Яке хмарне сховище для iPhone вибрати у 2023 році

Зміст

Зберігання та використання даних твого iPhone у хмарі сьогодні не просто необхідність, а вже як щось само собою зрозуміле. Іншими словами, база, без якої просто не обійтись.

По-перше, це зручно. Будь-який файл можна «витягнути» з хмари коли завгодно, не вдаючись до громіздких і не надто надійних HDD-дисків або все ще дорогих зовнішніх накопичувачів SSD, в яких, до речі, існує обмеження на кількість циклів перезапису.

По-друге, це безпечно (наскрізне шифрування і таке інше), та й загалом хмарне сховище неможливо втратити або пошкодити як фізичний носій.

Читай також: Як збільшити пам'ять iPhone? 10 рішень, якими ми користуємося

І по-третє, це просто мастхев для віддаленої роботи. Демонстрація та спільне редагування документів із будь-якої точки земної кулі максимально прискорює робочий процес. Не потрібно чекати відповіді на той же електронний лист із вкладеним файлом. Миттєва взаємодія!

Не дивно, що попит породжує пропозицію, а підвищений попит – конкуренцію. Адже йдеться про трендовий продукт. І зараз на ринку доступна маса варіантів хмарних сервісів. Але який із них вибрати і в чому переваги та недоліки кожного сховища? Спробуємо розібратися на прикладі «п'ятірки» тих, які на слуху. Та порівняти їх за критеріями послуг, що надаються, і, що важливо, цінника. Поїхали!



ti 864x452.png

Для початку пробіжимося по головних особливостях кожного хмарного сховища та вартості підписки на нього, поставивши на перше місце рідний сервіс від компанії Apple.



Хмарні сервіси
  Особливості Ціна*
iCloud Ідеальна інтеграція для користувачів iPhone

Наскрізне шифрування даних при передачі та зберіганні
Безкоштовно: 5 ГБ

iCloud+: 50 ГБ за $0,99 на місяць
Google Drive Повна інтеграція з екосистемою сервісів Google

Редагування фото за допомогою штучного інтелекту
Безкоштовно: 15 ГБ

Базовий: 100 ГБ за 69,99 грн на місяць
OneDrive (Microsoft 365) Плавна інтеграція з програмами Word, Excel, PowerPoint та іншими інструментами Office 365

Одночасне редагування та спільна робота над документами
Безкоштовно: 5 ГБ

Базовий: 100 ГБ за 59 грн на місяць
Dropbox 256-бітове шифрування

Проста інтеграція з Google Workspace та Microsoft 365

Попередній перегляд 175 різних типів файлів
Безкоштовно: 2 ГБ

Dropbox Plus: 2 ТБ за $11,99 на місяць
Telegram «Збережене» Доступність завантаженого контенту на будь-якому пристрої, де встановлено Telegram

Можна використовувати як планувальник завдань
Безкоштовно: немає обмежень обсягу, один файл не повинен перевищувати 2 ГБ

Преміум: немає обмежень обсягу, один файл не повинен перевищувати 4 ГБ за 144,99 грн на місяць

*Ціни базових тарифних планів актуальні на момент написання статті і можуть відрізнятися з часом

Як ти міг помітити, деякі хмарні сховища «заточені» під інтеграцію із програмним забезпеченням конкретного технологічного гіганта. А деякі більш універсальні. Питання лише з мети використання сервісу, до роботи чи для себе.


iCloud

Цей хмарний сервіс, що має всі ознаки багатозадачності, був анонсований у 2011 році. На цей момент під його керівництвом ціла купа компонентів та підсервісів, включаючи пошту, контакти, нотатки, функцію пошуку iPhone, пакет програм iWork, а також iCloud Drive. Останній був представлений на всесвітній конференції розробників WWDC 2014 як традиційний хмарний диск для зберігання інформації.

Як і все у купертинівців, головна перевага iCloud Drive у порівнянні з конкурентами полягає в ідеальній оптимізації та упорі на конфіденційність інформації, захищеної наскрізним шифруванням.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

А що за цінами? У безкоштовному варіанті ти отримуєш 5 ГБ хмарного простору, якого, звичайно ж, не вистачить на збереження медіаконтенту у великій якості, але цілком достатньо для контактів, нотаток чи текстових файлів та документів.

Платний тариф називається «iCloud+» і коштує від $0,99 на місяць. Ось що пропонується за ці гроші:

  • 50 ГБ місця у хмарі;

  • домен електронної пошти з можливістю налаштування;

  • приховування адреси;

  • функція iCloud Private Relay для безпечної роботи в соцмережах;

  • функція «Захищене відео HomeKit для однієї камери».

Крім цього, доступне сімейне (до 5 членів сім'ї) використання всіх перерахованих вище функцій.

Читай також: ТОП 5 фішок iPhone, які дбають про твоє здоров'я

Якщо ти все ж таки вирішиш збільшити безкоштовне сховище в хмарі, зайди в меню «Параметри» – «Керування сховищем облікового запису». Або просто прокрути вниз до розділу «Перехід на тарифний план Cloud+».


Google Drive

А це прямий конкурент «яблучного» сервісу та один із найпоширеніших серед користувачів, незалежно від того, яким смартфоном вони користуються: на платформі iOS чи Android.

Цілих 15 ГБ у хмарі – саме стільки місця ти отримуєш абсолютно безкоштовно. Це один із найвищих результатів на ринку сервісів. Звичайно, є і платні тарифи. За базовий доведеться заплатити 69,99 грн на місяць з можливістю безкоштовної ознайомчої підписки тривалістю 30 днів.

Отже, що дає цей найпростіший тарифний план? Головне, це 100 ГБ обсягу сховища, що вже непогано. А також повну інтеграцію з екосистемою Google, з таблицями, документами, поштою та презентаціями. Загалом умови, наближені до ідеальних, насамперед для спільної роботи.

-3%
MQ0T3
52 172 ₴
50 799 ₴
1 270 $
Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

А ще у платній версії з'явилася можливість редагувати фото за допомогою штучного інтелекту, що було успішно продемонстровано на конференції Google I/O 2023.

Але як і скрізь, є мінуси. Це проблеми з безпекою даних та конфіденційністю загалом. Компанія неодноразово потрапляла у скандали, пов'язані з витоком інформації користувачів з Google Docs.


OneDrive (Microsoft 365)

Хмарне сховище OneDrive було запущено компанією Microsoft у 2007 році та називалося SkyDrive. А наприкінці січня цього року деякі тарифи (у тому числі й базові) вирішили перейменувати на Microsoft 365, додавши додаткові функції.



ti 864x452 1.png

Створивши обліковий запис OneDrive, ти отримаєш 5 ГБ безкоштовного місця в сховищі. А, якщо підпишешся на базовий тарифний план за 59 грн на місяць, на тебе чекає ціла низка плюшок:

  1. Об'єм 100 ГБ.

  2. Програма-органайзер з функціями поштового клієнта Outlook без нав'язливої реклами.

  3. Шифрування даних для поштової скриньки Outlook.

  4. Перевірка підозрілих посилань та сканування вкладень.

  5. Спрощення дій із формулами Excel (вебверсія).

  6. Підтримка команди експертів Microsoft.

Єдина відмінність базової передплати від преміальної (крім обсягу хмари) полягає у відсутності доступу до Desktop-версій популярних програм, таких як Word, Excel та PowerPoint.


Dropbox

Перша версія цього відомого файлового хостингу була випущена, як і у випадку з OneDrive, в 2007 році в Сан-Франциско. Скупий на безкоштовні гігабайти (всього 2 ГБ) хмарний сервіс відрізняється високим рівнем обслуговування. Він також легко інтегрується в Google Workspace та Microsoft 365.

За $11,99 на місяць ти отримуєш 2 ТБ простору, зручне та безпечне надання загального доступу, 256-бітове шифрування, дистанційне стирання даних на пристрої, багатофакторну автентифікацію, функцію відновлення та найкращу у своєму класі синхронізацію.

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Крім цього, доступний попередній перегляд 175 різних типів файлів без необхідності встановлення додаткового ПЗ.

Для зручнішої спільної роботи передбачено Dropbox Paper – простір, в якому можна працювати та ділитися результатами з рештою учасників команди.

І, нарешті, у рамках базового тарифного плану (Dropbox Plus) можна надсилати файли розміром до 2 ГБ.


Telegram «Збережене»

Чи можна вважати теку «Збережене» хмарним сховищем? Звісно так. І хоч вона не має навороченого інтерфейсу як повноцінні сервіси, проте ти можеш зберігати туди будь-що. Причому, як стверджують розробники Telegram, обсяг файлів у хмарі необмежений словом зовсім. І у безкоштовному варіанті!

Читай також: ТОП 10 прихованих функцій Telegram. Можливості, про які ти не здогадуєшся

Але є свої тонкощі. Перш за все, файл, що завантажується, не повинен перевищувати 2 ГБ, а в преміум версії – 4 ГБ. Оскільки тека «Збережене» за структурою нагадує чат із самим собою, то для швидкого пошуку фото, відео або іншого файлу використовуй хештеги в описі. До речі, цих хештегів може бути багато, тому всіх їх можна внести в прикріплене повідомлення в шапці чату «Збережене».


Висновок

Як бачиш, вибрати є з чого. А якщо не хочеться розщедрюватися на платну версію того чи іншого хмарного сервісу, завжди можна використовувати кілька безкоштовних під різні завдання.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone сьогодні:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар