Як зрозуміти що айфон заряджається і всі деталі його зарядження

Зміст

iPhone, як і будь-який портативний пристрій, необхідно періодично заряджати. І це, мабуть, перше, із чим стикається новий користувач «яблучного» смартфона. У сьогоднішній статті я розповім про всі нюанси заряджання, а також про те, які зарядники бажано використовувати, а які ні. Та чи можна заряджати айфон блоком від айпада або макбука. Поїхали!


Як зрозуміти, що айфон заряджається, якщо він вимкнений?

Припустимо, після купівлі свого першого iPhone ти настільки захопився знайомством, що зовсім забув про зарядження. Звичайно, батарея смартфона вийшла в нуль і він вимкнувся. Цілком реальна ситуація! І що ти робиш у цьому випадку? Звісно ж, поспішаєш поставити гаджет на зарядження.

Але як зрозуміти, що твій iPhone таки заряджається у вимкненому стані? Все дуже просто. На екрані з'явиться піктограма батареї, що поступово заповнюється зеленим у міру заряджання. Ще одна ознака – твій блочок грітиметься, що нормально.


Як заряджати вперше айфон?

У сучасних гаджетах (яким і є iPhone) використовуються просунуті літій-іонні або їх окремий випадок – літій-полімерні акумулятори. Тому не треба паритися з приводу якоїсь методології з першої зарядки нового айфону.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-14%

Часи, коли використовувалися нікель-металгідридні акумулятори, пішли в минуле. Ось для них і потрібні були особливі умови, наприклад, кілька разів розрядити смартфон до нуля і зарядити до 100% для набору максимальної ємності батареї. Айфону це ні до чого, його батарея за замовчуванням вже має повну ємність.

До речі, про те, як подивитися, скільки разів заряджався айфон, у цій статті ми не говоритимемо. У тебе ж новий пристрій )


Варіанти зарядки iPhone

Способів заряджання твого iPhone кілька. І це дуже добре, адже ситуації можуть бути різні і потрібно мати уявлення про те, якими засобами можна скористатися, а які краще ігнорувати.


Що буде, якщо заряджати айфон не рідною зарядкою?

Якщо у тебе оригінальний блочок, проблем з безпекою iPhone бути не повинно. А якщо ти купився на низьку вартість і придбав «не рідну» зарядку? Чи вона просто в тебе вже була, і ти вирішив нею скористатися?

Як мінімум, ризик зламати дорогий гаджет, забезпечений. Адже погано зібраний зарядний пристрій може бути не захищеним від перепадів напруги та інших негативних факторів.



ti 864x452.png

Зовсім інша річ, якщо заряджаєшся сертифікованим пристроєм з маркуванням «MFi» («Made for iPhone») або «Made for MagSafe» у випадку з бездротовою зарядкою. Вони офіційно схвалені купертинівцями, надійні, а головне безпечні для твого «яблучного» смартфона.


Чи можна заряджати айфон блоком від андроїда?

Ключове слово тут: «Якісний». Якщо ти переходиш на сучасний iPhone (у комплекті з яким є тільки дріт USB-C – Lightning), наприклад, з Samsung, то можна скористатися фірмовим блочком від «корейця». На сайті підтримки Apple немає жодної інформації, що так робити не можна.

Єдина рекомендація – вихідна напруга/сила струму зарядника від Android-смартфона повинні співпадати з епплівською.


Як заряджати айфон у машині?

Відомо, що оригінальних адаптерів до прикурювача авто Apple не випускає. Тут доведеться покластися на «іменитість» сторонніх брендів. Ну і кабель USB – Lightning, звичайно, повинен бути оригінальним або «MFi».

Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
-15%
MXD12/MHGJ3/MHGU3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

І ще одне, запобіжний захід. Не варто підключати iPhone у машині, а лише потім заводити двигун. Це може спричинити стрибки напруги та поломку смартфона.


Чи можна заряджати айфон блоком від макбука?

Так, звичайно ж, можна! Про це заявляють самі купертинівці на власному вебсайті підтримки. Більше того, на запитання: «А чи можна заряджати айфон блоком від айпада?» відповідь також буде ствердною. Причому потужність блочка від будь-якого «яблучного» пристрою може досягати 96W. На iPhone цей факт ніяк не позначиться, вбудований контролер заряду не допустить перезаряджання пристрою.


Як заряджати айфон від комп'ютера?

Буває, що зарядного пристрою немає під рукою, але є комп'ютер та кабель. У такому разі просто підключи до ПК свій iPhone і він відразу почне заряджатися. При цьому версія твого Mac повинна починатися від macOS 10.9, а якщо у тебе комп'ютер на Windows, – то з Windows 7. Ось і всі умови.


Чи можна заряджати айфон до 100%?

Як я вже казав, тему про те, як подивитися скільки разів заряджався айфон, обговоримо іншого разу. А чи можна заряджати «яблучний» смартфон до 100%? Рекомендації від Apple – до 70, або до 80%, уникаючи повного заряду. І ось чому. У міру заповнення акумулятора енергією всередині нього зростає напруга, опір і температура. І хоч за небажаний для батареї перегрів відповідає спеціальний контролер, у твоїх силах йому допомогти.

Своєю чергою, повний розряд-заряд необхідно проводити один раз на місяць, але не більше. Ці заходи додадуть життєвих циклів батареї твого iPhone. Причому значно збільшивши їх кількість у 2 рази.

А що буде, якщо айфон заряджатиме всю ніч? І як це може вплинути на стан акумулятора? У цьому випадку допоможе функція оптимізованого заряджання від Apple. Вона заряджає гаджет до 80%, потім дуже повільно доводить до 100%. Таким чином, виключаються цикли розряду-заряду.

Спеціальна ціна-16%
MLPH3
27 999 ₴
23 499 ₴
587 $
Спеціальна ціна-9%
MGJ93/MGHA3
15 620 ₴
14 199 ₴
355 $

Для увімкнення опції достатньо кілька простих кроків:

  1. Заходиш у «Налаштування».
  2. Далі в «Акумулятор».
  3. Тиснеш на «Стан акумулятора».
  4. Активуєш «Оптимізоване зарядження».

Готово! До ранку твій iPhone отримає на 100% безпечну зарядку. Ось що буде, якщо айфон заряджатиме всю ніч. Але тільки якщо ти використовуєш опцію «Оптимізоване зарядження». І все-таки краще не частити, а намагатися підживлювати гаджет протягом дня, вранці або ввечері до тих же 70-80%.


Як правильно заряджати айфон 11, щоб не зіпсувати батарею?

В останньому блоці цієї статті перерахуємо основні поради щодо правильної зарядки «яблучного» смартфона на прикладі iPhone 11:

  • заряджання до 100% тільки в крайньому випадку, оптимально 70-80%;
  • використовувати якісний блочок;
  • намагатися заряджати за кімнатної температури (±20ºC);
  • у процесі заряджання не грати в ігри на айфоні;
  • використовувати опцію «Оптимізоване зарядження».

От і все. Тепер ти в курсі всіх способів заряджання, а значить, не тільки убезпечиш свій iPhone, а й значно продовжиш термін служби його акумулятора.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар