Pro Display XDR характеристики: все про новий 6К-монітор Apple

Зміст

Високоякісний монітор - це must have для професіоналів у сфері творчості: художників, дизайнерів, фотографів, відеографів. Сьогодні познайомимося з характеристиками Apple Pro Display XDR. Розглянемо комплектацію, особливості та цінову політику.


Огляд Apple Pro Display XDR

Почнемо з упаковки. Pro Display XDR упакований у коробку значних розмірів, на якій є ручка для транспортування. Монітор досить важкий, тому для переміщення може знадобитися пара людей.

Усередині коробки дисплей добре захищений, що дає змогу перевозити його на далекі відстані. Крім монітора в упаковці знаходиться мережевий кабель і Thunderbolt (USB-C), різні буклети та інструкція.

Дисплей із функцією 6К Retina та підтримкою HDR ідеальний для поціновувачів якісної картинки. Саме тому ми зазначили, що він підійде для професіоналів у сфері графіки та відео.

Кому ми порадимо його купувати? Усім художникам, гейм-дівам, гейм-дизайнерам, графічним дизайнерам, фотографам і відеографам. Тобто всім, хто працює з контентом і кому потрібна картинка. Хочемо зазначити нюанс, що монітор має підключатися до процесора Mac, а не сторонніх брендів ПК.


Основні характеристики Pro Display XDR

Монітор оснащений рідкокристалічною матрицею. А тепер поговоримо про XDR Pro Display у конкретних цифрах:

  • діагональ монітора 32 дюйми;
  • IPS-матриця з роздільною здатністю 6016х3384 пікселя;
  • глибина кольору 10 біт;
  • контраст 1млн до 1;
  • 100% охоплення колірного простору DCI-P3;
  • частота оновлення екрану - 60 Гц;
  • рівень яскравості 1000 ніт у звичайному режимі, у піковому - 1600.

Для любителів використовувати в роботі кілька екранів є хороші новини - Pro Display XDR дає змогу підключати одночасно 6 моніторів.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

На тильній стороні кожного монітора знаходиться 4 USB і Type-C порти. Один з яких підтримує швидку передачу даних.

Усі предмети (кабелі, інструкція) зроблені в стилі Apple: мінімалістичний дизайн, приємні матеріали та базові відтінки. Цікава і приємна деталь - наявність спеціальної ганчірочки для протирання екрана.

Монітор постачається без підставки. Тому рекомендуємо замовляти Pro Stand від виробника. Це оригінальна підставка, яка поставляється в окремій коробці з передбаченням усіх заходів безпеки, тому що механізм девайса дуже складний. Оригінальна підставка дає змогу регулювати висоту, кут нахилу монітора.

Дисплей підтримує функцію True Tone, яка дає змогу колірному балансу підлаштуватися під умови навколишнього середовища. Ще один параметр - Night Shift, яка в темний час доби робить зображення теплішим. Обидві функції налаштовуються користувачем. У випадку з Night Shift у роботі із зображенням, параметр краще вимикати і просто знижувати яскравість екрана. Це дасть змогу уникнути спотворення кольору.


Дизайн монітора Apple 6k

У дизайні монітор Pro Display XDR втілює фірмовий мінімалістичний стиль Apple. Алюмінієвий корпус, відсутність рамок на дисплеї - класичне втілення "яблучної" естетики. Жодної зайвої деталі, що підкреслює преміальність бренду. Нічого не відволікатиме від роботи.

Особливий акцент хочеться зробити на підставці, яка дає широкий діапазон регулювання нахилу, висоти та повороту. Монітор легко налаштовується під завдання користувача. Наприклад, використовувати портретний режим, перевернувши монітор. Операційна система автоматично підлаштується.

Екран закритий спеціальним склом, стійким до появи подряпин. Поверхня дисплея має антивідблискові властивості. При яскравому світлі, спрямованому на екран все ж може виникати відображення, яке особливо не заважає роботі.

EzhNewsSite-700x3682.jpg


Вартість монітора XDR Pro

Говорячи про вартість монітора, варто знати що в різних магазинах вона може відрізнятися. Тому ми наведемо ціни в доларах США:

  • Монітор Apple Pro Display XDR зі звичайним склом від 4 999.
  • З нанотекстурованим склом від 5 999.
  • Комплект із нанотекстурованим склом і підставкою Pro Stand від 6 999.

Pro Display XDR вийшов у грудні 2019, а анонсований у вересні цього ж року.


Дата виходу і ціна Pro Display XDR

З огляду на те, що компанія Apple постійно оновлює свої продукти, поки що немає офіційної інформації про вихід наступного покоління Pro Display XDR. Але не виключено, що в майбутньому вийде новий монітор.

На початку 2022 року бренд анонсував Studio Display. Монітор націлений на більш широке використання, ніж Pro Display XDR. Studio Display має скромніші характеристики: нижча роздільна здатність, яскравість і обмежене колірне охоплення.

Підіб'ємо підсумок: Pro Display XDR унікальний монітор для професійного використання з преміальним дизайном. З мінусів: вартість і необхідність окремо купувати підставку.

Ще більше статей у нас у блозі!


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар