Застосунок «Здоров'я» – все, що потрібно налаштувати, у деталях

Зміст

Турбота про здоров'я, безперечно, важлива. Саме тому левова частка розробок компанії Apple припадає на цю сферу, поряд із рішеннями, пов'язаними з дедалі більшим використанням повністю перероблених матеріалів.

З моменту своєї презентації 2 червня 2014 року на Всесвітній конференції розробників WWDC застосунок «Здоров'я» обріс додатковими функціями та вдосконалюється досі.

Про корисність, всі тонкощі налаштування та реальні випадки з життя, коли застосунок «Здоров'я» дійсно допоміг, я розповім у цій статті. Поїхали!


Чим корисний застосунок «Здоров'я»?

Цей застосунок – така собі постійно оновлювана база даних про стан здоров'я твого організму, що збирає інформацію з iPhone, Apple Watch, інших сумісних пристроїв, а також програм, що використовуються. Не потрібно стрибати від програми до програми.



1ezh_864х452.png

А список параметрів та даних вражає. Ось тільки деякі з них:

  • Активність. Кількість кроків, ходьба, біг, плавання, велосипед.
  • Харчування;
  • Параметри тіла;
  • Аналіз сну;
  • Серце. Ритм, високий або низький пульс;
  • Слух. Фіксація рівня впливу звуку від навушників та ззовні;
  • Дихання. Частота дихання, рівень кисню у крові;
  • Графік вживання ліків;
  • Менструальні цикли. Симптоми, найкращі прогнози для зачаття.

І їх тепер можна переглядати в одному місці. Саме в цьому й основна ідея творців. Чим зручніше, тим краще. І з ними важко не погодитись! )


Як настроїти профіль?

Перед тим, як розпочати роботу із застосунком «Здоров'я» (який вже встановлено в твій iPhone), необхідно налаштувати свій профіль та бажано внести правдиву інформацію. Це зрозуміло. І, до речі, всі внесені дані є конфіденційними, тому за їх несанкціоноване поширення можеш не турбуватися.

Отже, для налаштування профілю відкриваєш застосунок та вибираєш вкладку «Підсумок» і торкаєшся зображення свого профілю у верхньому правому кутку. Потім натискаєш «Профіль Здоров'я» і вибираєш «Змінити». У цьому розділі додаєш інформацію про себе. І тиснеш «Готово». Все, профіль налаштований.

Так, до речі, в ньому ти можеш створити свою персональну медичну карту. Про неї теж поговоримо у цьому матеріалі.


Контрольний список

Починаючи з iOS 14 після налаштування профілю здоров'я ти можеш відразу відкрити розділ «Контрольний список здоров'я» у вкладці «Підсумок». У ньому можна переглядати та включати доступні функції.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Супер ціна-12%
MQ9U3
57 499 ₴
50 399 ₴
1 260 $

Є ще один спосіб перегляду «Контрольного списку Здоров'я»: просто торкнися зображення свого профілю в правому верхньому кутку.


Як вибрати категорію для відстеження?

З пристойного набору категорій можна вибрати ті, що будуть корисні саме тобі.

Для цього відкриваєш вкладку «Підсумок», тиснеш «Змінити» поряд з пунктом «Улюблені». І додаєш категорію, торкаючись зірочки навпроти кожної з них. Зберігаєш результат, натиснувши кнопку «Готово». Все. Тепер твоя улюблена категорія у розділі «Вибрані». При видаленні все те саме: натискаєш на відповідну зірочку.

У розділі «Вибране» ти можеш щодня переглядати показники здоров'я з категорії, що цікавить. І все, що потрібно для цього – просто торкнутися її.


Як додати інформацію про здоров'я в iPhone

Якщо ти не маєш Apple Watch або іншого сумісного фітнес-трекера, можеш записувати свої активності, вводячи їх вручну. Те саме стосується відстеження кисню у крові.

-5%
MP6N3/MP6P3/MP6Q3
15 796 ₴
14 999 ₴
375 $

Для ручного введення даних вибираєш вкладку «Огляд» у нижній частині екрана. Потім вибираєш параметр, який відповідає тому, що ти хочеш записати, наприклад, «Активність», і в ній тиснеш на підкатегорію «Кроки», наприклад. Далі торкаєшся «Додати дані» у правому верхньому кутку та вводиш дату, час та дані цього показника. Наприкінці натискаєш «Додати».


Як вибрати програми передачі даних?

Існує ціла низка сумісних із програмою «Здоров'я» програм, кожну з яких можна налаштувати на відстеження певної категорії.

Вибрати програму можна за допомогою кількох простих кроків:

  1. Знайди вкладку «Підсумок» у застосунку «Здоров'я».

  2. Торкнися зображення свого профілю у верхньому правому куті.

  3. У розділі «Конфіденційність» натисни «Програми».

  4. Вибери сумісну програму та увімкни категорії здоров'я, які вона повинна відстежувати.

І до речі, програми Apple Watch також здатні на зчитування та запис даних застосунку «Здоров'я». Ти можеш керувати ними за допомогою свого розумного годинника. Для цього перейди в меню «Параметри» – «Здоров'я» – «Програми».


Як відстежити зміни показників здоров'я у динаміці?

Графіки та порівняльні характеристики зміни показників можна відстежити, зайшовши у вкладку «Підсумок», а потім прокрутивши екран до розділу «Головне».

Щоб переглянути докладнішу інформацію, торкнися потрібної категорії або «Показати все» внизу списку.


Як налаштувати Медичний ID на iPhone?

Медичний ID – це персоніфікована медична карта, яка допоможе співробітникам швидкої допомоги або інших екстрених служб отримати доступ до важливої медичної інформації. Причому без необхідності введення коду допуску до iPhone.

Для її налаштування необхідно вибрати вкладку «Підсумок», натиснути на зображення свого профілю та під ним торкнутися «Медичний ID». Далі тиснеш «Змінити». Сюди додаєш будь-які свої медичні особливості, алергії, ліки, які ти вживаєш і групу крові. Тут же можеш додати екстрені контакти зі свого списку.



2ezh_864х452.png

Якщо натиснути на «Екстрений виклик – SOS» на екрані пароля, можна не тільки його здійснити, але й отримати доступ до медичної інформації (для цього необхідно натиснути на посилання в нижньому лівому куті екрана) та до даних контактної особи для екстреного випадку.

За допомогою програми «Здоров'я» ти можеш редагувати, додавати або просто переглядати свою медичну інформацію, натиснувши на профіль у верхньому правому кутку екрана.

Ти також можеш встановити посилання на свої медичні записи та налаштувати параметри конфіденційності для будь-яких пристроїв, які підключені до програми «Здоров'я». Це може бути, наприклад, Apple Watch або будь-який інший сумісний трекер.


Як змінити екстрені контакти?

Якщо з якихось причин ти хочеш змінити контакти людей, до яких прийде екстрений виклик, зробити це простіше простого. Натискаєш вкладку «Підсумок», потім тиснеш на свій профіль і вибираєш «Медичний ID». Торкаєшся «Змінити» та прокручуєш список до «Екстрені контакти».

І тут два варіанти дії:

  1. Натискаєш іконку «+» поруч із рядком «Додати екстрений контакт», вибираєш контакт зі списку та вводиш характер ваших стосунків.

  2. Для видалення екстреного контакту натискаєш на іконку «-» поруч із контактом та вибираєш «Видалити».

Після виконаної маніпуляції тиснеш на кнопку «Готово».


Як допомагає застосунок «Здоров'я»?

У мережі є безліч прикладів, як Apple Watch та iPhone рятують життя завдяки вбудованим функціям виявлення падіння, розпізнавання аварії та оптичного датчика пульсу. Про деякі з них я вже писав у статті про те, як гаджети Apple рятують життя. А що про застосунок «Здоров'я»?

Спеціальна ціна-25%

24-річного хлопця з Австралії Apple Watch вчасно попередили про проблеми із серцем. Адам Лав став отримувати повідомлення із застосунку «Здоров'я» про збільшення частоти серцевих скорочень. Молодий чоловік звернувся за екстреною допомогою, у нього діагностували рідкісну патологію та прооперували. Хірургічне втручання врятувало хлопцю життя. «Я не думаю, що тепер житиму без Apple Watch», – зізнався він журналістам.

Ще цікавіший випадок, пов'язаний із застосунком «Здоров'я», стався в Німеччині. Слідчі використовували дані із застосунку як доказ у розслідуванні справи про зґвалтування та вбивство. Поліція зламала смартфон підозрюваного за допомогою неназваної Мюнхенської компанії та дослідила дані програми «Здоров'я». Вони містили відомості про активність підозрюваного в день скоєння злочинів, включаючи перетягування жертви до набережної річки і підйом назад.

Судячи з усього, застосунок «Здоров'я» в мобільному пристрої підозрюваного зареєстрував цю останню дію як два випадки підйому сходами, а офіцер поліції отримав аналогічні результати при відтворенні дій обвинуваченого.


Після 9 років оновлень удосконалений застосунок «Здоров'я» заслужив на увагу користувачів по всьому світу. Варто спробувати!


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Pla, 17.03.2023 14:31:38
Дякую за пояснення
Юлия Семчишина, 17.03.2023 16:11:49
Дякуємо Вам за відгук :)
Додати коментар