Найкращі швидкі зарядки для iPhone 2023 року

Зміст

Перший смартфон без зарядного пристрою і дротових навушників у комплекті Apple презентувала ще 2020 року. Ним став iPhone 12. Відтоді для абсолютної більшості користувачів питання вибору блока живлення під час купівлі «яблучного» ґаджета – одне з найактуальніших, поряд із чохлом або захисним склом.

Сьогодні на ринку представлено безліч якісних адаптерів для iPhone, серед яких і оригінальні, і сертифіковані Apple від сторонніх фірм, і просто ті, що підтримують усі необхідні технології швидкої, але головне, безпечної зарядки преміального смартфона. Про кожну з них на прикладі вподобань користувачів і відвідувачів сайту «Техно Їжак» і піде мова в цій статті. Поїхали!


ТОП зарядок для iPhone

Критерії вибору блочків з технологією швидкої зарядки, на які орієнтуються щасливі власники айфонів, найрізноманітніші. Хтось не експериментує і купує лише оригінальні і безумовно якісні, ті, що на 20W і вище, в дротовому варіанті. А комусь потрібні більш потужні зарядники з декількома портами і, що важливо, за вигідною ціною.

Спеціальна ціна-41%
Спеціальна ціна-28%

Наведу кілька основних моментів, що впливають на рішення купити той чи інший блок живлення:

  • Походження пристрою. Тут є три варіанти: оригінальна епловська, сертифікована з маркуванням «Made for iPhone» або «Made for Magsafe» і, нарешті, зарядка, вироблена іменитою, але сторонньою фірмою;

  • Потужність. Принцип, що чим більше, тим краще, з iPhone особливо не працює. Різниця в тривалості зарядки між 20-ватною і 100-ватною буде невеликою. Контролер у самому смартфоні не дасть змоги споживати високу потужність під час заряджання. Але слід вибирати оригінал або аналог не нижче 20W;

  • Універсальність. Коли одним зарядним блоком можна заряджати не тільки iPhone, а й iPad, і навіть MacBook, причому одночасно, це зручно. Але потрібно врахувати, що і цінник у такої зарядки високий;

  • Швидкість. Тут у гру вступають технології швидкої зарядки. При покупці блочка переконайся, що він підтримує Power Delivery 3.0;

  • Ціна. Відвертий ноунейм за «три копійки» бажано обходити стороною, собі дорожче. Вартість оригіналів досить висока. А ось середнячок серед аналогів типу Baseus або Gelius на 20-30W може бути цілком стерпним варіантом.

Пропоную трохи заглибитися в тему і почати саме з оригінальних блоків живлення з технологією швидкої зарядки.


Оригінальні зарядки від Apple

«Рідний» еплівський зарядний пристрій – це поєднання бездоганно якісної збірки та фірмового дизайну. А ще завдяки Power Delivery 20-ватник зарядить твій айфон до 50% всього за 30 хвилин. Та що там iPhone, зарядки на 20W вистачить і для планшета iPad.

Але варто врахувати, що в оригіналу є істотний мінус – ціна. Вона традиційно вища за пристрої з тими ж параметрами від фірм-конкурентів.


Apple MagSafe Charger

Технологія швидкої зарядки без участі дроту під назвою MagSafe в 2 рази ефективніша за бездротову Qi. Секрет криється в ідеальному позиціонуванні смартфона щодо зарядного диска за допомогою магнітів.


Блок MagSafe має низку особливостей, як зі знаком «плюс», так і зі знаком «мінус»:

  1. Потужність такого зарядника 15 Вт, нагадаю, що потужність аналогів від інших фірм з технологією Qi всього 7,5 Вт.

  2. Більш точне з'єднання порівняно з немагнітним, яке втрачає до 50% своєї потужності через неправильне розміщення і фактори навколишнього середовища.

  3. Бездротова неефективність становить близько 30% втрат порівняно із зарядкою по кабелю.

За підсумком можна зробити висновок, що процес зарядки за допомогою MagSafe займе більше часу, ніж якщо використовувати дротовий спосіб і той же 20-ватний блок. Така ось плата за зручність.


Потужні зарядні пристрої

Орієнтуватися на суперпотужні і дорогі блоки живлення немає ніякого сенсу. Річ у тім, що в айфоні є спеціальний контролер, який обмежує вати, що вливаються в смартфон. Споживана потужність того ж iPhone 14 Pro Max (батарея 4323 мАг) від блочка на 18W становить 17,79W. Відповідно на 20W – 19,57W, на 30W – 26,28W, а при використанні порогового зарядного на 140W потужність, яку бере гаджет, і зовсім падає до 25,99W.

Тому 30-35-ватного оригіналу або аналога цілком вистачить для найсучаснішого iPhone. Якщо тільки не потрібно паралельно заряджати що-небудь ще.


Універсальні зарядки

Зарядка декількох яблучних пристроїв одночасно – це про зручність. Той самий блок Apple 35W Dual USB-C Port Power Adapter, що має два виходи USB-C з підтримкою Power Delivery, здатний зарядити не тільки iPhone, а й iPad, MacBook, Apple Watch і AirPods.


Серед аналогів MagSafe можна відзначити універсальну док станцію ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger, яка заряджає 3 пристрої одночасно і при цьому має стильний вигляд. Але за можливості і якісну збірку доведеться викласти чималу суму.


Швидкі зарядки для Айфона

Ми вже з'ясували, що вбудований контролер обмежує споживану потужність при зарядці «яблучного» смартфона. Наприклад, різниця в часі заряджання між 18-ти і 20-ватним блоками для iPhone 14 Pro Max становить 10 хвилин, між 20-ти і 30-ватним – 2 хвилини. Блок живлення на 96 Вт скоротить цей час до 1 години 49 хвилин. Що теж не особливо суттєво з урахуванням вартості такого зарядника.

Власне, якщо тобі настільки дорога кожна хвилина, можна поекспериментувати з більш потужним блоком.


Кращі зарядки в 2023 на думку користувачів

Ну і наостанок, я вивів рейтинг найбільш продаваних, а значить популярних пристроїв з технологією швидкої зарядки. І ось, що у мене вийшло.



ТОП зарядок для iPhone 2023
  Номінація Особливості Ціна*
 Apple 20W USB-C Power Adapter Оригінал від Apple Вихід USB-C;
PD 3.0;
Підійде для заряджання iPad
999 грн
 Apple MagSafe Charger Найкраща бездротова зарядка Потужність до 15W 1899 грн
 Baseus Super Si 20W PD Quick Charger Найкраща бюджетна зарядка Технологія Super Si на основі кремнію;
PD 3.0
495 грн
 Baseus GaN2 Pro Quick Charger 100W 2xUSB-A/2xUSB-C Найкраща зарядка за потужністю Технологія GaN2;
PD 3.0
1799 грн
 Baseus Speed Mini Quick Charger Type-C 20W Найкраща компактна зарядка Висота в упаковці 13 см;
PD 3.0
499 грн
 ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger Найкраща універсальна бездротова зарядка Заряджає 3 пристрої одночасно, включаючи iPhone, Apple Watch та AirPods;
Сертифікат MFi
5499 грн
 Apple 35W Dual USB-C Port Power Adapter Найкраща універсальна зарядка 2 виходи USB-C;
Підійде для зарядки iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch та AirPods
2999 грн

*Ціни актуальні на момент написання статті та можуть відрізнятися з часом.

Серед дротових блоків лідирує оригінальний 20-ватник. А йому в потилицю дихає аналог від Baseus. Щодо бездротових зарядників та ж картина: на першому місці старий добрий Apple MagSafe Charger.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар