Як коректно перенести дані з Android на iPhone: поради

Зміст

Раніше перенесення даних з одного телефону на інший було довгим і нервовим. Адже все доводилося робити вручну, причому буквально. Вносити, наприклад, ті ж контакти (які не влізли на сімку) в телефонну книгу нового пристрою. Сьогодні для цього існує маса застосунків.

Однак, не все так райдужно як звучить, і умовно ручну працю все-таки доведеться задіяти. Про те, як підготуватися до перенесення всього і вся з Android на iPhone, а також про способи його максимально ефективно здійснити, розповім у цій статті-інструкції. Поїхали!


Як перенести дані з Android на iPhone: підготовка

Турбота купертинівців про нових користувачів iPhone виразилася у створенні програми, яка так і називається Перехід на iOS.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

Насамперед завантаж програму з Google Play на свій Android-смартфон і виконай низку підготовчих дій:

  1. Активуй Wi-Fi на гаджеті з Android.
  2. Перевір, чи підключені обидва смартфони до джерела живлення.
  3. Кількість гігабайт має бути меншою за обсяг сховища твого iPhone.
  4. Якщо в тебе Chrome, онови його для перенесення всіх закладок.

Готово! Далі на iPhone в меню Швидкого старту тиснеш на «Налаштувати вручну». У «Програми і дані» клацаєш на «Перенести дані з Android». Потім уже на Андроїді відкриваєш прогу «Перехід на iOS» і з усім погоджуєшся. Якщо все зробити правильно, через деякий час перенесеться сила-силенна речей: від контактів до фото і відео. Але тільки не музика, про неї далі.

Описаний вище спосіб спрацює, якщо твій айфон з коробки або пройшов процедуру повного скидання. В іншому випадку перенесення проводиться «вручну».


Перенесення контактів з Android на iPhone

Для того, щоб перенести всі свої контакти на Айфон, можна скористатися синхронізацією з акаунтом Google.



ti 864x452 1.png

Ось як це працює:

  • додаєш свій Gmail до облікових записів iPhone;
  • активуєш синхронізацію контактів;
  • паралельно вмикаєш синхронізацію на Андроїді;
  • чекаєш завершення копіювання.

Готово! Всі контакти успішно перенесені.


Перенесення фотографій та відео з Android на iPhone

У випадку з перенесенням фото і відео можна скористатися пристроєм-посередником – комп'ютером. Для цього підключи свій Android до комп'ютера за допомогою кабелю, створи папку і перенеси туди всі медіа. Якщо в тебе Mac, скачай Android File Transfer.

Спеціальна ціна-13%
MTUX3
47 999 ₴
41 699 ₴
1 042 $
Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Наступним етапом підключи iPhone і синхронізуй фото та відео за допомогою програми iTunes або Finder. Готово! Уся медіатека з Андроїда з'явиться у твоєму iPhone.


Перенесення повідомлень та чату з Android на iPhone

Якщо говорити про повідомлення з WhatsApp, їх вийде перенести тільки за допомогою програми «Перехід на iOS». Зі свого боку, з тим же Telegram проблем немає взагалі ніяких. Просто на новому iPhone завантажуєш його і заходиш у свій акаунт. І всі повідомлення тут як тут.


Перенесення застосунків та даних з Android на iPhone

З приводу документів. Їх можна перенести в хмару, в той же Google Drive, і завантажити їх звідти на свій iPhone. Або скористатися «послугами» комп'ютера з iTunes або Finder.



ti 864x452 2.png

А щодо застосунків, багато з Google Play є і в App Store. Завантажити та встановити їх – взагалі не проблема.


Перенесення музики та аудіо з Android на iPhone

З перенесенням музики така ж схема, як і з фото або відео. Знадобиться комп'ютер і встановлені на ньому програми iTunes (для Windows) або Android File Transfer (для Mac).


Перенесення календаря та подій з Android на iPhone

При перенесенні календаря допоможе той самий метод, що і з контактами, – синхронізація з Google. На айфоні зайди в «Параметри» – «Календар» – «Облікові записи» – «Новий обліковий запис». Вводиш той самий, який ти використовуєш на андроїді, обираєш «Календарі» і натискаєш «Зберегти». Готово! Дані синхронізовано.


Як переконатися, що всі дані успішно перенесені на iPhone?

Може бути так, що не все перенесеться з Андроїд на Айфон. Особливо, якщо задіяти «Перехід на iOS». Тому запам'ятай, скільки місця займають дані, які ти збираєшся переносити, і порівняй цю цифру з результатом перенесення.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар