Diia Summit 2022. Все, про нові документи та послуги в “Дія”

Цього тижня Міністерство цифрової трансформації України на честь двохріччя проекту “Дія” провело історичний захід “Diia Summit 2022”. На ньому показали нові послуги у додатку “Дія”, які можуть знадобитися кожному з нас. Ми вирішили підбити підсумки саміту і розповісти, як можна полегшити собі життя за допомогою iPhone.

Нові функції та можливості у “Дія”: або як заощадити свій час

До речі, державному сервісу якраз перед заходом виповнилося 2 роки. За цей час він уже встиг придбати 20 видів електронних документів та послуг, але головне – довіру близько 14 мільйонів активних користувачів. І це дуже круто!



1ezh|864х452.png

І незабаром їх може стати ще більше. Адже міністерство вирішило роздати кожному вакцинованому українцю віком від 60 років і старше по безкоштовному, якісному сучасному смартфону. На жаль, модель поки що залишається загадкою. Крім телефону, громадяни також отримають пільговий тариф мобільного зв'язку. Все це робиться заради того, щоб кожен міг скористатися перевагами цифрової держави.

До речі, соціальна програма ще не отримала офіційної назви. І ти можеш допомогти вибрати її, проголосувавши всередині програми. Для цього відкрий “Дія” – перейди до розділу “Послуги” – тапни на пункт “Опитування” . Це перша з нових послуг, які нам представили зі сцени Дія Саміту.

А якщо оновиш сервіс до останньої версії на смартфоні від Apple, чи на Android – зможеш скористатися й іншими новими послугами. Їх багато.

Нові послуги у “Дія”:

  • Зміна місця реєстрації. Якщо тобі раптом знадобиться це зробити, тепер не доведеться йти до державних контор і стояти весь день у черзі. Достатньо вказати нову адресу на порталі, за яким хочеш зареєструватися, а господар житла може підтвердити чи відхилити заявку.

  • Довідка про несудимість. Щороку її одержують близько 1 мільйона громадян. Документ часто вимагають роботодавці, військкомати та інші організації. Отримати його тепер так само просто, як лайкнути пост у Instagram.

  • Техпаспорт для автомобіля. Якщо ти ділиш машину з членом сім'ї, колегою або другом, то ця фішка точно створена для тебе. Вона дозволяє скинути техпаспорт у кілька тапів прямо через програму.

  • Опитування. Користувачі можуть проходити державні опитування прямо у сервісі. Тепер твій голос точно буде почутий.

  • Автоматична реєстрація будівництва. Раніше ця послуга вже працювала на порталі. Але на отримання довідки доводилося чекати близько 10 днів. Тепер все надається практично за мить.

  • Грошова допомога "ВПО" без зміни даних. Щоб скористатися, просто перейдіть до розділу “Послуги” порталу “Дія”.
MLVF3
48 999 ₴
48 799 ₴
1 220 $
-9%
MLK63
39 999 ₴
36 599 ₴
915 $

До речі, незадовго після заходу в Україні запрацював новий державний проект Дія City. За очікуваннями міністерства, він сприятиме розвитку в нашій країні IT-бізнесу та залучить топові IT-компанії з усього світу. Далі розповімо про нього докладніше.

Дія City: що це таке і навіщо потрібно

Не секрет, що Україна прагне стати одним із найуспішніших IT-майданчиків у світі. Раніше ми вже розповідали, що Мінцифри зустрічалося з керівництвом корпорації Apple і Google. Але якщо все піде так, як заплановано, вже в недалекому майбутньому ми зможемо похвалитися своєю Кремнієвою долиною завдяки новому проекту.



2ezh|864х452.png

“Дія City” – це пільгова податкова та законодавча програма, за допомогою якої наша країна має намір залучити перспективні IT-компанії та розвинути бізнес високих технологій. Задум дуже простий: Україна пропонує стартапам та компаніям дуже вигідні умови для того, щоб вони відкривали у нас офіси, розвивали економіку, давали робочі місця та сплачували податки.

Учасники програми Дія City отримають дуже багато переваг. Наприклад, спрощену систему податків. Резиденти зможуть брати на роботу фахівців за спрощеною схемою та користуватися англійським правом.

А найголовніше – це допоможе розвиватися нашій державі та вітчизняним IT-фахівцям. І ми вважаємо, що це чудово!


Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Коментарі
Додати коментар