Pages; Numbers; Keynote. Детально про Apple iWork (Office)

Що насамперед встановлює будь-який власник новенького ПК на Windows після парочки драйверів? Звичайно ж Microsoft Office з набором сервісів Word, Excel і Powerpoint. Ці програми асоціюються у кожного з нас з рефератами, дипломними роботами і презентаціями, які ми готували під час навчання.

І навіть більшість власників яблучних комп'ютерів Mac, судячи зі статистики, найчастіше користуються "офісом" від “майків”. Хоча Apple може запропонувати свій, не менш функціональний пакет додатків iWork. Що він вміє, як працює і чи варто спробувати в ньому працювати – зараз розберемося.

iWork: Що це за звір?

"Офіс" від Купертіно, на мою особисту думку, незаслужено вже який рік залишається в тіні пакета від Microsoft. Така ситуація в нашому регіоні склалася історично ще з тих часів, коли "майки" активно розвивали ринок східної Європи. В ті часи Apple робила велику ставку на внутрішній ринок і не особливо активно адаптувала свій софт під кирилицю.



1ezh|864х452.jpg

До того ж, в дев'яності не було ринку як такого. Всі купували те, що хтось зміг привезти з-за кордону. А Apple, з її небажанням ділитися програмним забезпеченням з іншими компаніями не могла тоді гідно представляти свої інтереси в Україні. Але давай повернемося до софту.

Загалом, він вміє все те ж, що й Office. Але на відміну від "віконного" набору інструментів, iWork доступний абсолютно безкоштовно кожному власнику яблучного пристрою. У ньому точно так же є три основних додатки для комфортної роботи. Pages відповідає за текст, Numbers вміє створювати таблиці, а Keynote – бездоганні презентації. При цьому, кожен сервіс може трохи більше, ніж аналог від Microsoft.

Pages – гнучка робота з текстом

Створити звичайний документ, написати лист, звіт або цілу книгу – все це можна легко зробити в Pages. Програма доступна на Mac, iPhone, iPad і навіть на ПК. У ній є 70 найрізноманітніших шаблонів для створення будь-якого виду документа від звичайного білого аркуша, і до фотопортфоліо.

-19%
MHDH3
23 499 ₴
18 999 ₴
475 $

Однією з найкорисніших фішок сервісу є можливість працювати над одним текстом разом з колегами в режимі реального часу. Можна редагувати, додавати коментарі і замітки на будь-якому гаджеті і платформі! Почати на MacBook на роботі, продовжити редагувати на iPad вдома, а закінчити або внести правки може твій колега навіть на Android-смартфону. Документ виглядає однаково на будь-якому пристрої.

Правки зберігаються автоматично на iCloud, тож не варто боятися раптового відключення електрики і того, що батарея розрядиться на останньому абзаці. Ще одна величезна перевага яблучного текстового процесора в тому, що він дозволяє додати в документ аудіозапис або навіть намалювати щось за допомогою Apple Pencil.

Numbers – все що потрібно для створення таблиць

Цей сервіс дозволить створювати не тільки нудні зведення з цифрами, але навіть графіки та інформаційні малюнки. У ньому також можна використовувати Apple Pencil. Numbers пропонує почати роботу з чистого аркуша, або ж вибрати один із шаблонів, щоб прискорити процес.



2ezh|864х452.jpg

На мій погляд, в роботі програма показує себе набагато зрозуміліше і простіше, ніж Excel. До речі, вони сумісні між собою, тож можна переносити дані з одного інструменту в інший.

Точно, як і Pages, яблучний Numbers дозволяє працювати над однією таблицею з різних пристроїв і разом з іншими користувачами в режимі реального часу. І він теж доступний для всіх гаджетів від Купертіно і на платформах інших виробників.

Keynote – захоплюючі презентації

Головний конкурент PowerPoint від Apple нічим не поступається програмі для створення презентацій від "майків". Він також повністю сумісний з "віконним" додатком і може читати і редагувати файли, створені в ньому.

Спеціальна ціна-21%
MGN93/Z12700068/Z1270008R
43 499 ₴
34 299 ₴
857 $

Перевага Keynote в тому, що він вміє створювати більш гнучку анімацію. Наприклад, задавати траєкторію руху якихось зображень, або об'єкту зі сторінок презентації. Є безліч цікавих анімацій і варіантів оформлення. І так, як і з усіма побратимами з iWork, в ньому можна працювати цілою командою над одним проектом.

Чи варто переходити з Microsoft Office на iWork?

Часто користувачів лякає складності переходу з одного робочого додатку на інший, що зовсім не дивно. Ще півроку тому я сам ні за що не хотів навіть спробувати iWork. Адже Microsoft Office здавався мені старим-добрим звичним пакетом інструментів, який я знав напам'ять.



3ezh|864х452.jpg

Але якось я все ж зважився хоча б спробувати, і ні краплі не пошкодував. Розробники Apple зробили все можливе, щоб важкий переїзд пройшов максимально просто. Pages, Numbers і Keynote – прості і зрозумілі у використанні. А ще, на мою особисту думку, дизайн додатків від Apple ніхто і ніколи не переплюне. Загалом, я звик до пакету iWork за тиждень.

Переваги очевидні: яблучні сервіси доступні абсолютно безкоштовно, вони регулярно оновлюються і працюють стабільніше, в них приємніше працювати. Переїжджати чи ні – вирішувати звичайно тільки тобі. Але особисто я, це зробив і залишився вкрай задоволений.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар