка широкого спектра кольорів – P3.

Нова модель 13 дюймів дає ще більше простору для роботи, творчості та розваг. Завдяки режиму Split View ти можеш переглядати кілька додатків одночасно. Більший простір дисплея робить цей процес стане зручнішим.

Ще одна велика перевага – під час відеоконференції ти бачитимеш більшу кількість учасників.

Антиблікове покриття та функція True Tone забезпечують комфортний процес читання.


Технічні характеристики

Нові моделі iPad Air мають чіп М2 з наступними характеристиками:

  • CPU – 8 ядер;
  • GPU – 10 ядер;
  • Neural Engine – 16 ядер;
  • 100 ГБ/сек – пропускна здатність памʼяті.

Феноменальна продуктивність айпада забезпечує виконання всіх типів продуктивних і творчих завдань, включаючи створення 3D-дизайну. Можна сказати, що айпади виходять на рівень персональних комп'ютерів.



iPad Air 2024 .jpg

Крім того, айпад підтримує Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 та Apple Pencil Pro

Камера

Як у iPad Pro 2024 года, фронтальна надширококутна 12-мегапіксельна камера тепер розташована вздовж краю екрану. Це більш зручне розташування для використання FaceTime та інших подібних додатків для відеозвʼязку.


Операційна система iPadOS

iPadOS створена для того, щоб ти міг легко займатись улюбленими речами, робочими проектами. ПО забезпечити плавність процесів.

Використовуй кілька додатків одночасно, пиши в текстовому полі і одночасно працюй з книгою. Екран легко відгукується на переміщення пальця або Apple Pencil.


Важливі речі: екологія, безпека, інклюзивність

Apple піклується про довкілля та планує мінімізувати вплив на навколишнє середовище. Тому компанія використовує все більшу кількість перероблених матеріалів. Новий iPad Air має міцну конструкцію, в корпусі якого використовується на 100% перероблений алюміній, а для магнітів – рідкоземельні елементи. Упаковка для iPad Air на 100% складається з деревних волокон. Магазини, офіси та центри обробки даних вже стали вуглецево-нейтральними.

Друга важлива річ – це захист конфіденційності, що дає більше контролю над безпекою своїх даними. Вбудовані функції роблять iPad доступним для всіх. Apple вважає конфіденційність фундаментальним правом людини. Саме тому компанія постійно покращує інструменти для захисту персональних даних.

Також хочемо зазначити, що Apple спрямовує свої сили, щоб їх технології стали доступними для всіх. Тому девайси компанії є інклюзивними за своєю суттю.

Якщо ти ризикуєш втратити голос, Personal Voice дозволяє створити схожий на твій. Завдяки цій функції ти зможеш спілкуватись за допомогою живого мовлення під час дзвінків та розмов.

Assistive Access пропонує інтерфейс з висококонтрастними кнопками та великими текстовими наклейками. Це буде корисно для людей з погіршенням зору.

І ще один помічник – це Voice Over, який надає звукові описи того, що відбувається на екрані. Залежно від потреб користувача можна налаштувати швидкість і висоту голосу.


Моделі п'ятого і шостого покоління дуже схожі з точки зору зовнішнього вигляду. Між ними майже немає зовнішніх відмінностей у стилістиці. Різниця в розмірах та додаткових кольорах.

iPad Air – це планшет, який поєднує в собі корисні функції попередньої моделі iPad Pro і цінність лінійки Air. Це найкраще з двох світів.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар