Як підʼєднати екшн-камеру як веб-камеру

Зміст

Екшн-камера призначена для зйомки відео під час руху. Проте, у разі важливого відеодзвінка, вона може використовуватися як вебка. Деякі моделі давно використовуються як реєстратор. У цій статті ми розберемо які є методи під'єднання і як правильно це зробити.

Як під'єднати екшн-камеру до комп'ютера

Загалом існує два основних способи під'єднати екшн-камеру, як веб-камеру: дротовий і бездротовий. У першому випадку використовується USB або HDMI-провід. У другому – підтримка камерою функції Wi-Fi або Bluetooth.

Далі розберемо покроково.

Дротове з'єднання

Для дротового під'єднання необхідний USB-кабель, який йде в комплекті з екшн-камерою. Також може використовуватися HDMI. Лови інструкцію:

  1. Вмикай відеопристрій.
  2. Онови камеру до останнього ступеня прошивки, через спеціальний додаток або вручну. До багатьох відеопристроїв розроблені спеціальні програми, вони спрощують під'єднання ґаджета до комп'ютера, телефону тощо. Також додатки дають змогу завантажувати оновлення ПЗ.
  3. Відкрий програму, за допомогою якої будеш використовувати екшн-камеру, як веб-камеру. Наприклад, для використання GoPro потрібен однойменний додаток.
  4. Також необхідно встановити спеціальні утиліти для використання камери як вебки. На прикладі все тієї ж GoPro утиліта називається GoPro WebCam.
  5. На робочому столі, після встановлення, в рядку стану з'явиться значок програми.
  6. Якщо всі оновлення встановлено, тоді можна переходити до наступного етапу - підключити камеру через USB-кабель до комп'ютера.
  7. Відеопристрій має перейти в режим USB.
  8. У рядку стану на значку програми камери з'явиться синя крапка, яка вказує на успішне підключення.
  9. У налаштуваннях програми можна встановити потрібні параметри потенційної вебки і користуватися.

Усе готово для роботи. Рекомендуємо ознайомитися зі списком програм, які підтримує камера.



ti|864х452 копія.jpg

Бездротове з'єднання

Як і у випадку з бездротовим підключенням, насамперед потрібно встановити останню прошивку екшн-камери. Потім встановити утиліти на комп'ютер. І далі за інструкцією:

  1. Відкриваємо програму.
  2. Вмикаємо камеру і запускаємо Wi-Fi.
  3. У списку доступних бездротових мереж у комп'ютері або телефоні має з'явиться назва екшн-камери.
  4. Натискаємо підключити і вводимо пароль. Зазвичай за замовчуванням - це "12345678". Може бути й інша комбінація, вона вказується в інструкції до екшн-камери.

Після підключення відеопристрою та запуску програми все повинно працювати.

Супер ціна-11%
CHDHX-101-RW/CHDHX-102-RT
12 560 ₴
11 199 ₴
280 $
Супер ціна-11%
CHDHX-111-RW
15 200 ₴
13 599 ₴
340 $

Програми для обробки відео з екшен-камери

Вище ми вже згадували, що багато брендів екшн-камер створили спеціальні додатки та утиліти для підключення. Крім цього, є й аналоги, які підходять для більшості моделей:

  • OBS Studio - програма для запису і передачі потокового відео та аудіо. Підходить для підключення різних відеопристроїв, зокрема екшн-камери.
  • XSplit Broadcaster - безкоштовна версія OBS Studio з розширеним набором функцій.
  • Webcamoid - спеціальні програми для роботи з веб-камерами, але підходить і для екшн.

Щоб обрати програму слід враховувати, які функції важливі. Чи потрібно буде додавати складні ефекти до запису, якщо такий буде вестися. У такому разі варто обзавестися програмами для редактури відео.

Перед використанням спробуй різні додатки, щоб зрозуміти, який інтерфейс зручніший. Обов'язково переконайся, що програма підтримує твою екшн-камеру.

Що робити якщо комп'ютер не бачить екшн-камеру

Для початку потрібно переконатися в тому, що екшн-камера може підключатися як вебка. Далеко не всі моделі підтримують таку функцію. Також варто переконатися в тому, що камера оригінальна. Крім цього, причини некоректного підключення:

  • Не встановлено останню версію програми.
  • Проходить автоматичне оновлення ПЗ, що перешкоджає підключенню.
  • Неправильне встановлення драйверів.
  • При дротовому підключенні проблеми можуть виникати через несправний USB-кабель. Для тестування потрібно спробувати використовувати інший дріт.
  • Несумісність екшн-камери з операційною системою.
  • Фізичні несправності екшн-камери. У разі, коли ти перепробував усі перераховані вище пункти і нічого не вийшло, є шанс, що сталася поломка.

А що робити, якщо підключення є, але зображення мерехтить? Для початку потрібно переконатися, що камера стоїть на стійкій рівній поверхні. Також до причин мерехтіння картинки належать:

  • Несумісність частоти оновлення екрана комп'ютера з камерою. Відеопристрій має найчастіше 50 Гц або 60 Гц. Якщо частота оновлення не збігається, тоді це призводить до некоректної трансляції зображення.
  • Відсутність останнього оновлення ПЗ.
  • Використання невідповідного режиму екшн-камери. Наприклад, нічного.
  • Наявність поломки відеопристрою або дроту.
Кілька порад, як отримати якісне зображення:
  • Використовуй екшн-камеру в добре освітленому приміщенні.
  • У налаштуваннях зменши роздільну здатність відео.
  • Спробуй відключити інші пристрої від USB-портів.

Також спробуй зробити найпростіше перезавантаження пристроїв. А в разі бездротового з'єднання - перепідключитися.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті