iPhone 13 mini. Чому це найкращий iPhone сьогодні. Купив собі і не шкодую

Минулого року Apple представила перший маленький флагман у своїй історії – iPhone 12 mini. Апарат зачарував своєю компактністю та продуктивністю. Він практично ні в чому не відрізнявся від класичної "дванадцятої" версії: аналогічний процесор, функції та операційна система.

Багато експертів залишили про нього дуже хороші відгуки. Проте смартфону чогось не вистачало, щоб стати хітом продажів. Можливо, справа в невеликій батареї або хорошій, але не найкращій камері. Я також випробував 12 mini і хоч залишився задоволений “малюком”, але все ж таки не наважився купити його.

Цього року купертинівці, як завжди, оновили лінійку. iPhone 13 mini став на голову вище у плані безлічі характеристик. Батарея стала більшою, система більш оптимізована, зменшився чубчик і навіть якість зйомки помітно покращилася. Загалом, розробники добре попрацювали над своїми помилками. Я ризикнув, купив і не пошкодував.

Перші враження

Знайомство з iPhone 13 mini залишає дуже приємні почуття. Судячи з картинок у мережі або відео оглядах складно уявити його габарити. Спробую описати почуття. "Мінік" ідеально вміщується у долоні. Тримаючи його в руці згадуєш iPhone 5, і більш ранні моделі.



1.jpg

Через кілька місяців повсякденного користування я помітив, що на ньому дійсно зручно керувати системою. До будь-якої іконки можна дотягнутися великим пальцем, не доводиться тягнути другу руку, або ж підставляти мізинець під нижню грань.

Якщо порівнювати з дванадцятим поколінням, то він трохи додав у вазі (7 грам) та 0,25 мм у товщині. Здається не так багато, але відчуття від таких розмірів зовсім інші. На мій погляд, це ідеальні габарити, та сама золота середина. Смартфон впевненіше відчувається у руці, здається добре знайомим, звичним.

Але до його компактності довелося звикати. Проходив з ним близько трьох днів, перш ніж пристосувався тонко керувати девайсом однією рукою. Після мого iPhone 11 було дуже незвично.

-6%
MLK73
35 999 ₴
33 999 ₴
850 $

Велику роль зручності використання відіграє зменшений чубчик. Не розумію чому Apple так скромничала, коли миттю розповідала про звуження виїмки. 20% справді всі змінюють. У верхній частині дисплея інтерфейс став акуратнішим і наочнішим.

Виріз у дванадцятому поколінні “малюка” був таким самим, що й у 12 Pro Max. Зрозуміло, що він зовсім не личить невеликому смартфону. Місця для значків зарядки, смужок зв'язку та часу практично не залишалося. Тепер вони виглядають як потрібно. На жаль, відсотки акумулятора не з'явилися.

Чи вистачає 5.4 дюйми для комфортного використання?

Нарешті підібралися до головного питання, яке турбує всіх користувачів перед покупкою iPhone 13 mini. Смартфони стали дуже важливим пристроєм у повсякденному житті кожного з нас. Ми створюємо на них короткі нотатки, знімаємо фото та обробляємо їх, записуємо та склеюємо відеоролики.

Хтось ще примудряється робити на них презентації і навіть працювати з таблицями, але для мене це вже занадто. На 5,4-дюймовому екрані мені без проблем друкувати ескізи, які пізніше перетворювалися на матеріали для блогу. Звичайно, я робив знімки для соцмереж та домашнього архіву, а потім фотошопил їх у спеціальних додатках.



2.jpg

Якихось серйозних труднощів у повсякденній роботі я не зазнав. Однак варто взяти до уваги, що мої потреби від гаджета можуть відрізнятись від твоїх. Перед написанням цього тексту я попросив свою хорошу подругу, творця контенту для блогерів у Instagram, зробити кілька складних Stories на моєму малюку. І у неї виникли серйозні труднощі з цим.

Варто зробити величезну знижку на те, що вона вперше в житті займалася подібним на iPhone 13 mini. До того ж її професійним інструментом є 13 Pro Max. Але очевидно, що “мінік” не підходить для таких завдань. Якщо тобі потрібен апарат для роботи в соцмережах, то краще придбати собі 6.7-дюймового "велетня".

Тоді як у всіх простих повсякденних сценаріях використання компактні габарити точно не здаватимуться незручними, а скоріше навіть навпаки. Смартфон легко поміщається в кишеню куртки та навіть вузьких джинсів. Його можна надійно обхопити однією рукою, від краю до краю. Це приємні почуття.

Камера iPhone 13 mini – грандіозне покращення

12 mini заслужено критикували за слабку матрицю. Торік купертинівці вирішили нагородити гарною зйомкою лише просунуті версії 12 Pro та 12 Pro Max. На щастя, "мінік" оснастили таким самим модулем, що і у "велетнів".


Грандіозний апгрейд приніс свої плоди. iPhone 13 mini фотографує за всіма параметрами краще, ніж усі попередники. Значно знизився шум, покращився цифровий зум, зник серпанок у слабко освітлених приміщеннях, кольоропередача стала реалістичнішою. Нарікань до зйомки я не маю. Стандартний iPhone 13 фотографує аналогічно.

Час роботи від акумулятора

Про це більше не потрібно турбуватись. Пристрій спокійно тримає заряд протягом дня при дуже активному користуванні. Часто запускаю іграшки, відео, фотографую і спілкуюся в соцмережах, не відчуваючи дискомфорту.

Спеціально для цього матеріалу підрахував, що після підзарядки до 100% гаджет прожив у мене близько 22 годин. Дуже гідний результат. Наприклад, стандартний iPhone 12 протримається трохи менше. Це підтверджують професійні випробування.

Кому підійде iPhone 13?

Та майже кожному. За свою ціну iPhone 13 mini пропонує все те ж, що і його "старші" брати 13 Pro і 13 Pro Max. Якщо ти не створюєш Stories для Instagram, не монтуєш відео та не працюєш з таблицями, то "малюк" без проблем виконає всі твої вимоги.



3.jpg

Крім цього, він здасться тобі нереально зручним. Він не заважає тобі в кишені штанів, не випадає з рук, їм зручно керувати одним пальцем. Ми всі забули, як це комфортно. До того ж, у ньому встановлений топовий процесор, відмінні камери та решта кращого заліза.

Гаджет точно не застаріє ще кілька років. Але щоб взяти його собі, треба поспішити. Найімовірніше, Apple більше не випустить варіацію "mini". Купертинівці ухвалили таке рішення через те, що компактна модель видалася їм неприбутковою.

Наступної осені може вийти ще один Max, у такому разі 13 mini знімуть із продажу. Чесно зізнатися, я хотів би продовження лінійки.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар