iPhone 14 Pro та 14 Pro Max: що нового в найкращих смартфонах від Apple

Зміст

Довгоочікувана перша презентація Apple цієї осені принесла нам нову лінійку iPhone 14. Смартфони дійсно приємно вразили, особливо флагманські моделі iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. ТОПові варіації свіженьких яблучних смартфонів значно відрізняються від класичного iPhone 14 та його більшого брата 14 Plus.





Під корпусом у iPhone 14 Pro та 14 Pro Max ховається серйозна начинка – надпотужний A16 Bionic, динамічний виріз, 48 мегапіксельна камера та класний дисплей з Always-On. Зараз розберемося, що змінилось в гаджеті, та чи варто переходити на 14 покоління.


iPhone 14 Pro та 14 Pro Max – що нового?

Цього року розробники з Купертіно вирішили кардинально не змінювати дизайн пристрою. Хоча з лицьового боку свіженькі смартфони виглядають так, ніби це представник абсолютно нового циклу дизайну.

Так сталося через одну маленьку, але важливу деталь, яку найбільше чекали та обговорювали. Це динамічний виріз, або як називають його самі розробники – Dynamic Island. Про нього ми, звичайно, поговоримо більш детально.


Магія від Apple: що таке Dynamic Island в iPhone 14 і як це працює

Інсайдери розсекретили це гучне нововведення ще до офіційної презентації. Але навіть попри злив інформації оновлений виріз особисто нас здивував. Замість звичного усім «чубчика» свіженьке покоління iPhone 14 отримало «острівець».





Розташовані на острівці фронталка та датчики TrueDepth опустилися трохи нижче і тепер не притуляються до верхньої рамки. Крім цього, інженери пішли несподіваним шляхом й вирішили не ховати виріз, а оригінально обіграти його.

Фіча отримала назву Dynamic Island, що можна перекласти як динамічний острівець. Він здатен змінювати свій розмір в залежності від того, що відбувається на екрані смартфона. Наприклад, стає більшим чи меншим, демонструючи анімації вхідного дзвінка або ж підключення до зарядного пристрою.





Простіше кажучи, Dynamic Island – це не просто темна крапля на екрані, як в Android-смартфонах. Він рухається, змінюється та є повноцінною частиною інтерфейсу. Описати його словами доволі важко, це не вдалося навіть ТОПовим інсайдерам. Тож краще один раз побачити це на власні очі.


Що ще змінилось у дизайні iPhone 14 Pro?

Що стосується габаритів, iPhone 14 Pro став на 2 грами та 1 мм більшим за 13 Pro. Це навряд чи якось вплине на відчуття девайсу в руках, хіба що він трохи впевненіше лежатиме у долоні.

14 Pro Max навпаки трохи скинув в порівнянні з попередником. Вага свіженької великої «прошки» залишилась такою ж, як і у 13 Pro Max. А от схуд 14 Pro Max менше ніж на 1 мм, але цього взагалі не буде помітно.

Загалом зовнішній вигляд пристрою не зазнав радикальних змін. Новеньке покоління смартфона від Apple з тильного боку нагадує попередні моделі. Корпус виготовлений все з тих же матеріалів – скла та хірургічної сталі.

Хіба що побільшав блок основної камери через більш прокачану начинку. З’явився новий колір корпусу – Deep Purple. Інші варіації забарвлення залишилися тими ж: Space Black, Silver та Gold. На фото та відео вони виглядають досить ефектно.


Камера iPhone 14 Pro та 14 Pro Max: тепер 48 МП у форматі ProRAW

Основна система камер новинок, як і раніше, складається з трьох модулів та сканеру LiDAR. Але всередині них ховаються круті нововведення. Широкий модуль отримав роздільну здатність 48 мегапікселів, матриця захоплює удвічі більше світла, а в маленькому об’єктиві заховані аж 7 лінз!





Розробники не забули прокачати й програмну частину фото, яка покращує усе відзняте за допомогою комп’ютерної обробки. Макрозйомка стала на голову вищою та зручнішою, завдяки оновленій системі автофокусу. Тепер крихітні об’єкти, наприклад краплі на траві або новий манікюр, виглядатимуть на фото ще ефектніше.

Завдяки усьому цьому камера «прошок» 14 покоління зніматиме значно краще за своїх попередників. Хоча фотографувати та записувати відео у максимальній роздільній здатності можна лише в ProRaw. До речі, 12 мегапіксельна фронтальна камера також не залишилась без змін – вона отримала автофокус.


Дисплеї iPhone 14 Pro, 14 Pro Max

Діагональ екранів в iPhone 14 Pro та 14 Pro Max така ж, як і в моделей минулого року випуску. Менша «прошка» має 6,1 дюймовий дисплей Super Retina XDR з OLED-матрицею з роздільною здатністю 2556×1179 пікселів (460 ppi).

Натомість iPhone 14 Pro Max може похизуватись 6,7 дюймами та 2796×1290 (460 ppi). Пікселів стало трохи більше, завдяки новому вирізу. Частота оновлення зображення тепер може зменшуватись до 1 Гц, але її максимальні показники ті ж – 120 Гц. Яскравість збільшилась до 2000 кд/м².





Головною новою фішкою дисплеїв став режим Always-On. Він дозволяє виводити на заблокований екран певну інформацію. Таку технологію вже використовували інші виробники, втім вони виводили на повністю темний екран лише якусь крихітну інформацію. Наприклад час і дату.

Тоді як Apple вирішила показувати на вимкненому дисплеї цілу картинку з віджетами та годинником. Ця функція не витрачатиме багато енергії завдяки дисплею OLED, але виглядає ефектно. Усі чорні пікселі на екрані новеньких iPhone не споживають енергію від батареї.


Характеристики: найпотужніший у світі A16 Bionic

iPhone 14 Pro та 14 Pro Max оснащені новими процесорами A16 Bionic. Натомість «молодша версія» без приставки Pro отримала торішні чіпи A15.

Як зазначили представники Apple на презентації, A16 перш за все сфокусований на енергоефективності, роботі дисплея та обробці фото. Це найпотужніший чіп для смартфона, який наразі є на ринку. Серед цікавих нововведень – у ньому з’явився новий окремий співпроцесор для дисплея Display Engine.


Фічі безпеки: розпізнавання ДТП і супутниковий зв’язок

Apple додала у новинки функцію з назвою Crash Detection для розпізнавання автомобільної аварії. Якщо власник смартфона опиниться у небезпеці – потрапить в аварію чи перевернеться в своїй машині – iPhone 14 зможе самостійно викликати допомогу.





14 покоління яблучного гаджета також оснащено супутниковим зв’язком. Він знадобиться у тому випадку, якщо власник пристрою опиниться у біді та не матиме мобільного зв’язку. Фіча дозволяє знайти супутник та під'єднатися до нього, аби викликати рятувальників. Ніколи не знаєш, коли це знадобиться. Щоправда на даний момент ця технологія працюватиме поки лише в США та Канаді. Але ми з радістю після війни підтримаємо петицію до Федорова, щоб супутниковий виклик SOS зʼявився і в Україні.


Старт продажів iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Топові варіації 14 покоління з’являться на полицях магазинів вже 16-го вересня. Втім оформити передзамовлення iPhone 14 Pro та 14 Pro Max ти можеш вже сьогодні на сайті Техно Їжак.


iPhone 14 Pro, 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro, 13 Pro Max: чи є сенс переходити на нове покоління смартфона від Apple

Нове покоління iPhone 14 має кілька суттєвих відмінностей від 13 серії яблучних смартфонів. Перше, що впадає в око – це новий дисплей з режимом Always-On та динамічним острівцем замість «чубчика».

Ці дві фішки точно вирізнятимуть власника новинки від користувача більш ранньої моделі. Вони є не тільки класним візуальним нововведенням, але й стануть корисними в повсякденному використанні.



iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro
  iPhone 14 Pro iPhone 13 Pro
Процесор A16 Bionic A15 Bionic
Дисплей 6,1 дюймовий Super Retina XDR з OLED-матрицею та режимом Always-On 6,1 дюймовий Super Retina XDR з OLED-матрицею
Частота оновлення екрана 1 – 120 Гц 10 – 120 Гц
Основна камера 48 МП + 12 МП + 12 МП з 2-кратним оптичним збільшенням 2 МП + 12 МП + 12 МП
Фронтальна камера 12 МП з автофокусом 12 МП
Дизайн екрану Новий динамічний виріз Dynamic Island Старий «чубчик»
Кольори корпусу Deep Purple, Space Black, Silver та Gold Starlight Midnight, Blue, Pink, Green, PRODUCT(RED)
Фічі безпеки Розпізнавання ДТП і супутниковий зв’язок (немає)

Новий більш потужний процесор, камера на 48 мегапікселів та приріст в швидкості роботи зацінять фахівці з SMM, блогери і просто активні користувачі соцмереж. Якщо хочеш підвищити рівень свого Instagram, то є сенс замислитись про покупку новенької «прошки». З ним буде легше фотошопити, монтувати відео та просто оформлювати сторіс.



iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max
  iPhone 14 Pro Max iPhone 13 Pro Max
Процесор A16 Bionic A15 Bionic
Дисплей 6,7 дюймовий Super Retina XDR з OLED-матрицею та режимом Always-On 6,7 дюймовий Super Retina XDR з OLED-матрицею
Частота оновлення екрана 1 – 120 Гц 10 – 120 Гц
Основна камера 48 МП + 12 МП + 12 МП з 2-кратним оптичним збільшенням 2 МП + 12 МП + 12 МП
Фронтальна камера 12 МП з автофокусом 12 МП
Дизайн екрану Новий динамічний виріз Dynamic Island Старий «чубчик»
Кольори корпусу Deep Purple, Space Black, Silver та Gold Starlight Midnight, Blue, Pink, Green, PRODUCT(RED)
Фічі безпеки Розпізнавання ДТП і супутниковий зв’язок (немає)

Загалом iPhone 14 Pro і 14 Pro Max вийшли дуже цікавими гаджетами, які вже починають встановлювати рекорди передзамовлень. І це не дивно, бо цього року Apple вчергове влучила у яблучко, зробивши саме той продукт, який хотіли побачити користувачі.

Водночас iPhone 13 Pro та 13 Pro Max ще не варто списувати з рахунків. Минуле покоління запросто впорається з усіма повсякденними завданнями. Якщо ти не відчуваєш потреби у свіженькому дизайні, найпотужнішому процесорі та найкращій на ринку камері, то не варто навіть тестувати флагмани 14 серії. Раптом вони тобі сподобаються настільки, що доведеться купувати ;)


Повний огляд новинок осінньої презентації Apple 2022 читай тут.



Читати наш блог у Telegram
Передзамовлення відкрито:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар