Чому айфон не заряджається: топ 6 причин

Зміст

iPhone – універсальний смартфон, за допомогою якого зручно спілкуватися, вести мобільну зйомку, працювати в різних застосунках, грати у відеоігри, дивитися контент та багато іншого. Якщо раптом Айфон не заряджається, це стає серйозною проблемою для його власника. Причин такої неполадки може бути безліч. У цій статті зібрані найпоширеніші з них.


Проблеми з кабелем або блоком живлення від Айфона

Перше, на що потрібно звернути увагу, якщо ви підключили смартфон до розетки, а він не заряджається, – перевірити кабель та блок живлення. Огляньте дріт та переконайтеся, що на ньому немає ознак пошкодження. Знос зарядного кабелю – часта проблема, але намагатися виправити ситуацію за допомогою ізоленти не рекомендуємо. Для безпеки використання бажано придбати новий дріт.

Якщо зі шнуром усе гаразд, переходьте до перевірки блока живлення. Він може зламатися та перестати подавати електроенергію. Спробуйте підключити телефон до комп'ютера, повербанка або іншої розетки. Якщо процес заряджання запускається, значить проблема в адаптері живлення.

Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
-9%
MGJA3/MGHC3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $

У ситуації, коли iPhone заряджається, але не вмикається, також найімовірніше «винний» несправний адаптер живлення або кабель.


Підробна зарядка

Apple забороняє використовувати неоригінальні зарядки для своїх гаджетів. При підключенні підробки на екрані телефону з'явиться повідомлення про те, що аксесуар не сертифікований, тому надійність його роботи з iPhone не гарантовано. Незважаючи на це, багато користувачів, прагнучи заощадити на купівлі оригінального адаптера, примудряються використовувати підроблені пристрої.

Однак репліки здатні не лише послабити заряд, а й значно нашкодити девайсу. Крім цього, підроблені блоки живлення ставлять під загрозу та безпеку користувача, оскільки стають причиною займання акумулятора iPhone. Ремонт смартфона буде коштувати відчутно дорожче, ніж придбання оригінального зарядного пристрою.



ti 864x452.png

Переваги фірмових адаптерів:

  • Висока міцність. Оригінальні зарядки безперебійно працюють протягом багатьох років, справно служать навіть при пошкодженні кабелю.

  • Сумісність. Аксесуар точно підходить до будь-якого iPhone, користувачу не потрібно виконувати додаткові налаштування або оновлювати операційну систему до останньої версії.

  • Безпечна експлуатація. Розробники Apple звели до нуля ризик удару струмом під час встановлення або зняття зарядки, як і ймовірність займання.

  • Захист від пошкоджень. Завдяки ідеальному збігу мікросхеми заряджання з тим, що використовується в телефоні, девайс не може пошкодитися.

Китайські репліки адаптерів оснащуються слабкими мікросхемами та рідко служать понад 1-2 роки.


Збій програмного забезпечення Айфона

Помилки у роботі ПЗ трапляються нерідко. Зауважимо, що підключений блок живлення передає заряд спочатку на мікросхему з контролером, керованим спеціальним програмним забезпеченням. Програма підтверджує необхідність заряджання, після чого енергія акумулятора починає відновлюватися. Коли ПЗ зависає або не працює через некоректне встановлення, процес зарядки iPhone не запускається.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-7%

Єдина рекомендація щодо усунення подібної неполадки – жорстке перезавантаження смартфона. Щоб виконати його, необхідно натиснути та утримувати кнопки регулювання гучності та бічну клавішу, доки на екрані не з'явиться повзунок «Вимкнути». Його потрібно пересунути та почекати приблизно 30 секунд, доки згасне дисплей. Після увімкнення можна підключити адаптер і подивитися, чи заряджається.


Забруднення роз'єму для заряджання на Айфоні

У роз'ємі Lightning може накопичуватися пил та інше сміття. Це призводить до того, що смартфон починає погано заряджатися або не відновлює енергію. Порт можна спробувати прочистити самостійно. Зробити це можливо за допомогою зубочистки чи будь-якого іншого тонкого предмета. У жодному разі не використовуйте голку та інші металеві вироби. Так можна пошкодити контакти, замінювати чи ремонтувати які дуже дорого.

Візьміть до рук зубочистку і проведіть усередині роз'єму, не докладаючи багато зусиль. Слідкуйте, щоб кінчик зубочистки не відламався, тому що витягти його буде дуже проблематично. Якщо після очищення Айфон показує зарядку, але насправді не заряджається, ймовірно, в роз'ємі окислилися контакти. Для вирішення цієї проблеми знадобиться допомога фахівців сервісного центру.


Зламаний акумулятор або мікросхема

Якщо смартфон не заряджається і не вмикається, при цьому ви користуєтеся ним більше 3-4 років, то можливо, ресурс акумулятора вичерпаний. Неправильне або довге заряджання, як і часте повне розряджання, здатне скоротити термін служби батареї. Заміну акумулятора бажано виконувати у сервісному центрі.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
Спеціальна ціна-13%

Для правильного встановлення АКБ недостатньо подивитися відео-інструкцію на YouTube, потрібні спеціальні інструменти та навички. Проблема може ховатися і у виході мікросхеми, через яку в акумулятор подається напруга. Знайти таку неполадку може тільки фахівець. Він швидко виконає ремонт і дасть рекомендації, які дадуть змогу уникнути поломок у майбутньому.


Заряджання не від мережі

Якщо Айфон не заряджається під час під'єднання до порту ноутбука або комп'ютера, отже, відсутня необхідна напруга. Для кожного роз'єму є мінімальне значення напруги, яка має в нього надходити. За занадто низького показника індикація на телефоні може відображати зарядку, але сам гаджет не ввімкнеться. Якщо немає можливості під'єднатися до блоку живлення, спробуйте вимкнути на iPhone Wi-Fi і закрити всі застосунки, щоб знизити споживання енергії.

Якщо проблеми із зарядкою виникли після потрапляння на девайс рідини, впливу вологи або ж збою в електромережі, то не варто намагатися самостійно усунути наслідки. Зверніться по допомогу до фахівців. Вони проведуть ретельну діагностику, виявлять несправності та за необхідності відремонтують Айфон.


Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар