Як ChatGPT інтегрувати на iPhone

Зміст

З моменту свого запуску ChatGPT зробив справжній переполох в IT-індустрії. Він привернув увагу насамперед своїми широкими можливостями. За допомогою цього чат-бота хакери пишуть віруси, студенти – курсові та дипломи, менеджери оптимізують свою роботу, школярі роблять домашні завдання, а звичайні користувачі генерують оповідання та вірші. І просто отримують осмислені відповіді на будь-яке питання.





Як працює ChatGPT? Розбираємось, як використовувати і додаємо на iPhone | Техно Їжак

Ось що про себе говорить сам бот: «ChatGPT – це модель штучного інтелекту, навчена генерувати текстові відповіді на поставлені запитання та надавати інформацію на різні теми. Вона була розроблена та навчена в OpenAI, і може використовуватися в різних додатках, включаючи чат-боти, персональних помічників, системи питань та відповідей та багато іншого. ChatGPT використовує потужні алгоритми глибокого навчання, щоб обробляти природну мову та генерувати високоякісні текстові відповіді». Схоже, нічого зайвого )

До речі, докладніше про ChatGPT, як виник і розвивався, можеш почитати у статті: Все про ChatGPT в Україні у блозі Техно Їжака. Тут же я піду далі і розповім про те, як використовувати ChatGPT на iPhone, як створити ярлик ChatGPT на iPhone та як інтегрувати голосового помічника Siri у ChatGPT на тому самому iPhone. Поїхали!


Умови запуску ChatGPT на iPhone

Для використання ChatGPT на iPhone потрібно виконати певні умови, про які далі.


Обліковий запис OpenAI

Перш за все необхідно створити обліковий запис OpenAI. Це дуже просто і, головне, безкоштовно. Зайди на сайт chat.openai.com та зареєструй обліковий запис.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
-9%
MLQ63
32 999 ₴
29 999 ₴
750 $

Але пам'ятай, що тобі потрібно вказати дійсний номер телефону в рамках процесу перевірки.


Версія iOS

Операційна система в твоєму iPhone повинна бути не нижчою за iOS 15. Але бажано оновитися до останньої на сьогоднішній момент версії. На старих прошивках можуть виникнути різні проблеми, наприклад, з активацією диктування через команду Siri (про неї пізніше).


Як використовувати ChatGPT на iPhone

Тепер все готове і можна розпочати налаштування ChatGPT на твоєму iPhone. Відкрий браузер Safari та введіть в адресному рядку chat.openai.com для переходу на офіційний сайт ChatGPT. Потім натисни «Спробувати ChatGPT» («Try ChatGPT») у верхній частині або прокрути вниз і натисни однойменну кнопку.

Далі торкнися «Увійти» («Sign in»), введи свою адресу електронної пошти та пароль і натисни «Продовжити» («Continue»). Тепер ти побачиш коротку заяву про відмову від відповідальності. Просто натисни «Далі» («Next») і потім «Готово» («Done»), щоб отримати доступ до чат-боту ChatGPT. Все, готово!


Додавання Siri до ChatGPT

Для швидкого та якісного об'єднання ChatGPT з голосовим помічником Siri знадобляться: швидка команда Siri та API ChatGPT.

Для створення швидкої команди Siri перейди на сторінку GitHub і прокручуючи вниз, знайди там версію Siri 1.2.4, вибери англійський варіант. Ця дія встановить спеціальну команду Siri на твій iPhone, де ти зможеш ввести ключ OpenAI в текстове поле.

Супер ціна-11%
MQ9T3/MQ993
53 499 ₴
47 599 ₴
1 190 $
Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $

Для створення ключа заходиш у свій обліковий запис на сайті OpenAI, переходиш на сторінку API, створюєш новий ключ (Create new secret key), копіюєш його та зберігаєш окремо.

Важливий момент! Кожен ключ API копіюється лише один раз, тобто після того, як ти закрив вікно з новим ключем, скопіювати його ще раз не вдасться.

Отже, ось тобі докладна інструкція додавання голосового помічника Siri до ChatGPT на iPhone:

  1. Відкрий сайт OpenAI.
  2. Натисни на іконку свого облікового запису в правому верхньому кутку.
  3. У меню вибери «View API keys».
  4. Натисни кнопку «Create new secret key».
  5. Скопіюй весь ключ у безпечне місце, наприклад, у додаток «Нотатки».
  6. На iPhone відкриваєш швидку команду для Siri із ChatGPT, отриману раніше.
  7. Погоджуєшся на установку.
  8. Відкриваєш програму «Команди» (якщо вона не відкрилася сама).
  9. Знаходиш іконку «Команди» і натискаєш на три крапки поруч із нею.
  10. У полі «Текст» вводиш ключ, отриманий на більш ранньому етапі.

Готово! Зверху ти можеш перейменувати команду, щоб було простіше звертатися до ChatGPT через Siri, наприклад «Siri Pro» або «Siri GPT». А також нижче в полі «Запросити» введи текст, який команда вимовлятиме, щоб ти ввів свій запит, наприклад: «Чим я можу допомогти?».

Після всіх маніпуляцій активуєш команду і погоджуєшся з усіма налаштуваннями.

Як працює Siri у ChatGPT

Затисканням бічної кнопки запускається стандартна Siri і ти кажеш: «Siri Pro» або «Siri GPT» (залежно від того, яким ім'ям ти назвав команду). Підключається команда та вимовляє введені слова, у твоєму випадку це: «Чим я можу допомогти?».

Потім вимовляєш потрібний запит у ChatGPT. Час відповіді залежатиме від мови, завантаження серверу та складності запиту.

-3%
MQ8T3
51 098 ₴
49 599 ₴
1 240 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Для демонстрації різниці звичайної Siri та Siri у ChatGPT, можна поставити одне просте питання, наприклад: «У якому році вийшов перший iPhone?». Стандартна Siri просто скине кілька посилань із інтернету, мовляв, розбирайся сам. Siri в ChatGPT дасть лаконічну та точну відповідь: «Оригінальний iPhone вийшов у 2007 році».

Якщо тобі зручніше набирати запит на клавіатурі, в команді вибираєш пункт «Поділитися» – «На екран Додому». Тепер команда буде представлена на домашньому екрані, і ти зможеш за допомогою тексту набирати свій запит.


Варіанти використання Siri у ChatGPT

Швидка команда Siri з доступом до ChatGPT може бути вкрай корисною в багатьох ситуаціях, адже вона дозволяє швидко і легко ставити запитання та отримувати відповіді на них:

  • у вивченні іноземних мов для перекладу слів та фраз;

  • як гід у подорожі (що подивитися, куди сходити); для різноманітних рекомендацій (рецепти, серіали, книги);

  • для відповіді різні питання (наука, історія, музика);

  • для вирішення завдань.

І це тільки кілька прикладів. А для людей з обмеженими можливостями голосове управління ChatGPT за допомогою Siri буде особливо зручним.


Схоже, що у звичайної Siri та Google-асистента з'явився серйозний конкурент, бот ChatGPT!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті