Як чистити датчики робота-пилососа Xiaomi

Роботи-пилососи вже давно стали для нас звичними побутовими помічниками нарівні з холодильником та мікрохвильовою піччю. Вони значно полегшують наше життя тим, що створюють чистоту у квартирах та офісах без участі власника. Це заощаджує наш час і сили, саме для цього потрібні розумні гаджети.

Як і будь-який побутовий прилад, робот-пилосос потребує регулярного чищення. Цей пристрій працює, прибираючи за нами бруд та пил. Тому часто накопичує всередині та зовні всяке сміття. Гарний догляд за гаджетом може значно покращити результати роботи та продовжити термін життя.

Більшість власників чудово знають, як очищати пилозбірники, щітки та фільтри робота. Набагато рідше ми доглядаємо більш непомітні деталі – датчики. Хоча вони грають чи не найважливішу роль у якості прибирання.

Які сенсори встановлені у роботах-пилососах

Як приклад ми вирішили взяти одні з найпопулярніших на ринку пристрої для прибирання від компанії Xiaomi. Здається, ця фірма вміє робити все, що можна назвати гаджетом. На подив, кожен продукт від Xiaomi, чи це смартфон або зубна щітка, виходить якісним та надійним. Але зараз не про це.



864х452_01.jpg 

У роботах-пилососах зазвичай встановлюється досить велика кількість датчиків. Наприклад, сенсори зіткнення, перепаду висоти, гіроскоп та інші. Від їх роботи безпосередньо залежить те, як працюватиме пристрій. Через забруднені сенсори робот може виходити з ладу, робити помилки в пересуванні і навіть стикатися з іншими предметами в кімнаті.

Якщо ти хочеш, щоб твій помічник-пилосос прослужив довго та надійно, то радимо регулярно стежити за чистотою всіх важливих елементів. Доглядати за щіточками та фільтрами буде недостатньо.

Наприклад, популярна модель Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop має всього 15 датчиків. Більшість із них розташовані на передній частині під затемненим скельцем. Ще чотири заховані на нижній панелі.


В іншому варіанті Xiaomi RoboRock Vacuum Cleaner S7 лазерний датчик відстані “LDS” знаходиться у модулі зверху. Він має спеціальну конструкцію, в яку практично ніяк не можуть потрапити порошинки. Тому “LDS” не потребує чищення.

З боків корпусу Xiaomi RoboRock S7 встановлені два темні віконця з сенсорами зіткнення. На звороті, що ковзає по підлозі, також є датчики падіння. Їх треба доглядати.

Як почистити датчики робота-пилососа Xiaomi

У кожної моделі сенсори знаходяться на різних місцях, тому ми не можемо підібрати жодну чітку універсальну інструкцію. Втім, ти можеш знайти документацію до свого роботу-пилососа і дізнатися про точне розташування всіх деталей зі схеми. Зазвичай виробник кладе її у комплекті.



864х452_02.jpg 

Компанії-виробники радять не морочитися з доглядом за датчиками. Їх можна протерти звичайною трохи вологою тканиною. Вона не повинна бути надто мокрою, щоб вода випадково не просочилася під корпус та не зіпсувала апарат.

Краще не використовувати спиртові, миючі та мильні розчини. Вони можуть роз'їсти фарбу. За наявності сколів, тріщин або подряпин на побутовому помічнику, сильні очищувальні речовини можуть сильно нашкодити покриттю.

Якщо ти раптом помітив стару пляму, яку неможливо відтерти водою, тоді можна спробувати якісь ефективніші розчини. Але постійно вдаватися до них не слід.

На цьому все. Сподіваємось, тепер твій гаджет завжди блищатиме від чистоти. Бажаємо більше веселих і простих прибирань не встаючи з дивана! Нехай працюють машини :)


Читати наш блог у Telegram
Популярні роботи-пилососи:
Коментарі
Додати коментар