Автомобільні зарядки для iPhone: на що звернути увагу під час вибору

Зміст

У тебе намічається далека поїздка або підвернулася робота на власному авто? Ти збираєшся щільно спілкуватися по своєму iPhone в дорозі і при цьому активно використовувати застосунок-навігатор? У цих та інших випадках без автомобільної зарядки просто не обійтися. Однак, сам підхід тут пов'язаний з деякими нюансами і якщо їх не врахувати, можна навіть угробити дорогий смартфон.

Про правила зарядки iPhone в машині, причини відмови гаджета заряджатися, а також про спосіб зарядки за допомогою автомагнітоли, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Як заряджати iPhone у машині: правила зарядки

Деякі моделі сучасних автомобілів за замовчуванням оснащені портом USB на приладовій панелі. Всі ж інші (та й ці теж) мають стандартне гніздо прикурювача, куди можна вставити зарядний пристрій. Для перших і других існує одне головне правило – підключати iPhone до зарядки потрібно тільки після запуску двигуна. Чому? Річ у стрибках напруги на старті.


Другий момент – сам перехідник або зарядник для прикурювача. Не секрет, що такого аксесуара від Apple не існує. Тому доведеться пошукати гідного кандидата на право заряджати твій iPhone без згубних наслідків. Крім «іменитості» бренду критеріїв вибору ідеального зарядного може бути кілька:

  • Струм на виході. Рекомендований показник від Apple – 2,2 А. Відповідно, обирай перехідник із вихідним струмом не менше 2 А. Інакше процес зарядки буде довгим;

  • Потужність і порти. Тут усе просто – чим потужніший, тим краще. Особливо, якщо тобі потрібен не один USB, а два і більше. Тут уже все залежить від уподобань. Популярністю користуються перехідники на два порти: USB-C + USB-A;

  • Кабель. Це ще одна важлива складова автомобільного зарядника. В ідеалі він має бути оригінальним або сертифікованим Apple. Якщо в описі є абревіатура «MFi», можна брати;

  • Тип зарядного пристрою. Можна придбати дротовий, а можна – бездротовий з кріпленням на торпеду або решітку дефлектора. Тут питання впирається в бюджет. Зрозуміло, що другий варіант у кілька разів дорожчий.

В іншому ж особливих рекомендацій немає, крім... Я не дарма на самому початку вказав на «іменитість» виробника. Адже такий пристрій оснащено захистом від перепадів напруги, короткого замикання і перегріву, що особливо актуально в умовах зарядки від автомобільного акумулятора.


Чому iPhone не заряджається в машині: основні причини

Перша причина відмови твого iPhone заряджатися криється в роз'ємі зарядного пристрою. Якщо це USB-A 2.0, його сила струму на виході становить лише 0,5 А. Таким струмом гаджет не зарядиш. Айфону для зарядки потрібен щонайменше 1 А при напрузі в 5 В, тому вибирай USB-A 3.0, а краще USB-C.

Друга причина – неякісний дріт. Він просто може не тягнути заявлені характеристики для успішної зарядки.


І, нарешті, третя і остання – це, власне, сама проводка автомобіля, точніше її стан. У цьому разі можна озброїтися мультиметром і перевірити напругу в прикурювачі, або одразу звернутися в сервіс.


Чи можна заряджати iPhone у машині: міфи та реальність

Як я вже говорив вище, у перехіднику або зарядному пристрої (за умови, що він якісний) є кілька видів вбудованого захисту. Ба більше, в самому iPhone передбачений контролер, який не допустить перегріву та інших неприємностей. Тому заряджати гаджет в авто не тільки можна, а й потрібно.


Як зарядити iPhone у машині через магнітолу?

У твоїй магнітолі є USB? Чудово, тоді дотримуйся тих самих заходів безпеки, що й у випадку з прикурювачем. Однак, не всі бортові музичні центри оснащені портом USB. Якщо твій – це якраз такий випадок, проблему зарядки iPhone допоможе вирішити спеціальний USB-адаптер. Причому крім зарядки ти отримаєш можливість під'єднувати до стереосистеми будь-який USB-накопичувач і слухати ту саму ж музику прямо з нього.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні автомобільні зарядки iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар