Як роздати інтернет з айфон на комп'ютер

Зміст

Твій iPhone – це такий собі зразок мультиінструменту та універсального гаджета для вирішення різноманітних завдань. Він і комунікатор, і фотоапарат, і засіб оплати покупок та рахунків, і плеєр, і навігатор. Та загалом, відповідає своїй вартості. Хіба що їм тільки цвяхи не можна забивати) А ще з придбаного тобою «яблучного» смартфона можна без будь-яких проблем роздавати інтернет на комп'ютер.

Про те, як підключити інтернет на ПК через айфон, а також причини, чому iPhone не роздає інтернет і як дозволити йому це зробити, розповім у сьогоднішньому матеріалі. Поїхали!


Як підключити ПК до інтернету через айфон? Покрокові дії

У твоєму новому або бв iPhone передбачений «Хот-спот» – власна точка доступу, а по суті повноцінний модем. Для початку її потрібно налаштувати. Відкрий меню: «Параметри» – «Стільник» – «Власний хот-спот». А потім торкнися повзунка поруч із графою «Дозволити приєднуватися іншим».

Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 599 ₴
665 $
-9%
MGJA3/MGHC3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $

З налаштуванням закінчили. Переходимо власне до інструкції. Існує три способи, як підключити інтернет на ПК через айфон:

  • Wi-Fi. Це перший і найпростіший спосіб бути онлайн. Увімкни мобільний зв'язок на айфоні та переходи до ПК. На ньому в меню: «Параметри» – «Wi-Fi» і знайди у списку iPhone. Після цього торкнися мережі Wi-Fi, до якої необхідно підключитися, і, якщо потрібно, введи пароль свого хот-споту.

  • USB. Попередньо встанови на свій комп'ютер останню версію iTunes (Finder для Mac). Потім підключи свій придбаний айфон до робочого столу за допомогою USB-кабелю. Якщо з'явиться запит «Довірити цьому комп'ютеру?», торкнися «Довіряти». Дотримуйтесь підказок на екрані ПК.

  • Bluetooth. Активуй цю функцію на обох девайсах. На будь-якій моделі айфон перейди в меню «Параметри» – «Bluetooth». На комп'ютері дай відповідь «Так» на «Зв'язати пристрої?». На ПК відкрий список Bluetooth-пристроїв, там знайди свій гаджет, натисни на «Приєднуватися через» – «Точка доступу». Готово!

Добре, якщо все пройшло гладко і твій ПК увійшов в режим онлайн. Але буває, що десктопний комп'ютер просто не бачить iPhone.


Чому айфон не роздає інтернет?

Не дозволити роздачу інтернету з твого iPhone на ПК може кілька факторів:

  1. Проблеми з модулем Wi-Fi у твоїй моделі айфон.
  2. iOS та iTunes (Finder) не оновлено.
  3. Проблеми з мобільним оператором.
  4. Збій налаштувань мережі бв або нового iPhone.

Рішення у кожному з випадків випливає із самої проблеми. Або обновися, або перезавантаж пристрій, або звернись до свого оператора зв'язку (можливо, вартість твого тарифу не відповідає). Ще можна спробувати скинути налаштування мережі на iPhone.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Розпродаж-13%

Тепер ти знаєш, як підключити ПК до інтернету через айфон і не залежати від домашнього провайдера чи слабкого вай-фай у якомусь кафе.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар