Always On Display. Що це і як працює?

Перша осіння презентація Apple відбудеться вже завтра, 14 вересня. А поки до релізу новенького iPhone 13 залишаються лічені години, ми можемо докладніше поговорити про одну з найцікавіших фішок майбутнього смартфона від Купертіно.

Особисто я найбільше чекаю функцію Always On Display. Раніше вона вже з'явилася в Apple Watch і мені дуже хотілося, щоб її додали на iPhone. Якщо інсайдери не помиляються, так воно і буде. Що це за фіча така, як працює і навіщо потрібна – зараз будемо розбиратися.

Що таке Always On Display і як це працює

Багато користувачів вмикають свій смартфон з режиму очікування сотні разів на день. Дуже часто ми робимо це просто так, щоб подивитися час або сповіщення від якогось сервісу. А якщо нудно, то поклацати кнопку збоку хочеться ще більше. Така шкідлива звичка забирає дорогоцінні відсотки заряду батареї.



1ezh|864х452 .jpg

Кращою таблеткою від цього є Always On. Ця фішка виводить всю найважливішу інформацію на вимкнений екран. Час, оповіщення та багато іншого підсвічується прямо на чорному тлі. Технологія зовсім не нова, вона вже давно добре зарекомендувала себе на Android-смартфонах.

Весь цей час розробники Apple не поспішали її встановлювати в свої продукти. Чому? В iPhone не було відповідного екрану під цю функцію. Дисплеї, які використовуються в усіх моделях до 2021 року, не дозволяли по максимуму задіяти фічу. У тринадцятому поколінні яблучного телефону, судячи з чуток, встановлять OLED-матрицю.

Технологія її роботи кардинально відрізняється від багатьох інших Retina-екранів. У таких системах підсвічується тільки необхідна кількість пікселів, а не всі разом. Завдяки цьому OLED-дисплеї мають відразу дві переваги.

По-перше, вони поглинають менше енергії від акумулятора. По-друге, чорний колір картинки є максимально суперчорним, дуже якісним і глибоким.

-9%
MGJC3/MGHD3
27 499 ₴
24 999 ₴
625 $

Always On Display максимально корисна тільки в парі з цими матрицями. Якщо активувати її на звичайному екрані, скажімо iPhone 12, то його зарядка буде зменшуватися прямо на очах. А ось в майбутньої моделі витрачати батарею будуть тільки тонкі смужки пікселів. Відповідно, споживання енергії в такому випадку буде мінімальним.

На вимкнений дисплей можна вивести не тільки час і мінімальний набір інформації, але і додати активні кнопки управління. Наприклад, перемикання пісень у плейлісту. Наскільки така опція буде корисною для користувачів, залежить тільки від розробників. А вже з Always On можна дуже багато чого придумати.

Які переваги у Always On на смартфоні

Функція дозволяє затримати на екрані найважливішу інформацію і деякі фішки. Вони будуть там завжди, тому зайвий раз натискати на кнопку включення і засвічувати весь екран не доведеться. Це дуже сильно заощадить акумулятор.



2ezh|864х452.jpg

Наприклад, на Android-гаджетах опція поглинає 0,65-0,8% в годину при активному користуванні. Потрібно розуміти, що Always On працює не постійно. Якщо ти покладеш пристрій екраном вниз на стіл, або засунеш його в кишеню, то дисплей повністю вимкнеться.

Система задіює датчик освітлення і наближення. Це дозволяє вмикати і вимикати смартфон, збільшувати і зменшувати яскравість в залежності від погоди і часу доби. Таке гнучке регулювання зменшує споживання батареї до мінімуму.

До слова, "вічна картинка" не стоїть на одному місці. Інформація на дисплеї змінює своє розташування, щоб пікселі не вигорали. OLED-матриці до цього теж готові. Вони здатні змінювати частоту кадрів. Для Always On досить одного кадру в секунду, це теж заощадить заповітні відсотки.

Фіча ідеально підійде для тих, хто хоче збільшити час життя свого пристрою на кілька годин. Always On Display – це корисна опція, яка не витрачає зайву енергію, а навпаки економить. Та ще й дозволяє побачити найнеобхідніше, не вмикаючи гаджет.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар