Apple Glass. Що відомо про секретний проект Apple

Окуляри доповненої реальності - це найбільш спірний продукт в світі сучасних технологій. Вони, з одного боку, вже давно з'явилися на ринку, наприклад, Google Glass вийшли ще в 2012 році. З іншого боку, їх не можна назвати дійсно народним і загальнодоступним гаджетом.

Багато користувачів і експерти критикують Apple з приводу якоїсь пасивності в розробці свого AR-аксесуара. Купертіно дійсно поки не поспішає вступити в гонку за ринок розумних очок. Але чомусь саме їм пророкують випуск перших і, що важливо, популярних лінз доповненої реальності. І на це є дуже значні причини.

Як йдуть справи у Apple

Варто розуміти, що насправді створення AR-окулярів Apple зберігає в найсуворішому секреті. Експерти підозрюють, що корпорація почала їх розробку ще в далекому 2006 році, тоді вона ще називалася Apple Computer. Так ось, в той час Купертіно запатентувала перший підозрілий індикатор на склі, що дуже нагадує прототип аксесуара для очей.



1lentaezh|864х452 копия.jpg

Потім компанія зі скандалом закрила три проекти зі створення гаджета доповненої реальності. Немає сенсу описувати кожен з них окремо. Але ось, що цікаво - третій завершився в 2019-му. Він був найвдалішим, адже він відчув прогресивні розробки на практиці.

Саме завдяки третьому проекту в камерах останніх моделей iPhone і iPad з'явилися технології LiDAR і ToF. Спочатку їх хотіли впровадити саме в яблучні лінзи. Зараз же, купертіновци почали розробку смарт-окулярів уже в четвертий раз. Інженери сповнені ентузіазму і націлені нарешті випустити перший робочий пристрій доповненої реальності в світ.

Якими будуть Apple Glass

У травні 2020-го авторитетний інсайдер Джон Проссер зробив сенсаційну заяву про те, що зміг потримати Apple Glass в руках. Це означає, що вони дійсно існують і розробка над ними ведеться. Мало того, вони підходять до завершальної стадії перевірки.


За його словами, пристрій з ймовірністю в 90% отримає назву Apple Glass, воно буде коштувати 499 доларів в базовій комплектації (без податків, без медичних лінз з діоптріями і інших додаткових фішок, які потрібно замовляти окремо). У корпус окулярів впровадять сканер LiDAR, а також прозорий дисплей в лінзи і начинку для зв'язку з iPhone.

До слова, без смартфона від Apple яблучний аксесуар для очей не зможе виконувати свою ключову функцію. Вся складна обчислювальна робота ляже на телефон, а смарт-окуляри будуть працювати в якості екрану і сканера.


Для чого вони потрібні? Apple Glass відкриють нам нові можливості взаємодії зі світом. Наприклад, в незнайомому місті девайс покаже поверх картинки реального світу маршрут до готелю або пам'яток.

Сидячи в офісі за комп'ютером, співробітник буде отримувати повідомлення від колег прямо на лінзи, не відволікаючись від роботи. Сценаріїв - мільйон, а то й більше.

Дизайн. Судячи з чуток, яблучний аксесуар буде не тільки технологічним, але і дуже красивим. По крайней мере, нам концепти дуже навіть сподобалися. Зовні вони нагадують інші відомі окуляри від іменитого бренду Ray Ban. Вищезгаданий Джон Проссер сказав, що корпус буде виготовлений із пластику й переробленого алюмінію.



lenta2ezh|864х452.jpg

Подейкують, гаджет буде легким і зручним, адже купертинівці позбавили його від потужної начинки. З огляду на всі відомі деталі, Apple Glass здаються дуже навіть реалістичним і потенційно популярним пристроєм.

Сподіваємося, що так і буде. До речі, реліз розумних окулярів від яблучної компанії попередньо запланований на осінь 2023-го. Чи справді це так - дізнаємося пізніше. Цілком можливо, купертинівці знову перенесуть вихід самого секретного і довгоочікуваного гаджета на невизначений час.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар