iPhone 16: нові відтінки Pro, тонкі рамки дисплея і iOS 18

Ми зібрали останні новини, пов'язані з виходом айфона 16. Інсайдери повідомляють про нову технологію покриття заднього скла, тонкі рамки дисплея і впровадження штучного інтелекту.


iPhone 16 Pro – нові відтінки

Нова чутка про Pro-версії айфона 16 свідчить про використання системи кольорового скла, що застосовується в iPhone 15 і iPhone 15 Plus. Інформація про відтінки вже давно гуляє просторами інтернету. Йдеться про задню панель iPhone 16 Pro, яка матиме такі кольори: Space Back, White, Gray і Rose.

Компанія Apple збирається використовувати той самий метод нанесення фарби, що і в 15-му поколінні. Бренд пишається цією технологією.

"Заднє скло укріплене за допомогою оптимізованого процесу подвійного іонного обміну, а потім відполіроване нанокристалічними частинками і очищене для створення розкішної текстурованої матової поверхні."

Новий контурний край з матеріалу аерокосмічного класу має ще приємніше відчуватися в руці користувача.

Якщо чутки виявляться правдою, це стане незвичайним кроком для бренду. Зазвичай Apple намагається виділити професійну серію, додаючи кращі функції. Ситуація така: передові технології дебютують у Про-версіях, а в наступних поколіннях переходять у базові моделі. Тут же зовсім навпаки: те, що було в стандартній, потрапляє в Pro.

Інтернет постійно поповнюється чутками про колірну гамму айфонів 16. У лютому 2024-го спливли відомості, що Apple випустить його в жовтому відтінку.


Проблема тонких рамок

Починаючи з iPhone X компанія перейшла на більш тонкі рамки дисплея. І практично з кожним наступним поколінням, вони ставали все меншими.

В iPhone 16 бренд збирається піти далі. Apple хоче використовувати структуру Border Reduction Structure (BRS) на нижньому обідку OLED-дисплея iPhone 16.

Варто зазначити, що є проблема з виробництвом. Тому що зменшення товщини рамок вимагає більшої точності, а схеми під обідком повинні розміщуватися більш щільно, ніж у попередніх варіантах. Деякі дроти потрібно буде загнути вниз, що ускладнює розробку і виробництво дисплеїв.

Apple наростила кількість замовлень екранів у LG. Тим не менш, постачання Samsung Display все ще має достатній обсяг. Тож чекаємо офіційного релізу і тоді можна буде оцінити, чи вдалося компанії отримати ще тонші рамки.


Вертикальна камера та кнопка Captune

Сонні Діксон запостив у соцмережі X нові прототипи лінійки 16-х айфонів. Пристрої демонструють функції, про які з'явилося раніше. iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max практично ідентичні своїм побратимам з 15-ї серії. Чекаємо, що розміри дисплеїв стануть більшими. За фотографією складно визначити чи дійсно це так.



Sonny Dikson.jpg

Вертикальне розташування камери дозволяє базовим моделям знімати просторові відео для Apple Vision Pro. Кнопка Captune на всіх чотирьох моделях, як очікується, буде механічною і буде використовуватися для додатка «Камера».

Витік інформації про iPhone 16 Pro стверджує, що в камері буде використано нове покриття, що зменшує відблиски.

Безліч чуток йде про те, що айфон 16 Pro отримає об'єктив з тетрапризмою, яка була тільки в iPhone 15 Pro Max.

Apple буде використовувати технологію під назвою Atomic Layer Deposition для отримання дуже тонкої плівки. Остання буде використовуватися для накладення на лінзи камер. Раніше технологія тестувалася автовиробниками, щоб зменшити помилки, спричинені відблисками об'єктива в камерах.

Ще одна перевага використання тонких плівок – зменшення прозорості, коли яскраві елементи зображення можуть здаватися дубльованими.


iOS 18 і проблема штучного інтелекту

Уже не секрет, що Apple збирається впровадити в iOS 18 штучний інтелект. Функція не буде підключатися до хмарних сервісів і працюватиме виключно в iPhone. Чому так пояснимо далі.

За останні кілька місяців ми багато чули про починання Apple у сфері штучного інтелекту, колаборацію з Google для впровадження Gemini. Що ж нового відомо? Функція працюватиме без підключення до Інтернету. Крім цього компанія розробляє власну мовну модель, відому під внутрішньою назвою Ajax. Базові функції аналізу тексту та генерації відповідей мають бути доступні в автономному режимі. Більш просунуті функції все ще вимагатимуть підключення до інтернету.

Зростання популярності штучного інтелекту, великі інвестиції в проєкти привернули увагу Apple. Є ймовірність, що саме ринок вплинув на рішення компанії впроваджувати нові функції. Однак, є низка труднощів, з якими може зіткнутися бренд. Багато помічників ШІ здатні «галюцінувати», тобто вигадувати інформацію. Ця проблема посилюється у зв'язку з тим, що моделі ШІ споживають контент, створений іншими моделями ШІ.

Apple хоче розробити вдосконаленого помічника Ajax, усунути необхідність у хмарній обробці та поліпшити якість генерації тексту. Таким чином, бренд отримає конкурентну перевагу серед АІ-моделей.

Про плани Apple докладніше буде відомо під час проведення WWDC, яка розпочнеться 10 червня.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар