Чи можна купувати бу айфон

Зміст

Купувати чи ні БУ айфон? Ось у чому питання. Звичайно ж, тебе може бентежити, що пристрій вже експлуатувався. Однак, не варто забувати, що це все ж таки гаджет від Apple. А значить, він має виняткову живучість у порівнянні з тими ж смартфонами на Android.

Але як і з будь-якою іншою технікою, у випадку з БУ айфонами потрібен комплексний підхід до вибору та перевірки твого майбутнього мобільного помічника. Навіть якщо це стосується останньої на сьогодні версії iPhone 14 бу.


Про основні плюси і мінуси колишнього у використанні iPhone, важливість перевірки пристрою, купленого з рук, а також поради щодо правильного придбання бу айфона, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Плюси при купівлі БУ айфону

Переваг від придбання бу айфону чимало. У цьому блоці зупинимося на очевидних з них:

  • Ціна. Колишній у використанні смартфон однозначно обійдеться дешевше за нову модель. Причому, чим ранішого року випуску айфон, тим більшу суму ти заощадиш.

  • Асортимент. З кожним виходом нового покоління «яблучних» телефонів можливість підібрати оптимальний варіант бу айфона тільки зростає. Адже кількість пристроїв на вторинному ринку Apple лише побільшується.

  • Перевірений продавець + гарантія. А ось тепер конкретика. У магазині «Техно Їжак» той же iPhone 12 Pro Max бу або будь-який інший можна купити не тільки з 12 етапами перевірки, але і з гарантією на сервісне обслуговування та обмін.

  • Екологія. Купуючи бу айфон, ти як би «вбиваєш двох зайців одним пострілом». І економиш, і робиш свій внесок у захист навколишнього середовища відмовою від придбання нового гаджета. З іншого боку, можна скористатися програмою Trade-in від Техно Їжака, обмінявши свій старий айфон на новий. І це також буде про екологію.

Ну а що щодо недоліків бу айфонів? Про це далі.


Мінус при купівлі Айфона, що був у використанні

Перед тим, як ти зважишся на те, щоб купити бу айфон, варто дізнатися про всі мінуси такого роду придбання:

  • Відчуття від колишньої у використанні речі. Не всім заходить секонд-хенд, у тому числі і від Apple. Цей факт може відлякати тебе як потенційного покупця бу айфона. Потрібно визначитись із пріоритетами.
  • Негарантійний випадок. Придбаний, наприклад, на OLX iPhone 13 mini бу у випадкового продавця, може зламатися вже наступного дня. Жодних гарантій такий продавець тобі не дасть. Тому звертайся лише до спеціалізованих магазинів.

  • Можлива переплата. Середні ціни на ринку бу айфонів легко з'ясувати, вбивши відповідну модель у пошук. А якщо в пристрої, що сподобався тобі, щось не працює, з'ясуй, у що обійдеться ремонт і «чи коштує овчинка вичинки».

  • Часові рамки пошуку бу айфону. На відміну від нового, айфон, що був в експлуатації, який сподобається саме тобі, ще варто пошукати. Тож будь готовий до нетермінового придбання.

За мінусами придбання бу айфона пройшлися. Тепер поговоримо про деякі тонкощі перевірки.


Важливість перевірки iPhone на руках

Якщо ти не купуєш бу айфон в перевіреному магазині (який бере на себе гарантійні зобов'язання щодо пристрію), а з рук, телефон необхідно всебічно перевірити.



ti 864x452.png

Причому краще зробити це у присутності продавця. Починаючи від справжності та закінчуючи апаратною частиною.


Як не дозволити себе обдурити?

Перейдемо до практичної частини. До речі, не забудь взяти на зустріч із продавцем шнур для зарядки, павербанк, свою сімку та скріпку для лотка.

Ось кілька важливих пунктів, за якими потрібно перевірити бу айфон:

  1. Візуальний огляд.
  2. Перевірка IMEI.
  3. Скидання пристрою.
  4. Налаштування.
  5. Перевірка дисплея.
  6. Перевірка динаміків.
  7. Перевірка датчика наближення та мікрофонів.
  8. Перевірка камер.
  9. Перевірка портів.
  10. Перевірка акумулятора.

Більш детальну інформацію можеш переглянути в цьому відео на YouTube «Техно Їжак». Озброївшись нею, ти точно не дозволиш себе обдурити.


Поради щодо правильної купівлі БУ iPhone

Як бачиш, критеріїв, що стосуються технічної частини придбання бу айфона, достатньо. Нижче наведу кілька, на перший погляд, незвичайних порад. І тим не менш )


Чи можна купувати бу айфон без коробки?

Коробка, а точніше дані на ній повинні повністю збігатися з тими, що в смартфоні. Тому, беручи бу айфон у продавця з торгового майданчика, краще зосередити на цьому аспекті свою увагу. Збіг даних скаже про те, що перед тобою оригінальний «яблучний» смартфон. Є ще одна причина купувати бу айфон у коробці – це легальне його придбання. Смартфон без коробки міг бути просто вкрадений.

Спеціальна ціна-8%
-15%
MXVU2/MHGM3/MHGX3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

Зі спеціалізованими магазинами все набагато простіше. Протягом гарантійного терміну ти зможеш перевірити смартфон по всіх пунктах. Отже, відповідь на запитання: «Чи можна купувати бу айфон без коробки?» однозначна. Так, можна.


Чи варто купувати стару модель БУ айфону?

У цьому питанні краще відштовхуватися від підтримки «яблучних» пристроїв з боку операційної системи. Актуальну сьогодні iOS 16 підтримують смартфони, починаючи з iPhone 8.



ti 864x452 1.png

Однак, з iOS 17, яка вийде у вересні, оновлення торкнуться iPhone XS та новіших. Тому той же iPhone SE 2 бу буде скоріше вдалим придбанням.


Чи є вартість бу айфона критерієм вибору?

Так, звичайно, є. Якщо ти не потрапив на шахрая. Яблучний смартфон, навіть вживаний, не може коштувати занадто дешево. І якщо це так, варто задуматися, а чи потрібно його купувати?


БУ айфони в Техно Їжаку – від компактного до Pro Max

Якщо ти все ще сумніваєшся, де краще купити бу айфон. А, головне, той самий, не тільки в ідеальному стані, а й у незвичайному забарвленні, наприклад, зайди в «Техно Їжак».

Спеціальна ціна-13%
Спеціальна ціна-13%

Асортимент смартфонів тебе приємно здивує: від компактних iPhone SE 2 або iPhone 12 mini бу до великих і потужних iPhone 12 Pro Max бу або iPhone 14 Pro Max бу.


Висновок

То чи можна купувати бу айфон? Звісно ж, можна й треба. Але лише у перевірених продавців. В ідеалі це зробити у спеціалізованому магазині. Все ж таки ступеня перевірки пристрою перед продажем та гарантія – вагомі аргументи. І навіть якщо вартість бажаного бу айфону на OLX суттєво нижча, це не той випадок, коли варто ризикувати.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі БУ iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар