Не працюють кнопки гучності на iPhone

Зміст

Кнопки гучності твого iPhone – це такий собі симбіоз апаратних і програмних досягнень розробників Apple. І якщо, наприклад, не збільшується гучність на Айфоні, корінь проблеми може критися як у самому механізмі кнопкового модуля, так і в багах операційки смартфона.

Про те, що робити, якщо запала кнопка гучності на Айфоні або немає характерного клацання під час її натискання, як змінювати гучність без участі кнопок, а також куди краще звертатися щодо заміни та ремонту кнопок гучності, розповім у сьогоднішньому матеріалі. Поїхали!


Не працюють кнопки гучності на iPhone: що робити?

Змусити кнопки гучності працювати в деяких випадках можна самостійно, не звертаючись до фахівців із сервісу і не розбираючи iPhone до гвинтика. Головне, рухатися послідовно, щоб врахувати всі моменти.

Отже, для початку зніми чохол і спробуй натиснути на обидві кнопки. Якщо під час візуального огляду немає відчуття того, що кнопка звуку на Айфоні запала або працює якось нетипово, можна переходити до програмного способу розв'язання проблеми (до речі, сам чохол може бути неякісним і створювати труднощі під час роботи кнопкового механізму).

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Супер ціна-12%
MQ9U3
57 499 ₴
50 399 ₴
1 260 $

Не збільшується гучність на Айфоні та й не зменшується теж? Спробуй покопатися в налаштуваннях. Кнопки гучності для дзвінків і повідомлень можуть бути просто відключені. Для їх активації виконай низку простих кроків:

  1. Зайди до «Параметри».
  2. Вибери «Звуки і вібровідгуки».
  3. Переведи повзунок «Змінювати кнопками» праворуч.

Після виконаних маніпуляцій перевір роботу кнопок. Якщо реакції нуль, йдемо далі. Друга причина непрацюючих кнопок гучності може бути пов'язана з операційною системою iOS. Найпростіше, що можна зробити в такому разі, – це оновитися до актуального ПЗ. Якщо процедура не допомогла, спробуй перезавантажити гаджет. До речі, некоректна робота системи може бути причиною того, чому не працює кнопка без звуку на Айфоні.



ti 864x452.png

Все ще без змін? Тоді крайній захід – повне скидання налаштувань і контенту твого «яблучного» смартфона:

  • зайди в «Параметри»;
  • знайди вкладку «Загальні»;
  • наприкінці списку натисни на «Перенесення або скидання iPhone»;
  • вибери «Стерти контент та налаштування».

Так, перед усім цим не забудь про створення резервної копії, інакше всі дані підуть у небуття. Зі спробами програмно усунути проблему з відмовою кнопок гучності закінчили. Переходимо до апаратної частини.

Твій iPhone, як і будь-який інший мобільний пристрій, схильний до впливу навколишнього середовища. А кнопки гучності, як і інші виступаючі частини, особливо. Пил, змішуючись з вологою, утворює бруд, в результаті не клацає кнопка гучності на Айфоні. Забруднення також може стати відповіддю на те, чому не працює кнопка без звуку на Айфоні.

Спеціальна ціна-13%
MTUX3
47 999 ₴
41 699 ₴
1 042 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Очистити механізм досить легко. Озбройся ватною паличкою, зубочисткою, старою зубною щіткою та ізопропіловим спиртом або водою. Але будь готовий до того, що це може не допомогти і доведеться зробити ще й внутрішнє очищення.

Набагато гірше, якщо кнопка звуку на Айфоні запала внаслідок падіння гаджета з висоти або удару. Тут уже доведеться звернутися в сервіс і замінити пошкоджений модуль.


Як змінити гучність на iPhone без кнопок?

Буває, що часу на сервіс просто немає, а керувати гучністю потрібно тут і зараз. І що робити, якщо запала кнопка гучності на Айфоні? Тимчасовим вирішенням проблеми може стати функція AssistiveTouch. Для її активації зайди в «Параметри» – «Спеціальні можливості» – «Дотик» – «AssistiveTouch». Отже, опція ввімкнена, але це тільки півсправи.



ti 864x452 1.png

Продовжимо налаштування:

  1. Натисни «Власне верхнє меню» в інтерфейсі AssistiveTouch.

  2. Вибери із запропонованих варіантів «Підвищити гучність» або «Зменшити гучність».

  3. Або створи з кнопки AssistiveTouch регулятор гучності. Припустимо, признач жест подвійного торкання на підвищення гучності, а потрійного – на її зниження.

Готово! Тепер про те, що не збільшується гучність на Айфоні за допомогою фізичних кнопок, можна не думати. Принаймні, до походу в сервіс.


Як налаштувати подвійний тап на Айфоні для керування гучністю?

Другий варіант поведінки, якщо не клацає кнопка гучності на Айфоні та й у принципі не працює – це подвійний тап, тобто два швидких торкання по задній панелі смартфона.

Для налаштування опції зайди в «Параметри» – «Спеціальні можливості» – «Дотик». У списку, що з'явився, вибери «Дотик задньої панелі». Тепер саме час призначити подвійний тап на збільшення і потрійний – на зменшення гучності.

Спеціальна ціна-9%
MU783
54 999 ₴
49 999 ₴
1 250 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

І останнє, якщо ти не хочеш морочитися з AssistiveTouch або подвійним тапом, керувати гучністю можна безпосередньо через Центр курування. Свайпнув зверху вниз, а тут тобі і тумблер гучності, і беззвучний режим.


Зміна та ремонт кнопок гучності на iPhone

Так, загалом варіанти заміни фізичних клавіш є. Але все ж хочеться мати повноцінні кнопки, адже вони багатофункціональні. Старт і зупинка фото або відеозйомки, вимкнення або перенесення будильника, створення скріншота, швидкий доступ до індивідуальної медичної карти і перезавантаження iPhone – ось тільки деякі можливості кнопок гучності.

У сервіс-центрі Техно Їжака на питання про те, що робити, якщо запала кнопка гучності на Айфоні, ти отримаєш якісну відповідь у вигляді професійного ремонту або повної заміни модуля кнопок гучності. Там же на тебе чекає консультація з будь-якого питання, пов'язаного з твоїм iPhone. Преміальний гаджет заслуговує тільки преміального технічного обслуговування!


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар