iOS 15. Детальний огляд головних нововведень

Найбільш очікуваною новинкою конференції для розробників WWDC 2021 стала звичайно ж iOS 15. Всі чекали нову прошивку для iPhone хоча б тому, що це найпопулярніший і найпоширеніший пристрій від Apple. То що ж змінилося в iOS 15 і чого нам чекати від майбутньої операційної системи?

FaceTime: Просторове аудіо та інші фішки

Дуже багато уваги Apple приділила переробленому сервісу FaceTime. Додаток отримав технологію просторового звуку, яка створює відчуття реальної присутності співрозмовника.

Як це працює: в залежності від розташування абонента на екрані, буде змінюватися і звук. Таким чином слова будуть долітати збоку, якщо співрозмовник відвернеться і т.д. Простіше кажучи, аудіо стане більш природним і живим.



ezh|864х452-1.jpg

З'явилася опція, яка допоможе заглушити зайві звуки і шуми на кшталт гулу автомобілів за вікном або гуркоту ремонту у сусідів. Розробники також додали посилання-запрошення для створення конференцій. Ними можна обмінюватися з іншими користувачами і навіть власниками НЕ яблучних пристроїв.

З оновленням можна буде разом слухати музику, дивитися кіно і одночасно обговорювати все через iMessage з друзями. Це те, чого нам так не вистачало у часи жорсткої самоізоляції. При цьому, можна транслювати контент навіть зі сторонніх сервісів на зразок TikTok.


Здається, купертинівці розраховують, що FaceTime стане заміною дуже популярного сьогодні серед школярів і студентів сервісу Zoom. Ймовірно, у них вийде це втілити в реальність, адже перероблена яблучна програма може запропонувати набагато більше корисних можливостей.

iMessage: Тепер не застарілий месенджер

Якщо раніше iMessage дуже сильно відставав від інших додатків такого роду, то в iOS 15 яблучний месенджер отримає друге життя. І навіть може позмагатися з гігантами на кшталт Telegram, Viber або WhatsApp.



ezh|864х452.-2jpg.jpg

Сервіс від Apple отримав багато фішок, які дозволяють разом з друзями дивитися фільми, слухати музику, серфити в інтернеті і багато іншого. В умовах триваючої пандемії, ці нововведення стануть знахідкою для домашніх розваг.

Focus: Новий режим роботи повідомлень

Ця фішка буде групувати повідомлення за допомогою штучного інтелекту. Яблучний смартфон почне аналізувати місцезнаходження користувача (вдома, на роботі, на прогулянці). Залежно від цього, смартфон буде вибирати якими повідомленнями можна потривожити власника: робочими в офісі, або сімейним листуванням вдома.

iPhone і AirPods отримають більше спільних фіч

Яблучні бездротові навушники почнуть відправляти повідомлення про те, що користувач їх десь забув. Такі оповіщення будуть приходити в разі, якщо власник в незнайомому місці занадто далеко відійде від AirPods. Фішка працює разом з сервісом Локатор.



ezh|864х452-3.jpg

Деякі моделі гарнітури можна буде використовувати в якості слухового апарату. Вони будуть вловлювати голос співрозмовника, посилювати звук і передавати його користувачеві безпосередньо в вуха. Через AirPods можна буде почути деякі повідомлення, але тільки найважливіші. Їх буде зачитувати Siri.

Додаток "Здоров'я": Ще більше спорту

Функціональність спортивного сервісу від Apple постійно розширюється. У новій версії прошивки з'явиться більше рекомендацій по активності користувача. Програма буде підстьобувати власника тримати себе в формі, якщо вирішить, що він був малоактивний останнім часом.

MGJ93/MGHA3
24 999 ₴
27 199 ₴
680 $

Додаток навчиться стежити за тим, щоб людина не непритомніла. Якщо це трапиться, то iPhone повідомить про це довіреним абонентам. Деякі свої фізіологічні дані і ризики зі здоров'ям можна буде відправляти членам сім'ї. Це допоможе підтримувати зв'язок з літніми родичами.



ezh|864х452-4.jpg

Інші нововведення:

  • • Spotlight навчиться шукати контент з Apple TV і Apple Music, а також фото в галереї
  • • "Фото" обзаведеться редактором спогадів (відеоколлаж фото і відео під музику)
  • • Безпека особистої інформації підвищиться. У багатьох додатках з'явиться вбудований VPN та інші фічі конфіденційності
  • • Новий (або перероблений) сервіс iCloud+ отримає ще більше можливостей з безпеки

І наостанок поділимося приємною новиною. iOS 15 буде доступна на всіх пристроях, які підтримують iOS 14. Тож навіть власники iPhone 6s зможуть встановити нову прошивку на свій смартфон. Першу бету для розробників можна завантажити вже зараз. Тестову версію для публічного доступу випустять у липні, а офіційну готову операційну запустять восени.

Нагадуємо, всі маніпуляції з бета-версіями операційних систем Apple кожен користувач робить на свій ризик. Ми радимо дочекатися публічного релізу iOS 15 у вересні або, хоча б, публічної бета-версії в липні.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар