Як використовувати AirPlay 2? Гайд від Техно Їжака

На коробках багатьох мультимедійних гаджетів від яблучної компанії і не тільки можна знайти напис "Works with Apple AirPlay". Це далеко не нова технологія, хоч кілька років тому вона пережила другий День народження. Справа в тому, що недавно купертинівці дозволили іншим виробникам техніки впроваджувати у свої продукти цю фішку.

З того часу користувачі отримали ще більше можливостей організувати невеликий домашній кінотеатр або прокачати стереосистему у квартирі. Якщо у тебе є iPhone, колонка HomePod і просунутий телевізор, то ти теж можеш почати насолоджуватися музикою та фільмами зовсім по-новому. Про те, як це зробити – зараз і поговоримо.

Що таке AirPlay 2 і як це працює?

Простіше кажучи, це технологія передачі даних між пристроями з дуже високою швидкістю. Якщо бути точніше, AirPlay 2 – це протокол, яким гаджети можуть обмінюватися між собою аудіо, відео та іншими файлами у межах однієї мережі Wi-Fi.


Найчастіше цю фічу використовують для того, щоб транслювати картинку з iPad на телевізор із підключеною приставкою Apple TV. Або ж, щоб увімкнути улюблений трек на бездротовій колонці. Ви можете подумати, що для прослуховування музики на акустичних системах підійде звичайний Bluetooth.

Це дійсно так. Ось тільки AirPlay 2 здатна на більше. Наприклад, з одного смартфона включити дитині в дитячій кімнаті колискову, а собі в залі поставити запальний Rock and Roll. При цьому обидві пісні гратимуть одночасно.

Ще одна перевага AirPlay 2 – вона передає аудіо з найкращим звучанням. Не секрет, що Bluetooth стискає файли під час передачі, через що псується якість. Тоді як яблучна фішка не змінює оригінальний звук.



864х452_02.jpg

З її допомогою можна підключитися тільки до однієї колонки або об'єднати два і більше акустичних гаджетів в одну систему. Таким чином користувач може організувати у себе вдома непоганий концертний зал.

Які пристрої підтримують AirPlay 2

До таких аксесуарів можна віднести дуже багато продуктів від компанії Apple. Деякі з них, на зразок iPhone та iPad можуть працювати виключно як передавач треків та роликів. Колонка HomePod – навпаки, лише приймає сигнал. ТБ-приставка Apple TV здатна і приймати, і передавати дані.

Які гаджети від Apple підтримують AirPlay 2:

  • Всі iPhone, починаючи з моделі "5s";
  • Всі iPad Air;
  • Всі iPad Pro;
  • iPad mini 2-го покоління та новіші;
  • Apple iPod Touch 6-го покоління та новіший;
  • Apple TV 2015 та Apple TV 4K (з версією операційної системи tvOS 11.4 і новішої);
  • Mac (з встановленою macOS Catalina і новіше);
  • HomePod та HomePod mini.

-7%
MXGY2
5 399 ₴
4 999 ₴
125 $
-5%
MP7P2
5 800 ₴
5 499 ₴
137 $

Але це далеко не весь перелік пристроїв. Фішку також підтримують продукти від сторонніх розробників. Наприклад, деякі колонки компаній Bose, JBL та Yamaha. А також телевізори від Samsung, Sony та LG. На їхній коробці або корпусі завжди є напис "Works with Apple AirPlay".

Поточні сервіси

Яблучний протокол впроваджено в багато пристроїв за замовчуванням. І цим користуються багато сервісів. Наприклад, Spotify, Netflix, HBO та YouTube. У всіх цих програмах є можливість транслювати музику та відео на інші гаджети.



864х452_04.jpg

Як за допомогою iPhone вивести відео з YouTube на телевізор:

  • Відкрий програму YouTube;
  • Знайди потрібний ролик;
  • Натисни на віртуальну кнопку "Поділитися" у верхньому правому кутку;
  • Потім вибери дисплей, на якому хочеш переглянути відео.

В інших потокових сервісах, як Netflix, розробники найчастіше виносять значок AirPlay в спеціальне місце на екрані. Його просто знайти.

AirPlay та приставки Apple TV

Друге покоління AirPlay використовується лише в останніх моделях Apple TV 2015 та Apple TV 4K. Завдяки цьому власник може керувати звуком із ТВ-приставки. Наприклад, вивести його на саундбар, колонки та стереосистеми. Або ж транслювати картинку з Mac та iPhone на великому екрані телевізора.



864х452_05.jpg

Як користуватися AirPlay на Apple TV:

  • Відкрий сервіс Apple TV+;
  • Вибери будь-яке шоу, або серіал;
  • Натисни на кнопку “Поділитись” у лівому нижньому кутку екрана;
  • Потім вибери колонку чи систему, на яку хочеш вивести звук;
  • Введіть код AirPlay.

Вбудовані динаміки нечасто можуть похвалитися гарним та глибоким звучанням. Отже, ця функція може значно підвищити якість озвучки. Ми рекомендуємо вивести звук на кілька колонок одночасно. Якщо розмістити їх по різні кути кімнати, то ти отримаєш набагато більше відчуттів від кіно, музики та серіалів.

Як передати картинку з iPhone на телевізор

На нашу думку, найкласнішою фішкою AirPlay 2 є дублювання картинки з екрану яблучного смартфона на телевізор. Простіше кажучи, власник може показати на великому дисплеї все, що відбувається в цей час на його iPhone.



864х452_06.jpg

Як через AirPlay 2 передати картинку з iPhone на телевізор:

  • Підключи пристрої до однієї точки доступу Wi-Fi;
  • Відкрий пункт управління;
  • Натисни на пункт "Повторення екрану";
  • Вибери у списку свій телевізор;
  • Введи код.

Так само просто можна сконектитись до будь-якої колонки, наприклад HomePod. Запусти програму Музика – увімкни трек – натисни “Поділитись” – вибери потрібний аудіопристрій .

Підсумки. AirPlay 2 – це дуже корисна фішка, якою варто користуватися. Вона здатна значно спростити твоє життя та взаємодію з гаджетами. На відміну від Bluetooth, яблучна технологія не псує якість звучання, а також може передавати відео.


Читати наш блог у Telegram
Підтримують AirPlay 2:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар