Як активувати та налаштувати твій новий айфон

Зміст

Після купівлі новенького iPhone у багатьох користувачів виникає дуже поширене питання – як його налаштувати? Найчастіше над цим замислюються власники, які нещодавно перейшли з Android. Однак трапляється, що навіть просунуті користувачі техніки від Apple не знайомі з усіма тонкощами першого налаштування.

У цьому матеріалі я зібрав усі найважливіші поради та етапи першого увімкнення iPhone. Розповім, як налаштувати гаджет, які пункти слід вимкнути та що перевірити. Поїхали!


Як активувати айфон

Насамперед потрібно вставити сімку у відповідний лоток. Тепер можна увімкнути пристрій довгим натисканням на кнопку живлення. Далі система запропонує тобі два варіанти: «Швидкий старт» та «Налаштувати вручну». Перший підходить, якщо можна перенести дані зі старого айфона. Другий – якщо це твій перший «яблучний» смартфон.

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
Спеціальна ціна-13%
MLPK3
26 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Далі все просто, підключаєшся до Wi-Fi або стільникової мережі та дотримуєшся підказок.


Як створити новий Apple ID

Обов'язковий атрибут будь-якого еплівського гаджета – Apple ID. І його, звісно ж, необхідно створити. Для цього в меню «Apple ID» натисни на «Створити Apple ID безкоштовно». Потім заповни обов'язкові поля та внеси свою адресу електронної пошти. Ну чи створи нову у iCloud.

І, нарешті, заверши налаштування свого ідентифікатора у світі Apple набором кроків, що передбачають пароль, регіон, мову системи тощо.


Як перенести дані зі старого iPhone на новий

Якщо у тебе ще залишився колишній пристрій на базі iOS 11 і новіший, всі дані можна відразу ж перенести на новий смартфон від Apple.



1.jpg

Ось як швидко перенести дані на iPhone:

  • Вибери регіон та мову, а потім тапни на «Швидкий старт» для відновлення;

  • Притули свій старий телефон до нового, після чого має з'явитися повідомлення про те, що система готова до перенесення;

  • Відскануй зашифроване повідомлення на новому гаджеті через камеру зі старого екрана;

  • Введи свій колишній пароль.

Процес відновлення інформації з колишнього девайсу може зайняти багато часу. Це залежатиме від того, наскільки багато файлів, іграшок, програм, фото та інших даних у тебе зберігається на старому пристрої.

Якщо ти раптом пропустив перший етап налаштування, то можеш зайти до «Налаштування» та запустити «Швидкий старт» вручну. Для цього перейди в «Налаштування» – тапни на пункт «Основні» – внизу списку вибери «Перенесення чи скидання iPhone» – натисни на віртуальну кнопку «Продовжити».


Що потрібно вимкнути в Налаштуваннях iPhone

На самому старті система працює так, щоб ти міг ознайомитися з усіма зручностями «яблучного» смартфона. Однак, згодом багато конфігурацій приносять просунутому користувачеві більше незручностей, ніж користі.

-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $
Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $

Кожен власник може сам вирішувати, які параметри йому потрібні, а які ні. Про це далі.


Як вимкнути геолокацію на айфоні

Деякі програми можуть використовувати позиціонування за замовчуванням. Але доступ до нього можна обмежити. Особливо, якщо сідає батарея, а найближче джерело живлення буде нескоро.

Для цього зайди в «Параметри» – «Конфіденційність та безпека» – «Служби геолокації» та відключи їх. Готово!


Підняття для активації

Ця опція вмикає екран відразу після того, як береш гаджет в руки. На практиці ж вона може спрацьовувати не тільки у відповідні моменти, але і коли тримаєш апарат у руці, або носиш його в кишені або сумці.

Для її відключення зайди в «Налаштування» – «Екран і Яскравість» – «Підняття для активації».


Екранний час

А ця фіча допомагає стежити за часом, який ти проводиш у різних застосунках. Але вона рідко коли справді приносить користь, а частіше навіть навпаки, – дуже дратує.

Щоб вимкнути її, відкрий «Налаштування» – «Екранний час».


Натискання клавіш

Якщо тобі подобається, коли набір повідомлень супроводжується звуком, можеш сміливо залишати цю фішку. Ну а особисто мені вона здається зайвою через те, що часто клацання не синхронізоване з натисканнями і збиває з пантелику. До того ж у навушниках цей ефект звучить не дуже приємно.



2.jpg

Для деактивації функції зайди в «Звуки та тактильні сигнали» – «Клацання клавіатури».


Автооновлення

Нові версії iOS далеко не завжди виявляються стабільними та корисними. Трапляється, що розробники допускають якісь серйозні баги в апдейті, через що погано працюють програми і швидко сідає акумулятор. Якщо хочеш уникнути якихось проблем у роботі, відключай.

Шлях до відключення наступний: «Основні» – «Оновлення ПЗ» – «Автооновлення».


Які функції слід залишити

Ну а тепер йтиметься про ті пункти, які принесуть користь. Краще активувати їх вже за першого запуску, щоб не забути.


Як активувати FaceTime

Навіщо користуватися сторонніми сервісами для здійснення відео та аудіодзвінків, якщо є рідний від Apple? Який, до речі, ідеально оптимізований та «заточений» під еппловську екосистему.

Тобі залишається лише його активувати на своєму айфоні:

  1. Відкрий меню «Налаштування».
  2. Клацни на вкладку «FaceTime».
  3. Знайди рядок «Зв'язок з вами через FaceTime».
  4. Вибери номер та переконайся у правильності твого Apple ID.

Готово! Налаштування виконано. Тепер можна скористатися цією надзвичайно корисною функцією.


Як дозволити доступ до камери на айфоні

Деяким застосункам просто необхідний доступ до камери твого iPhone. Особливо, це стосується соціальних мереж. Ти можеш надати такий доступ будь-якій програмі будь-коли.

Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-11%
MLPH3
26 999 ₴
24 099 ₴
602 $

Для цього зайди до «Параметри» – «Конфіденційность та безпека» – «Камера». Ти побачиш список програм, які використовують камеру. Тепер можна дозволяти.


Apple Pay

Найчастіше навіть після перенесення даних налаштування Apple Pay не відновлюються. Тому кредитки доводиться забивати вручну. Краще не зволікати з цим, щоб не опинитися в безглуздій ситуації на касі в супермаркеті.


Face ID

Постійно вводити код-пароль – це не найкраще рішення для розлочення пристрою. Відскануй своє обличчя один раз і користуйся айфоном без зайвих проблем.


Служба геолокації

Попри те, що ця функція сильно витрачає заряд батареї, від неї залежить робота сервісу «Локатор». Якщо не хочеш втратити свій гаджет безслідно, то краще увімкнути опцію.


Як скинути всі параметри айфон

Щоб стерти всі дані з твого iPhone, достатньо лише кілька хвилин. Однак перед тим, як приступити до самого процесу, обов'язково створи резервну копію.

Отже, спочатку зайди в «Параметри» – «Загальні» – «Перенесення або скинути пристрій». Потім вибери «Стерти контент та налаштування». Введи пароль свого Apple ID та підтверди намір. Параметри пристрою зітруться.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар