iPhone 14 та 14 Plus: найкращі технології за доступною ціною

Зміст

Нещодавно Apple провела свою традиційну вересневу презентацію. Першими яблучними новинками цієї осені стали 4 моделі iPhone 14. Топові 14 Pro та 14 Pro Max отримали багато крутих нововведень – процесор А16, динамічний острівець замість “чубчика” і 48 мегапіксельну камеру.

Базові версії iPhone 14 та iPhone 14 Plus не можуть похизуватись такою начинкою. Хоча вони є не менш цікавими девайсами. Взяти хоча б 14 Plus. Це унікальний гаджет в лінійці смартфонів від Купертіно, на який ми чекали 5 років. Що нового в класичних iPhone 14 і як Apple вирішили замінити компактний 13 mini велетнем 14 Plus – про все розповідаємо у цьому матеріалі.


iPhone 14 та 14 Plus: що нового

Свіженькі моделі нового покоління отримали дизайн схожий на дві минулі серії iPhone 12 та 13. Вони виконані з того ж таки скла та сталі, мають рівні грані та знайомий усім користувачам “чубчик”.

Що дійсно радує, так це габарити iPhone 14 Plus. Фактично, це збільшена версія iPhone 14, яка по розмірах є такою ж, як iPhone 14 Pro Max. Втім у iPhone 14 встановлена начинка не Pro-рівня – 2 камери, торішній, хоч і покращений, А15 Bionic та менш технологічний дисплей. 5 років тому купертинівці вже випускали модель з такою ж приставкою, це був iPhone 8 Plus. Хоча вони ніяк не пов’язані між собою.





Ми гадаємо, що 14 Plus чудовий гаджет для тих користувачів, які хочуть обрати яблучний смартфон з найбільшим екраном. Але водночас їм не потрібні професійні фішки 14 Pro Max.

iPhone 14 Plus очевидно створений для того, щоб замінити 13 mini. В корпорації залишились незадоволеними продажами малюка і вирішили, що великі діагоналі екранів більше приваблюють користувачів.

Хоча на нашу думку, моделі mini є одними з найзручніших смартфонів на сучасному ринку. Після кількох тижнів користування власники mini тільки позитивно відгукуються про гаджет. Часто звучить теза: “Це найзручніший iPhone за всю історію, я нізащо його не проміняю.”


Дисплеї та продуктивність iPhone 14 та 14 Plus

В iPhone 14 встановлений 6,1-дюймовий OLED-екран Super Retina XDR з роздільною здатністю 2532х1170. Plus-версія оснащена 6,7-дюймовим дисплеєм з роздільністю 2778х1284 точок, технологія екрана та сама, що й і 13 лінійці – OLED. Частота оновлення кадрів в обох моделях складає 60 Гц.





В класичних версіях 14 покоління яблучних смартфонів за найважчі задачі відповідає торішній процесор А15 Bionic, щоправда, Apple його значно покращила. Тепер в ньому не 4, а 5 ядер графічного процесора, що покращить швидкість ігор, фотошопу та відеомонтажу.


Камера iPhone 14

Як і попередні покоління, iPhone 14 та 14 Plus мають дві основні камери з роздільною здатністю 12 МП. Однак і тут не обійшлося без змін. Ширококутна камера моделей 14 та 14 Plus отримала технологію обʼєднання пікселів. Тому вона може захоплювати більше світла і робити якісніші фото, особливо вночі.

Сама Apple заявила, що iPhone 14 фотографує в темний час доби на 49% краще, ніж попередник. І це заслуга не лише більших пікселів, але й покращеної машинної обробки знімків. Крім цього, в новинках значно покращили якість запису відео. Навіть з’явилась нова фіча, яка імітує екшн-камеру та максимально стабілізує картинку.





У 12 мегапіксельній фронталці з’явився автофокус. Це дуже корисна фішка для тих, хто постійно говорить по роботі в Zoom, або FaceTime.


Нові фічі безпеки: супутниковий зв’язок та виявлення автомобільних аварій

Розробники Apple продовжують робити свої гаджети максимально корисними в екстрених випадках. В усьому сімействі iPhone 14 з’явилась фішка виклику рятувальників через супутниковий зв’язок під назвою Emergency SOS. Зі старту вона запрацює тільки в США та Канаді. Але ми сподіваємося на швидкий запуск технології і в Україні.

Emergency SOS буде безоплатною. Ілон Маск хизувався у своєму Twitter тим, що яблучники залучать до цієї функції і його космічні апарати також. Не сумніваємося, що вона врятує багато життів.





Ще одним нововведенням стане автоматичне виявлення автомобільних аварій. Опція здатна визначати сильні поштовхи та перевертання машини. Якщо щось таке станеться з власником девайсу, то смартфон запропонує викликати допомогу і, у разі відсутності реакції, самостійно звʼяжеться зі службою порятунку.


Старт продажів iPhone 14 та 14 Plus

Класичний iPhone 14 поступить в продаж вже 16-го вересня, як і Pro-версії. Натомість велетень iPhone 14 Plus з’явиться на прилавках з 7-го жовтня. Якщо ти не хочеш стояти в черзі на гаджет і мрієш отримати його якнайшвидше – оформи передзамовлення iPhone 14, 14 Plus на сайті Техно Їжак.


iPhone 14, 14 Plus vs iPhone 13,13 mini: чи є сенс переходити на нове покоління смартфона від Apple

У порівнянні з минулорічним поколінням, iPhone 14 та 14 Plus отримали покращений процесор тієї ж серії А15 Bionic, трохи кращу камеру та корисні фічі безпеки. Водночас дизайн пристроїв майже не змінився. Якщо не враховувати ріст mini до Plus.



iPhone 14, 14 Plus vs iPhone 13, 13 mini
  iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 13 iPhone 13 mini
Діагональ екрану 6.1'' 6.7 '' 6.1'' 5.4''
Дисплей Super Retina XDR OLED (2532x1170) Super Retina XDR OLED (2778x1284) Super Retina XDR OLED (2532x1170) Super Retina XDR OLED (2340x1080)
Процесор A15 Bionic з 5-ядерним GPU A15 Bionic з 5-ядерним GPU A15 Bionic A15 Bionic
Основна камера 12 МП + 12 МП (збільшенні пікселі матриці) 12 МП + 12 МП (збільшенні пікселі матриці) 2 МП + 12 МП 2 МП + 12 МП
Фронтальна камера 12 МП з автофокусом 12 МП з автофокусом 12 МП 12 МП
Батарея (автономність) 20 годин перегляду відео 26 годин перегляду відео 19 годин перегляду відео 17 годин перегляду відео
Кольори корпусу Midnight, Starlight, Blue, Purple, and (Product) Red Midnight, Starlight, Blue, Purple, and (Product) Red Pink, Blue, Midnight, Starlight, Green and (Product) Red Pink, Blue, Midnight, Starlight, Green and (Product) Red

Очевидно, що найпривабливішою моделлю для покупки виглядає 14 Plus. Він має велику діагональ екрана та непогану начинку, хоч і не Pro. А ще він краще за всіх з цього огляду тримає щаряд акумулятора. Замінників цьому пристрою немає в минулих поколіннях, тому і порівнювати нема з чим. Це гаджет нової яблучної ніші.

Абсолютна протилежність йому – останній малюк в лінійці iPhone 13 mini. Після того, як розробники з Купертіно зняли 12 mini з виробництва, компактний представник 13-го покоління став останнім у своєму роді. Якщо він зручний для тебе, то навряд чи хтось переконає тебе найближчим часом проміняти його на більш популярних велетнів. До речі, якщо ти хочеш mini – його все ще можна замовити на нашому сайті.

Замислитись над переходом з iPhone 13 на 14 серію можна в тому випадку, якщо хочеш від гаджета більшого. Можливо, тобі трохи не вистачало швидкості в іграх, роботі з фото чи відео – тоді iPhone 14 класний варіант на заміну.

Загалом, класичні моделі 14 покоління вийшли доволі цікавими. Але цього року інженери приберегли серйозний апгрейд для флагманів. Якщо ти шукаєш більше нововведень, то варто все ж придивитись до Pro-версій. Детальний огляд лінійки iPhone 14 Pro читай за посиланням.


Про всі гаджети, представлені на осінньому івенті Apple цьогоріч писали тут.



Читати наш блог у Telegram
Передзамовлення відкрито:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар