ТОП 5 стрімінгових сервісів від Їжака. Користуємося самі і тобі рекомендуємо

Зміст

Поточні сервіси зараз – річ звичайна, як ті ж соціальні мережі або месенджери. А найпопулярніші з них на слуху у більшості користувачів. І це не дивно. Весь секрет у їх простоті та зручності. Адже в основі кожного стрімінгового сервісу лежить принцип, коли медіаконтент передається від провайдера користувачу не шляхом попереднього завантаження на пристрій, а в режимі реального часу.

І в цьому, напевно, головний їхній плюс. Музика, фільми та серіали не займають пам'ять гаджета, а транслюються онлайн. Сучасні технології передачі даних у всій красі! Поточні сервіси досягли чи не піку своєї популярності, залишивши далеко позаду телебачення та радіо. Але так було не завжди. А що передувало такому несподівано стрімкому зльоту?


Трохи історії

Перші спроби відображення мультимедійної інформації на комп'ютерах розпочалися ще у середині минулого століття. Проте комп'ютери тих часів через високу вартість та обмежені можливості не давали технології розвинутися.

З кінця 1980-х і до 1990-х комп'ютери, доступні споживачам, вже були здатні відображати різні види інформації. Проте технічні проблеми залишалися. У першу чергу, це недостатньо продуктивний центральний процесор і шина передачі мультимедіа необхідного бітрейту (кількості біт, що використовуються при передачі або обробки даних в одиницю часу).

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
-4%
MLL83
48 999 ₴
47 199 ₴
1 180 $

Тоді комп'ютерні мережі залишалися обмеженими, а потокове мультимедіа поступалося традиційному CD-ROM. Перелом стався з розвитком інтернету в період із 1990 по 2000 роки. Досягнення в області мереж за десятиліття разом з високопродуктивними домашніми комп'ютерами та сучасними операційними системами зробили потокову мультимедійну інформацію доступною широкому колу користувачів.

І ось у 2023 році стрімінгові сервіси не лише довели свою живучість у порівнянні з іншими платформами. Вони створили новий тренд кількості, а головне якості споживаного контенту!

О, мабуть, найцікавіших із них з погляду команди Техно Їжака розповім у цій статті. Поїхали!

Рекомендації від Техно Їжака

Поряд із соціальними мережами, якими активно користується більшість із нас, у смартфонах та інших гаджетах міцно влаштувалися і стрімінгові сервіси. І хоч їхнє число сьогодні особливо велике, ми виділили кілька основних, один з яких, а, можливо, і більше, точно мають тобі зайти.

І для зручності орієнтування за нашим ТОПом почну з таблиці із зазначенням актуальних цін на підписку та особливостей кожного «героя» та його «двійника».



ТОП стрімінгових сервісів
  Особливості Ціна за місяць*
 Apple Music 85 мільйонів композицій у бібліотеці треків
Можна завантажувати улюблені треки, відтворювати їх офлайн
Читати слова пісень у режимі реального часу
Тисячі треків у форматі Dolby Atmos
$4,99
 Spotify Можна скачувати музику і слухати будь-де в офлайн
Прослуховувати треки без реклами
Відтворювати контент на будь-якому пристрої
$4,99
 YouTube Premium Завантаження відео для перегляду офлайн
Фонове відтворення навіть при вимкненому екрані гаджета
Режим «Картинка в картинці»: можна дивитися улюблений контент і одночасно використовувати інші програми на смартфоні
99 грн
 Netflix Зручна організація фільмів на головній сторінці
Комфортна навігація по сервісу
Перегляд фільмів у 4K HDR
Контент Netflix Originals
€4,99
 Megogo Понад 200 тисяч годин контенту в каталозі ресурсу
Понад 400 інтерактивних каналів, фільмів, серіалів, мультфільмів та подкастів
Власне виробництво аудіокниг, переважно, сучасної української літератури
Власна студія озвучування Megogo Voice із фокусом на україномовну озвучку
99 грн
 iCloud+ Від 50 ГБ місця у сховищі
Функція "Захищене відео HomeKit для однієї камери", за допомогою якої можна підключити свою камеру, щоб записувати, аналізувати та переглядати відео твого будинку з будь-якого місця.
Функція iCloud Private Relay для безпеки роботи в соцмережах
$0,99
 Google Drive Від 100 ГБ сховища
Зашифрований та безпечний доступ до файлів
Інтеграція із хмарними програмами «Документи», «Таблиці» та «Презентації» для співпраці в реальному часі
45 грн
Patreon Відео з реакціями та коментарями на події
Благодійна діяльність
Гуманітарний проект для українців, які втратили житло через війну
Допомога ЗСУ
$3
*Ціни вказані за індивідуальний або базовий плани на момент написання статті

Як бачиш, ціни не такі вже й «кусучі», при тому, що вибрати є з чого. А тепер розповім детальніше про кожен з сервісів.


Apple Music (або Spotify)

Популярність музичних стрімінгових сервісів у наш час цілком зрозуміла. У них можна робити багато чого цікавого, крім постійного доступу до великих бібліотек аудіо контенту.

Почну з Apple Music, що так полюбився багатьом власникам гаджетів від Apple. Крім того, що він пропонує гігантську бібліотеку треків, у якій 85 мільйонів композицій, у ньому можна завантажувати улюблені треки, відтворювати їх в автономному режимі, читати слова пісень у режимі реального часу, слухати музику на всіх твоїх пристроях. І, нарешті, дізнаватися нове за рахунок персоналізованих рекомендацій та експертних добірок редакторів Apple Music.

І все це за цілком прийнятні гроші – $4,99 на місяць після завершення пробного безкоштовного періоду (який, до речі, довжиною цілий місяць!), і без будь-якої дратівливої реклами. Супер!

А ще, тисячі треків у форматі Dolby Atmos (аудіотехнологія, що створює ефект «занурення», коли звук ніби оточує тебе) можна слухати в останній версії програми «Музика» на твоєму iPhone. Для цього потрібна передплата Apple Music і будь-які навушники.



1-ezh|864х452.png

Ще один варіант музичного сервісу – Spotify, не менш популярна платформа у слухачів з усього світу. Лише за ті ж $4,99 за індивідуальну підписку ти отримуєш багато смачненького:

  1. Можливість завантажувати музику і слухати будь-де в офлайн.

  2. Прослуховувати улюблені треки без реклами.

  3. Відтворювати контент на комп'ютері, планшеті, телефоні або телевізорі.

  4. Неймовірна якість звуку.

До речі, підписку можна скасувати у будь-який час, а для ознайомлення з сервісом дається один пробний місяць. Про наші рекомендації щодо відео сервісів далі.


YouTube Premium

Це платний стрімінговий сервіс, який надає користувачам додаткові переваги на YouTube. Усі фішки преміумдоступу класні! Перегляд відео без реклами, завантаження відео для офлайн, фонове відтворення (при цьому екран твого гаджета може бути навіть не включений).

Також, завдяки режиму «Картинка у картинці» можна дивитися улюблений контент і одночасно використовувати інші програми на мобільному пристрої.

-12%
MQ9R3
52 499 ₴
45 999 ₴
1 150 $
-9%
MLK13
35 999 ₴
32 699 ₴
817 $

Окрім усього перерахованого вище, підписавшись на YouTube Premium, ти автоматично отримуєш доступ до музичного сервісу YouTube Music Premium. Особливістю платформи є можливість використання режиму «Тільки аудіо», завдяки якому ти можеш слухати музику без завантаження відео.


Netflix (або Megogo)

Тут також, як і з музичними платформами, можливі два варіанти. Почну з Netflix – найбільшого трансляційного сервісу, що дозволяє користувачам переглядати серіали та фільми без реклами. Залежно від тарифного плану ти можеш завантажувати відео контент на пристрої з iOS, Android або Windows, щоб дивитися їх без підключення до мережі.

Чим більше ти переглядаєш, тим краще стають рекомендації, які створює штучний інтелект на основі твоїх інтересів. Підписка дозволяє дивитися фільми як 4K HDR та споживати контент Netflix Originals.

Особливо зручним є використання інтеграції з голосовими командами асистента Siri. Це для власників пристроїв Apple.

Якщо з якихось причин Netflix не заходить, можна спробувати Megogo – національний медіасервіс для перегляду телебачення, кіно, спортивних трансляцій та навіть прослуховування аудіо. Каталог ресурсу складає понад 200 тисяч годин контенту. Стрімінговий сервіс співпрацює зі всесвітньо відомими студіями: Fox, BBC, Sony Pictures, Walt Disney, Universal, Warner Brothers, Paramount Pictures та іншими.



2ezh|864х452.png

У липні 2020 року сервісом Megogo було розпочато виробництво аудіокниг, переважно сучасної української літератури. А у 2021 році компанія запустила власну студію озвучування Megogo Voice з фокусом на україномовну озвучку.

У складі ресурсу понад 400 інтерактивних каналів, фільмів, серіалів, мультфільмів та подкастів. Сервіс працює на Smart TV, медіаплеєрах, Apple TV та Android TV, а також на смартфонах, планшетах, комп'ютерах та ігрових приставках. Частина контенту доступна у програмі без доступу до інтернету.


iCloud+ (або Google Drive)

Хмарний сервіс iCloud вбудований у кожен пристрій Apple. А це означає, що всі твої дані – фотографії, файли, нотатки та багато іншого, у безпеці, актуальні та доступні, де б ти не знаходився. Для початку надається 5 ГБ безкоштовного сховища. Але ти завжди можеш перейти на iCloud+, щоб отримати більше місця для зберігання та інші корисні функції.

У базовому варіанті передплати всього за $0,99 на місяць тобі нададуть:

  • 50 ГБ місця у сховищі;
  • Функцію iCloud Private Relay для безпеки роботи в соцмережах;
  • Домен користувача електронної пошти;
  • Підтримку функції «Захищене відео HomeKit для однієї камери».

До того ж усіма цими можливостями ти можеш ділитися з п'ятьма членами своєї сім'ї. До речі, можливо, ти спитаєш мене, яке відношення хмарний сервіс має до потокових. Найпряміше! Завдяки функції «Захищене відео HomeKit для однієї камери» ти зможеш підключити свою камеру, щоб записувати, аналізувати та переглядати відео твого будинку з будь-якого місця.

Супер ціна-3%
MQ0G3
46 999 ₴
45 399 ₴
1 135 $
Спеціальна ціна-14%
MNGD3
27 999 ₴
23 999 ₴
600 $

Відзнятий матеріал зберігається у наскрізному зашифрованому форматі, а головне, жодне із записаних відео не зараховується у твоє сховище iCloud. Це приємно!

Тепер кілька слів про Google Drive. Сервіс надає як безкоштовну версію з 15 ГБ у хмарі, так і платні тарифні плани. За 45 грн на місяць (базовий тариф) ти отримуєш 100 ГБ сховища, зашифрований та безпечний доступ до файлів (диск повністю працює у хмарі та не використовує локальні файли, що зменшує ризики для пристроїв), інтеграцію з такими хмарними програмами, як «Документи», «Таблиці» та «Презентації». Все для того, щоб ти зі своєю командою міг створювати контент та ефективно співпрацювати у реальному часі.

5 мільярдів завантажень програми в Google Play, на мою думку, говорить саме за себе. Просто необхідна для роботи та повсякденного життя штука.


Patreon

Американська інтернет-платформа Patreon, яка надає творчим людям та іншим незалежним проєктам можливість фінансової підтримки за системою підписок, набула популярності в Україні з 2018 року. А з початком повномасштабного вторгнення стала актуальним майданчиком для збирання коштів на ЗСУ та допомоги українським громадянам, які постраждали під час війни.



3-ezh|864х452.png

Мабуть, топовий акаунт на Patreon в українському сегменті у громадського діяча Сергія Притули. Він публікує відео з реакціями та коментарями на події, що відбулися, розповідає про благодійну діяльність та допомогу армії України.

Щоб стати патроном каналу, достатньо $3 на місяць. Притулу на Patreon підтримують 2942 патрони, а сума донатів за місяць перевищує $73000. Так, фонд Сергія Притули заслуговує на довіру, як і сам засновник.


От і все. Дайджест стрімінгових сервісів добіг кінця. А яким із них користуєшся ти?

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар