У Telegram з'являться історії. Огляд нововведень наступного оновлення

Зміст

Telegram поступово стає не просто месенджером з ознаками соціальної мережі у твоєму iPhone, а, по суті, альтернативою всім широко відомим мережам. Додаються нові функції, остання з яких, – це можливість створення запрошень на теки з чатами.

І в цілому дітище Павла Дурова набуло такого розмаху, що тепер фраза «напиши мені в телегу» здається більш імовірною, ніж «скинь мені на вайбер» або «напиши мені в Direct».

Читай також: ТОП 10 прихованих функцій Telegram. Можливості, про які ти не здогадуєшся

Чи варто говорити, що ще у 2020 році лідером по популярності серед сервісів миттєвого обміну повідомленнями в Україні був саме Viber, який встановили майже 99% користувачів від 13 до 55 років. І де він зараз? Так, все змінюється і розробники Telegram продовжують свою переможну ходу. Нещодавно анонсовано ще одну нову функцію – «Stories».

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

І хоча створення історій не можна вважати революцією у чистому вигляді (нагадаю, що піонером у цій галузі став Snapchat у 2013 році, а популяризувала сервіс соціальна мережа Instagram у 2016 році), для статусу месенджера, яким і є Telegram, – це справжній прорив.

Про те, коли стане доступною опція Stories, як функціонуватиме і які фішки матиме, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!

Дата виходу Telegram Stories

За словами генерального директора Telegram, Павла Дурова (пост від 26 червня) чекати на появу нової функції залишилося недовго. Повноцінний запуск сториз заплановано на початок липня. Поки що відбувається необхідна обкатка і тестування.



ti 864x5452.png

«Ще веселішим і соціальнішим», – саме таким має стати оновлений месенджер. Але на все є свої причини. У випадку з Telegram вирішальним голосом стала громадська думка. Більш ніж половина запитів користувачів про нові бажані функції так чи інакше стосувалися Stories. Ось такий вияв демократії )

На перший погляд, досить попсова опція (проти впровадження якої керівництво Telegram спочатку було категорично проти) під час проведення тестів переконала у своїй «силі» навіть скептично налаштованих членів команди.


Можливості Telegram Stories

Як я вже говорив вище, у Instagram може з'явитися гідний суперник. Принаймні, що стосується функції сториз. Історій зі специфікою Telegram, властивою лише йому одному.

-3%
MQ0T3
52 172 ₴
50 799 ₴
1 270 $
Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Отже, що пропонується як фішки Telegram Stories і чим вони повинні зачепити користувача:

  • Доступність. Для кожної створеної тобою історії ти сам вирішуєш, яким буде охоплення і хто саме зможе її побачити. Це можуть бути як абсолютно всі контакти, так і обрані, аж до близьких друзів. Причому буде можливість додавати користувачів у винятки. Загалом весь спектр налаштувань конфіденційності.

  • Компактність. Верхня частина списку чатів (розширюваний розділ) – те місце, де розташовуватимуться сториз, не заповнюючи простір екрана смартфона.

  • Опція приховання історій. У розділу «Контакти» буде вкладка «Приховані», куди можна буде перемістити будь-яку сториз від будь-якого контакту, не захаращуючи головний екран.

  • Створення підписів. Тут все як в «інсті»: посилання, хештеги та інші контекстні підписи для надання ще більшої інформативності твоєї історії.

  • Дві камери. Відео у кружечку – це чудово. А як щодо одночасної зйомки з фронтальної та задньої камер? Тепер це стане можливим для запису сториз у телеграм. Таке відчуття, що розробники надихнулися гучною «антисоціальною» мережею BeReal, де також використовуються обидві камери смартфона.

  • Термін «життя» історії. Дуров та команда розширили діапазон часу дії сториз. 6, 12, 24, 48 годин, аж до постійного відображення історії у профілі!

Але це ще не все. За словами розробників, нас чекають й інші сюрпризи в Telegram Stories. Загалом має бути захопливо, враховуючи досвід інших соціальних мереж.


Як створити історію в Telegram?

Хочеш створити свою власну сториз у Telegram?



ti 864x452 2.png

Це найпростіше. Ось коротка інструкція:

  1. У меню «Stories» торкнися «Додати».

  2. Потім, власне, вибери чи створи контент.

  3. Далі тиснеш на «Опублікувати».

  4. Виставляєш час «життя» історії та доступність.

Готово. Як бачиш, кроки додавання своєї сториз нічим не відрізняються від «інсти». Та й навіщо морочитися, коли є вже вторована доріжка.


Переваги Telegram Stories

Усі плюси від нововведення можна умовно розділити за двома категоріями споживачів: звичайні користувачі та телеграм-канали. Інформативність та барвистість – ось що отримають перші. Тепер до опису нового для тебе контакту додасться більше відомостей у вигляді сториз. А твої близькі контакти зможуть додати новий контент ще й у Telegram.

Читай також: ТОП 5 Telegram-ботів у 2023

А що про других? Телеграм-канали отримають можливість кращої монетизації та залучення більшої кількості учасників. Розробники «погрожують» запустити можливість репоста повідомлень з каналу в сториз. Таким чином, поряд із функцією закріпленого повідомлення з'явиться ще одна, більш значуща, цікава і, насамперед, просто зручна – Telegram Stories.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар