App Store Awards 2022 – Кращі додатки та ігри 2022 року за версією Apple

Зміст

Останній місяць року, а значить час починати підбивати підсумки. І компанія Apple вже підбила підсумки щорічної премії свого магазину App Store, обравши шістнадцять переможців, якими стали програми та ігри, що відрізняються свіжістю підходу та перспективністю.

Це був ювілейний десятий конкурс App Store Awards, а продукти, обрані редакційною колегією, охопили всі платформи компанії, що включають iPhone, iPad, Mac, Apple TV та Apple Watch.

Переможцями 2022 року стали не лише великі міжнародні команди з гігантським багаторічним досвідом розробок додатків та ігор, а й окремі самоучки-одиначки, що вразили журі конкурсу та змушують переосмислити весь попередній досвід роботи з додатками.



12ezh|864х452.png

Apple не оминула своєю увагою і проблему забруднення навколишнього середовища. Кожен переможець конкурсу отримав фізичну нагороду, що нагадує фірмову синю іконку App Store зі своїм ім'ям, вигравіруваним на звороті. Матеріалом нагороди став 100% перероблений алюміній, з якого виробляють усі продукти компанії.

Але як щодо самих віннерів серед додатків та ігор цього року? Про що вони і головне навіщо? Розповім у цій статті. Поїхали!


Додатки-переможці App Store Awards 2022

Редакційна команда купертинівців виділила п'ять додатків-переможців за кількістю платформ компанії, кожен з яких став найкращим в одній із частин екосистеми Apple. Для зручності орієнтування із зазначенням авторства та потреби кожного додатка, я вніс їх до таблиці:



Додатки
Додаток BeReal (iPhone) GoodNotes 5 (iPad) MacFamilyTree 10 (Mac) ViX (Apple TV) Gentler Streak (Apple Watch)
Розробник BeReal Time Base Technology Limited Synium Software GmbH TelevisaUnivision Interactive Inc. Gentler Stories LLC
Для чого потрібно Для простого обміну фотографіями; Дозволяє робити та ділитися фотографіями з селфі та основної камер Для ведення цифрових нотаток із безпрецедентною підтримкою Apple Pencil; Поєднує функції блокнота та інструменту розмітки PDF Для візуального дослідження сімейного генеалогічного дерева; Зрозумілий і простий інтерфейс користувача Для безкоштовного перегляду фільмів, серіалів та спортивних програм у прямому ефірі або на запит; Найбільший іспаномовний потоковий сервіс у світі Для фізичних вправ та занять фітнесом з ретельним дотриманням балансу між навантаженнями та відпочинком; Реагує на готовність користувача до тренувань

Як можна було помітити, програми, визнані найкращими цього року, охоплюють широкий спектр життя і корисні не тільки для розваг (BeReal і ViX), але й для досліджень (MacFamilyTree 10), ведення нотаток та роботи над документами (GoodNotes 5) та занять спортом (Gentler Streak). Думаю, варто сказати кілька слів про кожен з них окремо. Адже переможці заслуговують на те, щоб про них говорили! Отже.


BeReal для iPhone

BeReal – це соціальна програма для простого обміну фотографіями. Ти можеш ділитися моментом зі свого реального життя раз на день. Для цього додаток відводить тобі дві хвилини на день, причому в різний час, що визначається самим додатком.

-8%
MQ103
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
-4%
MLV93
44 999 ₴
42 999 ₴
1 075 $

Головною фішкою BeReal є спеціальна функція камери, за допомогою якої робиться одночасний знімок селфі та основної камери гаджета. Таким чином, твої друзі зможуть побачити не лише тебе, а й той простір, в якому ти перебуваєш. І все це як є, без ретуші та постановочних фото як у Instagram чи Facebook.

Свіжість такого підходу до поняття "соціальна мережа", на мою думку, очевидна. BeReal відображає справжнє життя, без фільтрів та дає можливість показати твоїм друзям, хто ти є насправді. А також, дізнатися те саме про них. Дізнатися їх справжніх. Unbelievable!


GoodNotes 5 для iPad

GoodNotes 5 – це не просто цифровий блокнот з усіма функціями для такого роду програми. Він включає також інструменти для спільної роботи та розмітку PDF, може створювати, редагувати та імпортувати файли. За допомогою iCloud, Google Drive, Dropbox та OneDrive всі твої нотатки легко синхронізуються на інших пристроях і ніколи не загубляться.

Спеціальна ціна-24%

Ти можеш створювати нотатки як за допомогою сенсорної чи фізичної клавіатури, так і писати їх від руки завдяки Apple Pencil. Намальовані від руки фігури додаток перетворює на геометрично досконалі. GoodNotes 5 здатен розпізнати твій почерк, навіть якщо нерозбірливо написано, і перетворити його на читабельний текст.

А якщо потрібно попрацювати над тим самим документом з іншими користувачами, у цьому випадку допоможе функція загального посилання.


MacFamilyTree 10 для Mac

MacFamilyTree 10 – додаток для дослідження генеалогічного дерева родини. Вражаючі тривимірні зображення, змістовні діаграми та докладні звіти, статистика та додаткові оцінки – все це ти знайдеш у MacFamilyTree 10. Ця програма спеціально розроблена та оптимізована під Mac. Має інтуїтивно зрозумілий і простий інтерфейс користувача, а завдяки CloudTree можлива синхронізація і спільна робота в реальному часі.

Додаток дозволяє експортувати та імпортувати дані, експортувати графіки та звіти у різні формати, а також надає доступ до найпопулярніших генеалогічних сайтів. MacFamilyTree 10 не лише пропонує широкий асортимент звітів та списків, але й візуалізує сімейну історію за допомогою 3D глобусу, статистичних карт, таблиць розподілу імен, віялових діаграм та діаграм відносин. Amazing!


Розробники також подбали про досягнення найвищого рівня конфіденційності даних за допомогою шифрування, захисту паролем для веб-сайтів та можливістю приховувати людей та записи від експорту.


ViX для Apple TV

ViX – це найбільший іспаномовний потоковий сервіс у світі. Додаток пропонує величезний вибір серіалів, фільмів, спортивних програм та трансляцій як для перегляду у прямому ефірі, так і на запит. Класичні комедії, драми, бойовики, реаліті-шоу, документальні фільми та голлівудське кіно. І все це абсолютно безкоштовно.

Але є одне але. Весь контент доступний лише іспанською мовою. Якщо говорити про Україну, цей сервіс буде корисним тим, хто хоче вивчити іспанську мову та практикується на перегляді іспаномовних відео.


Gentler Streak для Apple Watch

Gentler Streak – додаток для фітнесу та тренувань, що допомагає знайти ідеальний баланс між вправами та відпочинком. Він реагує на твою готовність до тренувань та пропонує щоденні заняття для підтримки гарної фізичної форми.



11ezh|864х452.png

Цей трекер тренувань абсолютно безкоштовний та здатний контролювати твою спортивну форму прямо на ходу. Відображення зони частоти серцевих скорочень та отриманого ефекту від тренування – тут і зараз, у реальному часі! Інтенсивність, з якою ти тренуєшся, може бути збільшена або, навпаки, знижена. Програма підкаже правильну відповідь. Enjoy!


Ігри-переможці App Store Awards 2022

Але не тільки програми боролися за право бути кращими на App Store Awards 2022. Для кожної платформи Apple, редакційною командою було обрано переможця серед ігор. Також була обрана найкраща гра в Китаї та переможець на сервісі Apple Arcade.

Отже, Топ-6 ігор 2022 року за версією Apple:

  1. Apex Legends Mobile від Electronic Arts (iPhone). Стратегічна гра-шутер у жанрі королівської битви у захоплюючому Всесвіті Apex Legends. Розрахований на багато користувачів інтерфейс дозволяє гравцям об'єднувати зусилля і змагатися з іншими гравцями.

  2. Moncage від XD Network Inc. (iPad). Ця гра з розряду пригодницьких головоломок із оптичними ілюзіями. Дія гри відбувається всередині загадкового куба, на кожній стороні якого є унікальний світ.

  3. Inscryption від Devolver (Mac). Це колекційна карточна гра, що поєднує в собі roguelike-колоду та головоломки в стилі квест-рум. У ній ти розкриватимеш таємниці, що ховаються за хатиною Лісовика, будеш збирати колоду карт лісових істот незвичайними способами і дізнаватися дедалі більше таємниць, накреслених на картах.

  4. El Hijo від HandyGames (Apple TV). Це стелс-гра, що поєднує в собі легковажні головоломки та майстерно розказану історію про шестирічного хлопчика, який шукає свою матір на Дикому Заході, рятуючись від головорізів за допомогою арсеналу тактичних іграшок.

  5. Wylde Flowers від Studio Drydock Pty Ltd (Apple Arcade). Це затишний лайф-симулятор із чаклунським ухилом. Перетвори сімейну ферму на квітучий сад, створи сотні рецептів смачної їжі чи ремісничих товарів та, нарешті, розвивай свої магічні здібності. Тут все реально!

  6. League of Legends (гра року у Китаї). Це симулятор керування кібер спортивною командою. Тут можна зібрати свою власну команду гравців та керувати нею, ведучи її до перемоги.

Кожна з ігор, що перемогли, безсумнівно, варта уваги. Вони розважають та розвивають. Іноді змушують думати, а іноді просто розслабитися, занурившись у містичні світи.

Але це ще не все. Apple також подбала і про культурний вплив на життя та людство загалом та оголосила переможців у конкурсі “Культурний вплив”.


Найкращі у конкурсі “Культурний вплив”

Серед додатків та ігор, що впливають на культуру та закликають до поважного ставлення до своєї спадщини редакційною колегією App Store Awards 2022 було обрано низку переможців:

  • How We Feel від How We Feel Project, Inc. Додаток дозволяє користувачам висловити складні емоції словами та пропонує стратегії для зміни цих емоцій;

  • Dot's Home від Rise-Home Stories Project. Гра торкається теми расових забобонів і взаємовідносин різних груп людей;

  • Locket Widget від Locket Labs, Inc. Програма-віджет, що дозволяє відправляти живі фотографії прямо на домашній екран. Це сприяє тіснішому зв'язку між близькими людьми;

  • Waterllama від Віталія Могилівця. Програма, що нагадує в ігровій формі про необхідність попити води. Ніколи ще досягнення щоденної мети з гідратації не було настільки веселим і захоплюючим;

  • Inua – A Story in Ice and Time від ARTE Experience. Гра-містична пригода, де герої досліджують історичні події, що переплітаються з елементами інуїтських традицій, фольклору та казок.

Сподіваюся, з усього розмаїття представлених цього року переможців App Store Awards 2022 ти підбереш для себе щось цікаве, будь то додаток або гра. Як на мене, BeReal це прямо ТОПчик! А що зайшло тобі?




Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар