MacBook Pro 2021. Майбутнє вже сьогодні, за яким не встигає жодна інша компанія у світі!

Компанія Apple нарешті представила свіженькі 14-дюймовий і 16-дюймовий MacBook Pro на своєму другому осінньому івенті. Обидві моделі отримали великий список нововведень. Лептопи обзавелися збільшеною кількістю портів, поліпшеними дисплеями і абсолютно новими чіпами M1 Pro і M1 Max.

Практично всі чутки і витоки, які ми обговорювали протягом минулих місяців, виявилися правдою. Яким би класним не був торішній MacBook Pro 13" M1, він не зрівняється із зручністю роботи на 16-дюймовому екрані і космічною продуктивністю MacBook Pro 14".

MacBook Pro 2021: Дизайн

Новинки отримали дуже великий редизайн. Корпус виконаний з 100% переробленого алюмінію, а його конструкція забезпечує краще повітряне охолодження для системи-на-чіпі. Рамки навколо дисплея стали набагато тонше. Наприклад, смуга над екраном зменшилася на 60%, не рахуючи новий чубчик.



864х452_01.jpg

Так-так, в MacBook Pro 2021 з'явилася чорна виїмка, як в iPhone. Напевно, це сама суперечлива деталь лептопа. Ми до сих пір не можемо визначитися, подобається вона нам чи ні. Але чубчик виконує корисну функцію – він ховає під собою модулі веб-камери FaceTime 1080p і датчики наближення.

З верхньої частини клавіатури зник Touch Bar. Його замінили фізичні клавіші F1-F12. Подейкують, сенсорна панель в попередніх MacBook Pro не виправдала очікувань купертинівців. Розробники розраховували, що вона буде більш зручною і популярною.

Підводячи підсумки редизайну скажімо, що він дуже нагадує більш ранні варіанти ноутбуків до того, як вони отримали Retina-дисплеї. Хоча простір корпусу в них використовується набагато економічніше.


За рахунок тонких рамок, той же MacBook Pro 14" буде здаватися точно таким же за розмірами, як його 13-дюймовий попередник. Ну а MacBook Pro 16" можна порівняти з 15-дюймовою моделлю.

Просунутий екран

Apple оснастила обидві новинки відмінними дисплеями Liquid Retina XDR. Точно така ж матриця використовується в 12,9-дюймовому iPad Pro 2021, і вона просто чарівна. Вперше яблучні лептопи отримали такі якісні екрани.

У "малюка" встановлено 14,2-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 3024x1984. "Велетень" може похвалитися 16,2-дюймовим екраном з роздільною здатністю 3456x2234. Обидва підтримують технологію адаптивної частоти поновлення Apple ProMotion до 120 Гц. Яскравість в них теж на висоті – 1000 ніт в стандартному режимі і 1600 ніт при максимальних налаштуваннях.

Порти і зарядка

У ноутбуки повернулися роз'єми, які були відсутні в попередніх версіях, в першу чергу це стало можливим завдяки новому процесору. Пристрої отримали 3 порти Thunderbolt 4/USB4, HDMI, слот для карт SDXC і роз'єм для навушників.



864х452_03.jpg

Крім того, Apple знову додала в лептопи магнітну зарядку MagSafe. Хоча пристрій як і раніше можна підживлювати через Thunderbolt. MacBook Pro 2021 підтримує швидку зарядку, за 30 хвилин вона здатна заповнити ємність акумулятора на 50%. Це круто!

14-дюймова версія може пропрацювати до 17 годин в режимі перегляду відео. Час автономної роботи 16-дюймової моделі ще більше – до 21 години програвання відео.

Базові версії ноутбуків поставляються з адаптером живлення USB-C потужністю 67 Вт, але власник може окремо доплатити за більш потужний адаптер на 96 Вт. У просунуті комплектації розробники додають 96-ватний адаптер за замовчуванням. Якщо вирішиш взяти собі новинку, радимо звернути на це увагу.

Величезна продуктивність MacBook Pro 2021

Ще перед івентом всі розуміли, що Apple оснастить професійні лептопи новим прокачаним чіпом власного виробництва. Однак ніхто навіть уявити не міг, що їх буде відразу два – M1 Pro і M1 Max. Для кожної з новинок можна вибрати той чи інший процесор за бажанням користувача.



864х452_04.jpg

M1 Pro є покращеною версією торішнього M1. У ньому використовується більше продуктивних ядер центрального процесора, збільшене число ядер графічного чіпсета, вдосконалений чіп машинного навчання і найкраща пропускна здатність. Простіше кажучи, він перевершує попередника практично за всіма показниками.

M1 Max ще потужніший. Корпорація просуває 16-дюймові Macbook Pro з M1 Max як кращий ноутбук для робочих потреб. І якщо його обчислювальні можливості дійсно такі, як нам розповіли на презентації, то в цьому немає сумнівів.

Прокачати версію M1 Pro володіє 10-ядерним центральним процесором. З яких 8 ядер є продуктивними і 2 енергоефективними. За замовчуванням працюють другі два ядра, а інші підключаються по мірі навантаження. Сильно прокачалась графічна система – 16 ядер.

M1 Max пропонує ті ж 10 ядер ЦП. Але графічний процесор збільшений аж до 32 ядер, а обсяг оперативної пам'яті до 64 Гб. Максимальна комплектація може похвалитися вдвічі прискореною пропускною спроможністю пам'яті, ніж M1 Pro – 400 ГБ/с проти 200 ГБ/с.



864х452_05.jpg

У ньому використовується 2 механізми кодування відео і 2 модуля кодування/декодування ProRes. Так що в області монтажу роликів "макс" буде найкращим інструментом. Швидше за все, в наступному році його будуть масово скуповувати відеоредактори.

MacBook Pro 14" і MacBook Pro 16" – погляд збоку

Перший 14-дюмовий MacBook Pro від Apple напевно стане одним з найбільш затребуваних компактних ноутбуків на ринку для роботи. Завдяки якісному екрану з адаптивною частотою оновлення до 120 Гц і дуже потужному процесору М1 Pro/Max, він повинен ідеально підходити для багатьох завдань – від редагування фото і аж до програмування.

Не варто забувати також про збільшене число портів. Професіоналам в сфері відео і фото буде набагато простіше перекидати контент на ноутбук. А графічні редактори зможуть підключити більше зовнішніх екранів до лептопу.


17 годин автономної роботи це приємний бонус від розробників, який дозволить займатися важливими справами в будь-якому місці без необхідності мати під рукою розетку.

Всі переваги нових кристалів М1 Pro/Max є і в 16-дюймовому MacBook Pro 2021. До всього цього він може запропонувати велику діагональ екрану і 21 годину роботи без підзарядки. Мабуть, це найкращий вибір для професіоналів з того, що є зараз на ринку.


Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар