Смайлики айфона без незручної емодзі-клавіатури iPhone

Зміст

Передавати емоції за допомогою жестів та виразу обличчя іноді набагато простіше та інформативніше. В реальному житті. У iPhone для цього передбачені смайлики та емодзі-клавіатура.

У сьогоднішній статті я розповім про те, як налаштувати клавіатуру на айфоні, про емодзі-клавіатуру, а також про те, як позбутися емодзі-клавіатури, але залишити смайлики. Поїхали!


Чому смайли на клавіатурі айфона такі популярні?

Як я вже говорив вище, стандартна вбудована клавіатура емодзі на iPhone дуже популярна серед більшості користувачів. Рідкісне повідомлення обходиться без вираження емоції, що вже стало звичним, – смайлика. Це як мінімум заощаджує дорогоцінний час.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
Спеціальна ціна-16%
MLPF3
27 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Тим не менш, у ній є одна істотна проблема: кнопка її активації розташована між іншими мовними розкладками, і це сильно заважає. Особливо в нашому регіоні, де часом, окрім емодзі-клавіатури, використовують ще 2–3 мови.

Чи не найзручніше розташування для неї. Адже при перемиканні мов користувач випадково потрапляє на смайлики. Цей факт може дратувати, тому саме час зайнятися налаштуванням смайлів на клавіатурі айфона.


Як налаштувати клавіатуру на айфоні?

У «яблучному» смартфоні є як звичайна, так і емодзі-клавіатура. У розрізі нашої теми, тобто смайликів, обидві вимагають деяких маніпуляцій із налаштуванням. Про це далі.


Як додати смайлики до клавіатури айфона?

Щоб це зробити, скористайся функцією на iPhone або iPad, яка дозволяє налаштувати скорочення.



ti 864x452.png

Зробити це дуже просто та швидко:

  • Перейди в меню «Налаштування» – «Основні» – «Клавіатура» і в цьому розділі вибери пункт під назвою «Заміна тексту». Для створення нового скорочення натисни «+».

  • На новій сторінці, як потрібну фразу вибери будь-який з емодзі, що часто використовуються тобою.

  • У полі під назвою «Скорочення» створи свою кодову команду, яка буде перетворюватися на мордочку. Наприклад, вибери обличчя, яке сміється, і скорочення до нього – «ахаха».

  • І наприкінці натисни «Зберегти».

Готово! Тепер ти знаєш як додати смайлики в клавіатуру айфона. Додай абсолютно будь-яку кількість смайликів і вигадуй скорочення, що асоціюються з ними, а смартфон запропонує тобі швидке введення необхідної особи.


Що таке емодзі клавіатура айфона?

«Спільнота» смайликів у твоєму iPhone представлені у вигляді окремої клавіатури. До речі, батьківщиною першого емодзі стала Японія – країна, де символізм відіграє не останню роль у всіх сферах життя. Емодзі-клавіатуру можна і потрібно налаштувати під себе. Про те, як це зробити, а також, як активувати та деактивувати опцію, далі.


Як налаштувати емодзі на айфоні?

Налаштування починається з активації. Клавіатуру з символами можна як активувати, так і відключити зовсім. Останнє особливо актуально, якщо йдеться про ділову розмову, де зайва легкість та емоційність ні до чого.

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
Спеціальна ціна-14%
MLPG3
27 999 ₴
23 999 ₴
600 $

Щоб увімкнути емодзі-клавіатуру, перейди в меню «Налаштування» – «Основні» – «Клавіатура» – «Клавіатури» – «Нові клавіатури». Перегорни список до графи «Емодзі». Активувавши цю опцію, ти побачиш кнопку зі смайликом на звичайній клавіатурі. Вона і викликатиме емодзі-панель.

Для зворотної дії (тобто деактивації емоди-клавіатури) зроби таке:

  1. Дійшовши до вкладки «Клавіатури» тим самим шляхом, просто свайпні вліво по рядку «Емодзі».

  2. Натисни «Видалити». Або скористайся кнопкою «Правити», яка з'явиться у верхньому правому кутку екрана.

Якщо ти все зробив правильно, кнопка із зображенням смайлика має зникнути зі стандартної клавіатури твого айфона.

Тепер кілька слів про можливості емодзі-клавіатури. Ти можеш змінювати теми смайликів. Для цього є спеціальна панель сірого кольору внизу екрана. Крім усього іншого на ній є іконка із зображенням аналогового годинника. Вона забезпечує швидкий доступ до нещодавно використаних емодзі. І, нарешті, у полі «Пошук емодзі» легко знайти потрібний смайлик на ключовий запит. Це працює також, як із гіфками.


Як на айфоні ставити смайлики для заміни слів?

Заміною слів на емодзі можна скористатися в рідному епплівському застосунку «iMessage». Ось як працює заміна слів на емодзі. Для початку, власне, створи це повідомлення. Потім натисни на вже знайому тобі кнопку з усміхненою мордочкою або на іконку глобуса.



ti 864x452 1.png

Через короткий час ти побачиш, що деякі слова стануть помаранчевими. Будь-яке з них ти зможеш швидко замінити на відповідну емодзі. Причому в деяких випадках навіть не на одну, а відразу на кілька. Дізнатися про таку можливість ти зможеш у полі «Швидка відповідь», де з'явиться набір доступних варіантів.

Готово! Можна надсилати твоє емоційне повідомлення. І так, якщо раптом ти передумав і вирішив замінити емодзі назад на початкове слово, немає нічого простішого виправити ситуацію. Для цього достатньо торкнутися емодзі.


Емодзі клавіатура айфона та «Предиктивне введення»

Функція «Предиктивне введення» працює не тільки з текстом, але і з емодзі. Тепер зовсім необов'язково набирати багато слів. Адже за допомогою смайликів можна як закінчувати речення, так і зовсім замінювати їх.

При наборі повідомлення система пропонуватиме крім можливих слів ще й відповідні емодзі. Причому на основі твоїх переваг, тобто проаналізувавши попередні діалоги і ніби передбачаючи, що ти хочеш сказати у своєму індивідуальному стилі. Заміна слова відбувається за допомогою тієї ж кнопки «Емодзі».

-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $
-7%
MLQ83
32 999 ₴
30 599 ₴
765 $

За необхідності опцію «Предиктивне введення» можна вимкнути. Для цього потрібно натиснути та утримувати кнопку зі смайликом або іконку «Земна куля». У контекстному меню торкнися «Параметри клавіатури» та деактивуй «Предиктивне введення».


Як на айфоні ставити смайли без емодзі-клавіатури?

Після додавання смайликів розкладка з емодзі нікуди не зникне, але її можна легко вимкнути. Про це я говорив у блоці «Як налаштувати емодзі на айфоні?». До речі, в меню «Параметри клавіатури» можна редагувати й інші мовні розкладки, якщо тобі це необхідно.


Висновок

Після налаштування у тебе більше не виникне проблем зі смайликами, що випадково відкрилися не вчасно, але вони завжди будуть у тебе під рукою. Щоправда, доведеться подумати над скороченнями, але це зовсім не важко, особливо для креативних користувачів.

А якщо ти поліглот і користуєшся великою кількістю клавіатур, то для перемикання між ними дуже зручно затискати кнопку для зміни мови і, у меню вибрати потрібну розкладку. Пристосувавшись, можна скоротити час на зміну мови на твоєму Apple-пристрої до частки секунди.


Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар